Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

WK Promo Tour

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Partners Nederlands Softbal Team:
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Team Haarlem blijft ongeslagen = zaterdag 21 december 2013 - Enschede
home

roster & staf 2013

programma 2013

archief

historie

media

links

Haarlemse ploeg wint ook tweemaal in tweede ronde

English text

Na winst van de eerste twee wedstrijden op Dag 1 van de Wereldkampioenschap Promo Tour op 30 november won Team Haarlem vandaag opnieuw beide wedstrijden in de tweede ronde. Hierdoor bleef Team Haarlem de enige ongeslagen ploeg in het uit zes teams bestaande toernooi. Het evenement, dat wordt gehouden in de maanden november, december, januari en februari is opgezet ter promotie van zowel het Nederlands Softbal Team als het Wereldkampioenschap, dat op de agenda staat voor 15 t/m 24 augustus dit jaar in Haarlem.

De zes teams vertegenwoordigen allen een verschillend deel van het land, namelijk Midden, Oost, Zuid, Amsterdam, Haarlem en Rotterdam. De speelsters van het Nederlands Team worden verdeeld over de zes ploegen. De derde ronde wordt gespeeld op zaterdag 25 januari. Aanvankelijk was het noordelijke Veendam de locatie voor deze ronde. Helaas was de sporthal niet beschikbaa op deze datum. Besloten werd dat de derde ronde opnieuw wordt gespeeld in Sporthal T-Kwadraat in Tilburg, wat ook de locatie was van de eerste ronde van het evenement. De finaleronde wordt in februari gespeeld in Amsterdam.

In de wedstrijden van vandaag waren weer verschillende hoogtepunten, waaronder een triple play, een pitching duel, fraaie defensieve acties en veel meer.

De wedstrijden werden vandaag gespeeld in de Diekman Hal in Enschede. Het was de eerste keer dat speelsters van Nederlandse Teams in deze hal speelden sinds 13 december 2009. Op die dag speelden drie Jong Oranje-teams een driekamp.

Waar is het team vandaag?
In de vroege Middeleeuwen was er al een bewoond gedeelte rondom de Oude Marktplaats van wat nu Enschede is. De naam die toen werd gebruikt is Anescede of Enscede, en dat betekent 'bij de grens'.

Enschede kreeg stadsrechten rond 1300, die in 1325 werden bevestigd door Bisschop Jan III van Diest. Om zichzelf te beschermen had Enschede een systeem van grachtengordels, palissaden en heggen, die nog steeds herkenbaar zijn in de huidige straatnamen. De middeleeuwse stad bestond grotendeels uit houten huizen, die door een reeks branden werd getroffen in 1517, 1750 en 1862.

In de jaren 1800 begon de stad zich te ontwikkelen in een groot productiecentrum voor textiel en dat leidde ook tot een groei van de bevolking. De textielproductie kwam ten einde in de jaren zeventig van de vorige eeuw, maar de stad overleefde en werd een Euroregional Centre. Het wereldbekende Grolsch-bier wordt in Enschede gebrouwen.

De stad heeft ook één van de drie technische universiteiten in Nederland, Universiteit Twente, en dat is de enige grote 'campus universiteit' in het land.Clinic & Beeball-Toernooi
Aan de clinic en het beeball-toernooi werd vandaag deelgenomen door leerlingen van vijf lokale scholen en speelsters/spelers van Tex Town Tigers (Enschede) en Giants (Almelo).

De activiteiten vandaag vonden plaats in de Diekman Hal in Enschede. Voor de grote hal staat een beeld van een bokser met een inscriptie waarop het volgende staat
''Ter ere van de onverzettelijke broers Bennie, Rudie, Willie, Henk en Frits Quentemeijer. Zij waren van grote betekenis voor de bokssport''.

Wie waren de broers Quentemeijer? Bennie was de oudste en leerde zijn broers thuis boksen. In 1935 besloten de vijf broers een eigen boksvereniging op te richten in een tijd dat de bokssport niet populair was. De club kreeg de naam DBO (Door Broerders Opgericht) en de vijf werden grote promotors van de bokssport.

Middengewicht Willie werd in 1940 Nederlands kampioen. Zwaargewicht Henk (Hennie) was vijfmaal Nederlands kampioen en werd in 1947 Europees kampioen. In 1948 nam hij in Londen deel aan de Olympische Spelen. Begeleider van de Nederlandse boksploeg in Londen was destijds dr. Wout Posthuma, die later voorzitter werd van de toenmalige Koninklijke Nederlandse Honkbal Bond (KNHB).

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de vijf broers Quentemeijer actief in het verzet en bleven later betrokken bij de bokssport via het geven van instructies.


De locatie vandaag was de Diekman Hal in Enschede


Het beeld ter ere van de broers Quentemeijer


Jan van der Molen van Tex Town Tigers heet de deelnemers aan de clinic en het Beeball-toernooi
welkom en stelt het Nederlands Softbal Team voor


Dinet Oosting legt de activiteiten uit


Klaar om in actie te komen


Wachten op de dingen die komen gaan


Yonina Sint Jago legt een oefening uit


Karin Tuk kijkt toe bij een slag-oefening


Eva Voortman toont hoe je een bal moet gooien


Marisèla de Wind en Dagmar Bloeming bij hun station


Lindsey Meadows (achtergrond), Areke Spel en Ginger de Weert
nemen de details door met de spelers


Intussen verzamelt Anne Blaauwgeers een handtekening van Karin Tuk
op een speciaal Oranje-shirt


Jessie van Aalst luistert naar een vraag


De ingang van de sporthal


Een overzicht van de hal


Speelsters van Jong Oranje assisteren in de Oranje Shop
Achter: Shaneequa Kock, Annemiek Jansen, Amy Udink, Lisa Hop
en Renske Jansen; Voor: Isa Los en Laura Wissink


Anne Blaauwgeers en Saskia Kosterink overzien de Oranje Shop


Isa Los is helemaal klaar voor de activiteiten van vandaag


Virginie Anneveld beantwoordt vragen


Virginie Anneveld poseert voor een fotograaf met speelsters van Tex Town Tigers


Dagmar Bloeming geeft advies


Dagmar Bloeming en Marisèla de Wind poseren
met speelsters van Giants voor een teamfoto


Dinet Oosting deelt instructies uit voor het Beeball Toernooi


De clinic en het toernooi worden afgesloten met applaus voor de Oranje-internationalsHet toernooi
Voor het WK Promo Tour-toernooi zijn zes teams samengesteld die zes verschillende delen van het land vertegenwoordigen, Midden, Oost, Zuid, Amsterdam, Haarlem en Rotterdam. De ploegen ontmoeten elkaar allemaal één keer tijdens het toernooi, waarvan maandelijks een reeks wedstrijden wordt gespeeld. De derde ronde volgt in januari in Tilburg en de vierde (finale) ronde in Amsterdam in februari.

Hoewel er op elke speeldag nieuwe speelsters mogen worden toegevoegd zullen de teams tijdens het toernooi in vrijwel dezelfde samenstelling blijven spelen. De speelsters van het Nederlands Softbal Teams zijn verdeeld over de zes ploegen. Echter, door omstandigheden (zoals blessures) is het mogelijk dat speelsters op een wedstrijddag ook voor een ander team uitkomen als gast-speelster.


TEAM AMSTERDAM
Achter: Chris Stuart (coach), Maxime Scheffer, Patricia Hesterman,
Jessica Waasdorp, Denice van Dijk en Rick Hetem (coach)
Voor: Jessie van Aalst, Areke Spel, Anna-Be Bartels, Rhowan Stuart en Shannon Hetem


TEAM HAARLEM
Achter: Judith Buschman, Kim Buizer, Desiree Adriaansz, Kendra van Vliet, Marco Molleman (coach),
Stephanie Ruiter, Lorraine Kieft en Sandra Gouverneur (coach)
Voor: Gabi Obia, Eva Voortman, Saskia Kosterink, Yonina Sint Jago, Maranca Ham en Brenda Beers


TEAM MIDDEN-NEDERLAND
Achter: Edwin Pieneman (coach), Cintia de Groodt, Franka van Dijk,
Laura Arp, Marleen van Gastel en Richard Foppen (coach)
Voor: Lindsey Meadows, Virginie Anneveld, Denice de Kruik, Kelsy Pieneman en Anne Blaauwgeers


TEAM OOST-NEDERLAND
Achter: Stanley Kock (coach), Dagmar Bloeming, Nadine Marinus, Virginie Anneveld,
Mieke Smit-van der Zwaan, Karin Tuk, Amber Krijgsman en Rob Hassink (coach)
Voor: Aafje van Baal, Shaneequa Kock, Annemiek Jansen, Elise ten Thij en Maaike Ogink


TEAM ROTTERDAM
Achter: Johan Korpel (coach), Vera Roozenburg, Eva Voortman,
Onaisha Franka, Kim van der Valk en André Prins (coach)
Voor: Dayenna Sluijter, Kelsey Huijzers, Anne Blaauwgeers, Irene Korpel en Sanne Korpel


TEAM ZUID-NEDERLAND
Achter: Rieke Dirks (coach), Kiki Draaijer, Sophie Mollee, Ginger de Weert,
Eva van Knegsel, Marisèla de Wind en Jeroen den Duijn (coach)
Voor: Cindy van der Zanden, Wies Ligtvoet, Marjolein Merkx en Gini KetelaarsGame 7 - Team Zuid vs. Team Amsterdam
De eerste wedstrijd van de dag had ook het hoogtepunt van de dag, want om 11:34 uur draaide de verdediging van Team Zuid een triple play! De wedstrijd was ook de eerste in het toernooi die eindigde in een gelijkspel, want beide ploegen bleven puntloos in dit pitching-duel tussen Anna-Be Bartels (Amsterdam) en Ginger de Weert. Beide rechtshanders kwamen tot elf strikeouts en zorgden samen met 22 voor een toernooi-record.

Amsterdam leek aanvankelijk de score te openen in de eerste helft van de eerste inning. Jessie van Aalst begon met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk op een one-out grounder van Anna-Be Bartels, maar bleef toen achter. Pitcher Ginger de Weert sloot de inning af met het fielden van een 'comeback-grounder', waarna ze driemaal drie slag gooide in de tweede inning.

In de eerste helft van de derde inning kregen Maxime Scheffer (die haar toernooi-debuut maakte) en Patricia Hesterman beiden vier wijd. Hierna sloeg Jessie van Aalst een line drive naar korte stop Wies Ligtvoet en daarmee begon het triple play. De loopsters waren van hun honk af toen de bal werd geslagen, maar die werd prima gevangen door de korte stop, die de bal vervolgens naar 2e honkvrouw Kiki Draaijer gooide voor de tweede nul. De laatste had hierna nog tijd over om de bal naar 1e honkvrouw Gini Ketelaars te gooien om dit zeldzame verdedigende hoogtepunt te completeren. Dit was de eerste wedstrijd waarin Wies Ligtvoet uitkwam voor Team Zuid, want ze was een invalster bij Team Oost in de eerste ronde.

De line out zorgde voor de eerste van 10 opeenvolgende nullen door Ginger de Weert, die hierna een lead-off single tegen kreeg van Shannon Hetem in de eerste helft van de zevende inning. Maar die ging even later uit bij een steelpoging. Met twee uit sloeg Areke Spel de derde Amsterdamse honkslag, maar zij strandde, want een strikeout sloot de slagbeurt af.

Anna-Be Bartels schakelde de eerste zes slagvrouwen op rij uit, waarvan vijf met een strikeout. In de 2e3 opende Sophie Mollee (die ook in haar eerste toernooi-wedstrijd speelde) een honkslag in haar eerste slagbeurt. Ze stal het tweede honk en schoof op na een grounder, maar strandde op het derde honk.

In de vierde inning sloeg Eva van Knegsel een honkslag met één uit en stal het tweede honk voor Team Zuid, maar hierna volgden twee strikeouts. In de vijfde bereikte lead-off hitter Kiki Draaijer het honk na een fout en schoof op na een grounder, maar Anna Be Bartels sloot vervolgens opnieuw af met twee strikeouts.

In de 2e7 begon Dinet Oosting met een honkslag en stal het tweede honk. Een indoor-regel plafond-uit (een slagvrouw is uit als ze de bal voor de tweede keer op goed gebied tegen het plafond slaat) volgde. Kiki Draaijer was hierna de slagvrouw toen de 50-minuten speeltijd (toernooiregel) werd bereikt. Ze sloeg een vangbal, waarmee het duel ten einde kwam. En zo eindigde het duel met een loopster in scoringspositie voor Team Zuid, dat vandaag werd gecoached door Rieke Dirks en Jeroen den Duijn.

In slechts 51 minuten werd bijna een heel 7-inning duel gespeeld, want de wedstrijd eindigde met twee uit in de 2e7. De wedstrijd stond onder leiding van ervaren umpires Carolien Stadhouders en Bert Loggen, die geen speed-up rules nodig hadden in dit aantrekkelijke duel.

Behalve Maxime Scheffer en Sophie Mollee maakten ook Jessica Waasdorp (Amsterdam) en Kiki Draaijer (Zuid) hun toernooi-debuut.

Box Score Game 7 Team Zuid vs. Team Amsterdam


Umpires Carolien Stadhouders en Bert Loggen


Coach Rieke Dirks maakt de line-up bekend voor Team Zuid


Ready to play ball!


Jessie van Aalst opent het duel voor Team Amsterdam
Ginger de Weert is de pitcher, Dinet Oosting de catcher en Carolien Stadhouders de umpire


Ginger de Weert en Anna-Be Bartels gooiden beiden het hele duel voor hun team


Denice van Dijk begint de 2e inning voor Amsterdam


Toekijken vanuit de Amsterdamse dug-out: Patricia Hesterman, Maxime Scheffer,
Denice van Dijk, Areke Spel, Anna-Be Bartels en Shannon Hetem


Jessica Waasdorp aan slag voor Team Amsterdam


Jessie van Aalst 'lines' in een triple play in de 3e inning


Marjolein Merkx draait voor een stootslag in de 3e inning met Sophie Mollee op het 3e honk
Rhowan Stuart is de catcher, Denice van Dijk is de 3e honkvrouw


Marisèla de Wind maakt goed contact in de 3e inning,
maar haar klap eindigt tegen het plafond


Coach Rieke Dirks moedigt aan in de dug-out van Team Zuid
Achter haar zijn team-scorer Hannie Mulders en coach Jeroen den Duijn zichtbaar


Cindy van der Zanden aan slag voor Team Zuid


Shannon Hetem gaat uit bij stelen in de 1e7
Ze wordt getikt door SS Wies Ligtvoet; Achter haar staat CF Marisèla de Wind


Vanuit de dug-out van Team wordt in de 2e7 toegekeken door Marjolein Merkx, Marisèla de Wind,
Ginger de Weert, Sophie Mollee, Gini Ketelaars, Eva van Knegsel, Wies Ligtvoet
en team-scorer Hannie Mulders; De loopster op het 1e honk is Dinet Oosting


Anna-Be Bartels is klaar voor een worp met Dinet Oosting op het 2e honk in de 2e7Game 8 - Team Oost vs. Team Rotterdam
De tweede wedstrijd vandaag kende eveneens verschillende hoogtepunten, waaronder een aantal fraaie verdedigende acties. Team Rotterdam, dat vandaag onder leiding stond van de ervaren coach André Prins, zorgde voor een nieuw toernooi-record met zeven honkslagen. Rotterdam 'outhit' Team Oost met 7-2, maar stond desondanks met lege handen en verloor met 5-1. De verdediging maakte drie fouten, terwijl twee werpsters samen zevenmaal vier wijd gooiden. Drie van deze vrije lopen kwamen op naam van slagvrouw Maaike Ogink, die hiermee voor een record zorgde.

Ondanks de drie fouten waren drie van de vijf punten verdiend, want gestolen honken en wilde worpen droegen ook bij tot de punten. Team Oost zorgde voor een nieuw toernooi-record met acht gestolen honken en scoorde alle punten in de eerste twee slagbeurten.

Team Rotterdam speelde vandaag met een geheel nieuwe ploeg. Met uitzondering van Sanne Korpel was geen van de andere speelsters die deelnamen aan de eerste ronde van het evenement, waaronder drie Oranje-speelsters, vandaag beschikbaar. En zo maakten zes speelsters hun toernooi-debuut, terwijl de ploeg internationals Eva Voortman en Anne Blaauwgeers leende van respectievelijk Team Haarlem en Team Midden-Nederland. De eerste opende de wedstrijd met een honkslag, maar ging uit bij stelen. De tweede sloeg hierna ook een honkslag, maar bleef achter op het eerste honk.

Team Oost had drie nieuwe speelsters op het roster voor de wedstrijden van vandaag, terwijl Oranje-infieldster Virginie Anneveld (Team Midden-Nederland) inviel. Als korte stop zorgde Virginie voor twee schitterende verdedigende acties in respectievelijk de derde en vierde slagbeurt. Team East eerste honkvrouw Nadine Marinus maakte een fraaie actie bij het eerste honk ter afsluiting van de derde inning.

In de tweede helft van de eerste inning sloeg Team Oost toe met drie punten. Annemiek Jansen opende met een honkslag in haar eerste toernooi-slagbeurt en stal het tweede honk. Maaike Ogink kreeg hierna vier wijd en een fout op een grounder van Nadine Marinus zorgde hierna voor het eerste punt. Terwijl de laatste het tweede honk stal werd het tweede punt gescoord na een foute aangooi. Hierna sloeg Virginie Anneveld een honkslag en voegde Karin Tuk een RBI-grounder toe om de stand op 3-0 te brengen.

In de tweede slagbeurt werden twee runs gescoord met twee uit. Amber Krijgsman begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Shaneequa Kock. Met twee uit bereikte Krijgsman het derde honk na een wilde worp en kreeg Maaike Ogink vier wijd. Een double steal leidde hierna tot het volgende punt. Even later scoorde Maaike Ogink het vijfde punt na twee wilde worpen van startende werpster Kelsey Huijzers. Er volgden nog twee vrije lopen, maar deze loopsters bleven achter.

In de vierde inning nam Kim van der Valk de pitching over voor Team Rotterdam. Ze begon met een strikeout, gaf toen twee vrije lopen weg, maar stond geen punten meer toe.

Amber Krijgsman gooide het hele duel voor Team Oost. Ze kreeg het enige Rotterdamse punt tegen in de vijfde inning. Sanne Korpel opende met haar tweede honkslag in het duel en schoof op na een honkslag van Onaisha Franka. Nadat de twee een honk verder waren gekomen na een wilde worp sloeg Irene Korpel een honkslag en bracht haar zus binnen. De tweede loopster probeerde ook te scoren, maar werd op de plaat uitgetikt door catcher Maaike Ogink na een fraaie aangooi van linksveldster Dagmar Bloeming. Een honkslag van Eva Voortman volgde, maar hierna maakte een groundout een einde aan de slagbeurt en de wedstrijd.

Box Score Game 8 Team Oost vs. Team Rotterdam


Umpires Arie Nokkert en Mariana Prins-Atanasova


Startende pitchers Kelsey Huijzers (Rotterdam) en Amber Krijgsman (Oost)


Anne Blaauwgeers aan slag voor Team Rotterdam op Amber Krijgsman
Maaike Ogink is de catcher, Mariana Prins-Atanasova de umpire


Annemiek Jansen scoort het eerste Oost-punt in de 1e inning
Virginie Anneveld vertelt haar wat te doen


Even later slaat Virginie Anneveld een honkslag


Mieke Smit-van der Zwaan aan slag in de eerste inning voor Team Oost


Kelsey Huijzers levert weer een worp af


Amber Krijgsman scoort in de 2e inning
Links staat volgende slagvrouw Nadine Marinus


Kim van der Valk neemt de pitching voor Rotterdam over in de 4e inning
Op de achtergrond staat korte stop Onaisha Franka


Een kijkje vanuit de dug-out van Team Oost met van links naar rechts Nadine Marinus, Annemiek Jansen,
Aafje van Baal, Amber Krijgsman en Dagmar Bloeming
Karin Tuk is de slagvrouw, Vera Roozenburg de catcher


Irene Korpel aan slag voor Team Rotterdam in de 1e5 met Sanne Korpel lopend op het 3e honkGame 9 - Team Haarlem vs. Team Midden-Nederland
In het derde duel vandaag maakten vier speelsters hun toernooi-debuut. Eén daarvan van Nederlands Team-captain Saskia Kosterink, die in het midveld speelde voor Team Haarlem. Ze was ook bij de ploeg tijdens de eerste ronde, maar kwam toen niet in actie vanwege een lichte blessure.

Tussen de vorige wedstrijd en deze veranderden drie speelsters snel van uniform om met hun reguliere team mee te spelen. Eva Voortman, die uitkwam voor Team Rotterdam, deed het rode shirt aan van Team Haarlem, terwijl Anne Blaauwgeers en Virginie Anneveld terugkeerden naar Team Midden-Nederland na invalbeurten bij respectievelijk Team Rotterdam en Team Oost in het vorige duel.

Team Haarlem sloeg slechts één honkslag en werd 'outhit' met 6-1, maar won het duel met 2-0 en bleef ongeslagen.

Voor Team Midden-Nederland kreeg Franka van Dijk vier wijd met één uit, maar strandde in de eerste helft van de eerste inning. In de tweede helft bereikte Eva Voortman het honk na een fout en kreeg Yonina Sint Jago vier wijd, maar zij bleven achter op het 3e en 2e honk, want Team Midden-Nederland starter Cintia de Groodt (die debuteerde) schakelde de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit.

In de eerste helft van de tweede inning draaide Team Haarlem een dubbelspel ter ondersteuning van werpster Eva Voortman en bezorgde haar even later een 2-0 voorsprong. In de 2e2 opende Lorraine Kieft (ook een debutant) met vier wijd, schoof op na een grounder van Judith Buschman en scoorde toen Kendra van Vliet het honk bereikte na een fout. De laatste wist het derde honk te bereiken op de fout, waarna ze met twee uit scoorde op een honkslag van Eva Voortman.

Team Haarlem werd in de derde en vierde inning van de honken gehouden door reliever Lindsey Meadows, die alle zes slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg uitschakelde, waarvan vier met drie slag.

Voor Team Midden-Nederland sloegen Cintia de Groodt en Anne Blaauwgeers een honkslag met één uit in de derde inning. Maar hierna volgde een strikeout en kwam de inning ten einde via een fraaie actie van korte stop Yonina Sint Jago.

In de vierde inning leek Team Midden-Nederland iets terug te gaan doen, want Virginie Anneveld en Laura Arp openden met honkslagen. Echter, de twee bleven achter, want Eva Voortman gooide hierna driemaal drie slag om de inning af te sluiten.

In de vijfde begon Cintia de Groodt met haar tweede honkslag in de wedstrijd, maar ook nu volgden drie nullen, waaronder twee strikeouts.

Box Score Game 9 Team Haarlem vs. Team Midden-Nederland


Umpires Carolien Stadhouders en Bert Loggen


Cintia de Groodt startte voor Team Midden-Nederland; achter haar staat korte stop Virginie Anneveld


Saskia Kosterink aan slag voor Team Haarlem in de eerste inning
met Eva Voortman als loopster op het derde honk


Haarlem-coaches Sandra Gouverneur en Marco Molleman wachten op een beslissing,
terwijl umpires Bert Loggen en Carolien Stadhouders in overleg zijn


Denice de Kruik gaat uit bij stelen in de 2e inning en wordt getikt door korte stop Yonina Sint Jago


Speelsters van Haarlem volgen de actie


Lorraine Kieft scoort het eerste Haarlemse punt in de 2e inning
Links staat Desiree Adriaansz, rechts catcher Kelsy Pieneman


Kendra van Vliet op het 3e honk in de 2e inning na een foute aangooi, die voor het eerste punt zorgde


Haarlem Coach Sandra Gouverneur en Nederlands Team Pitching Coach Karen Marr
kijken toe met Desiree Adriaansz in het slagperk


Eva Voortman kort voordat ze een RBI-single slaat in de 2e inning
Kenda van Vliet scoorde op Eva's honkslag


3B Lorraine Kieft, LF Desiree Adriaansz en SS Yonina Sint Jago nemen hun posities in


Lindsey Meadows gooit op Saskia Kosterink in de 3e inning
Anne Blaauwgeers heeft de catching overgenomen


Laura Arp aan slag voor Team Midden-Nederland in de 4e inning, kort voor het slaan van een honkslag


Een geconcentreerde Lorraine Kieft op het derde honk


Umpire Bert Loggen staat achter de plaat in dit duel; Gabi Obia is de catcher


Team Haarlem is klaar voor een nieuwe slagbeurt


Lindsey Meadows gooit de laatste twee innings voor Team Midden-Nederland


Team Haarlem's Hoofd Coach Marco Molleman kijkt toe
Twee weken geleden werd Molleman uitgeroepen tot Softbal Coach of the Year 2013, omdat hij
Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels naar het landskampioenschap loodste en de Europese Winners Cup won


Eva Voortman gooit het hele duel en komt tot acht strikeouts


Einde wedstrijd; Team Haarlem boekt de derde zege van het evenement


Coach Marco Molleman neemt het duel nog even door met de speelstersPauze
Na de eerste drie wedstrijden volgde net als tijdens de eerste ronde een korte onderbreking, waarin de speelsters en coaches van het Nederlands Softbal Team aan het publiek werden voorgesteld.

Tijdens de introducties werd opgemerkt dat een aantal van de huidige Oranje-speelsters in het verleden in het oosten van het land speelden voor Tex Town Tigers, namelijk Virginie Anneveld, Saskia Kosterink, Lindsey Meadows, Dinet Oosting, Areke Spel, Karin Tuk en Ginger de Weert. Een achtste speelster, Merel Oosterveld was vandaag niet bij de ploeg. Allen spelen nu in het westen van het land.

Ook tijdens de pauze reikte Marlies Struyvé, KNBSB-bestuurslid softbalzaken, de Egbert van der Sluis Memorial Trophy uit aan Dinet Oosting. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de Beste International onder de 23 jaar. De trofee was er één van verschillende prijzen die werden uitgereikt op 7 december ter huldiging van de beste speelsters van het seizoen, maar Dinet kon daar toen niet bij zijn.


De speelsters van het Nederlands Team worden voorgesteld


TV Oost maakte een verslag van de activiteiten van vandaag


Marlies Struyvé, bestuurslid softbal KNBSB, neemt de microfoon...


...en reikt de Egbert van der Sluis Memorial Trophy uit aan Dinet OostingGame 10 - Team Zuid vs. Team Rotterdam
Toen het toernooi weer werd hervat met de vierde wedstrijd waren Eva Voortman en Anne Blaauwgeers opnieuw inval-speelsters bij Team Rotterdam en speelden zodoende in hun derde duel op rij. Team Rotterdam leende ook werpster Maxime Scheffer van Team Amsterdam voor deze wedstrijd.

Team Zuid kwam tot acht honkslagen en zorgde zo dus voor een nieuw record, waarmee dat van Team Rotterdam eerder op de dag werd gebroken. Team Zuid won met 5-0 en dat betekende dat Team Rotterdam na vier wedstrijden nog altijd puntloos is.

Team Rotterdam kreeg twee loopsters op de honken in de eerste slagbeurt. Eva Voortman begon met een honkslag en schoof op na een grounder. Vera Roozenburg kreeg vervolgens vier wijd, maar team Zuid-pitcher Marjolein Merkx maakte hierna een einde aan de slagbeurt met twee strikeouts na de vroege dreiging op de honken.

Team Zuid opende hierna de score met twee runs in de eigen eerste beurt. Marisèla de Wind begon met een line drive double langs de linksveld-lijn en stal vervolgens het derde honk. Ze scoorde toen Wies Ligtvoet volgde met een honkslag. Die stal zowel het tweede en derde (evenaring van het toernooi-record) en scoorde toen er een foute aangooi volgde.

Marjolein Merkx gooide driemaal drie slag in de tweede inning en kreeg twee honkslagen tegen in de derde. Eva Voortman begon met een honkslag, maar werd uitgeschakeld bij een poging het derde honk te bereiken op een hierna volgende honkslag van Anne Blaauwgeers. De laatste bereikte het derde honk via een opofferingsstootslag van Vera Roozenburg, maar strandde daar. Na deze slagbeurt verliet Eva de wedstrijd om zich voor te bereiden op de volgende, want daarin was ze de startende werpster voor Team Haarlem, haar reguliere ploeg.

Team Zuid voegde twee runs toe in de vierde inning. Met één uit sloeg Cindy van der Zanden een honkslag en stal het tweede honk, waarna de honken vol kwamen te staan toen Kiki Draaijer vier wijd kreeg en Sophie Mollee een honkslag sloeg. Een tweehonkslag langs de rechtsveld-lijn van Gini Ketelaars bracht hierna twee runs binnen. Met haar twee RBI's evenaarde Gini een toernooi-record. Met loopsters op het tweede en derde honk en twee uit eindigde de inning toen Marisèla de Wind's line drive werd gevangen door derde honkvrouw Kim van der Valk.

Het vijfde punt werd gescoord in de vijfde slagbeurt. Met twee uit kreeg Dinet Oosting vier wijd en sloeg Cindy van der Zanden een honkslag. Een honkslag van Kiki Draaijer zorgde hierna voor het punt, maar nadat Sophie Mollee vier wijd had gekregen liet Team Zuid de honken vol achter.

Box Score Game 10 Team Zuid vs. Team Rotterdam


Umpires Mariana Prins-Atanasova en Arie Nokkert


Team Rotterdam is klaar voor hun volgende wedstrijd


Intussen worden Virginie Anneveld en Saskia Kosterink geïnterviewd door TV Oost


André Prins is vandaag coach van Team Rotterdam; zijn dochter leert de trucs van het scoren


Marjolein Merkx (Zuid) en gast-pitcher Maxime Scheffer (Rotterdam) gooiden beide het hele duel


Kim van der Valk aan slag voor Team Rotterdam in de 1e inning met invalster Eva Voortman
als loopster op het 3e honk en Vera Roozenburg op het 2e honk;
Dinet Oosting is de catcher, Arie Nokkert de umpire en Marjolein Merkx de pitcher


Marisèla de Wind opent de 1e inning voor Team Zuid met een tweehonkslag en steelt het 3e honk
Volgende slagvrouw Wies Ligtvoet (6) kijkt toe


Even later scoort Marisèla de Wind op een honkslag van Wies Ligtvoet


Kort erna steelt Wies het 2e en 3e honk, waarna ze scoort na een foute aangooi


Dayenne Sluijter aan slag voor Team Rotterdam in de 2e inning


Eva Voortman slaat 2-uit-2 voor Team Rotterdam;
Dinet Oosting is de catcher; Sophie Mollee de 3e honkvrouw


Ginger de Weert opent de 2e inning voor Zuid met een honkslag
Anne Blaauwgeers is de (inval)catcher


Ginger wordt begroet door Coach Jeroen den Duijn bij het eerste honk


Marisèla de Wind is de volgende slagvrouw, maar 'lines out' naar het midveld
Op de achtergrond staat Coach Rieke Dirks


Met Ginger de Weert nu op het 3e honk is Eva van Knegsel de slagvrouw


Onaisha Franka aan slag voor Team Rotterdam in de vierde inning


Sanne Korpel als 2e honkvrouw voor Team Rotterdam


Met loopsters op het 2e en 3e honk in de 4e inning maakt Ginger de Weert
contact, maar slaat dit keer een pop-fly


Sophie Mollee aan slag voor Team Zuid in de 5e inning


Coach André Prins paart met de speelsters van Team Rotterdam na afloopGame 11 - Team Amsterdam vs. Team Haarlem
In de vijfde wedstrijd vandaag versloeg toernooi-koploper Team Haarlem Team Amsterdam met 2-1 om de vierde zege van het evenement te boeken. Winnende werpster Eva Voortman, die in haar vierde duel op rij speelde, kwam tot vijf strikeouts en stond slechts één honkslag toe.

Nadat beide teams een loopster hadden achtergelaten in scoringspositie scoorde Team Haarlem tweemaal in de derde inning. Kendra van Vliet en Desiree Adriaansz begonnen met vier wijd, waarna de honken vol kwamen op een velderskeus-grounder van Eva Voortman. Het eerste punt werd gescoord toen Maranca Ham een grounder sloeg. Volgende slagvrouw Gabi Obia sloeg hierna een puntscorende honkslag. Voortman bereikte het derde honk, maar werd toen uitgeschakeld tussen thuis en het derde honk na een aangooi vanuit het rechtsveld naar catcher Patricia Heisterman. Obia bereikte op deze actie het derde honk. De situatie betekende ook het einde voor startende Shannon Hetem. Na de honkslag verdraaide ze haar enkel terwijl ze haar verdedigende positie innam en kon het duel niet voortzetten. Rechtsveldster Anna-Be Bartels nam de pitching over, terwijl Shaneequa Kock van Team Oost inviel als nieuwe rechtsveldster.

Anna-Be Bartels sloot de inning af met een strikeout. In de vierde kreeg ze een lead-off single tegen van Brenda Beers, die haar toernooi-debuut maakte. Ze schoof op na een opofferingsstootslag van Kim Buizer, eveneens een toernooi-rookie. Team Haarlem kreeg twee loopsters in scoringspositie toen Judith Buschman drie slag kreeg, maar het tweede honk bereikte na een doorgeschoten bal. Maar een actie op het derde honk en een groundout sloten de inning hierna af.

Eva Voortman had slechts drie speelsters tot de honken toegelaten in de eerste vier innings, maar begon met vier wijd voor lead-off hitter Jessica Waasdorp in de vijfde slagbeurt. Ze schoof op naar het derde honk na twee grounders en dat bracht Jessie van Aalst in het slagperk. Tijdens haar slagbeurt werd de 50-minuten speeltijd bereiktm, maar vervolgens dreunde ze de bal het links-midveld in voor een driehonkslag en dat zorgde voor het enige Amsterdamse punt, maar sloot ook het duel af. Jessie's driehonkslag was de eerste in het toernooi.

Box Score Game 11 Team Amsterdam vs. Team Rotterdam


Umpires Carolien Stadhouders en Arie Nokkert


Shannon Hetem begint voor Team Amsterdam


Eva Voortman gooit een one-hitter voor Team Haarlem
Op de achtergrond staan korte stop Gabi Obia en loopster Jessie van Aalst


Kim Buizer is de 3e honkvrouw in dit duel voor Team Haarlem


Stephanie Ruiter als loopster op het 1e honk voor Team Haarlem in de 2e inning
1B is Jessie van Aalst, de rechtsveldster is Anna-Be Bartels


Brenda Beers aan slag voor Team Haarlem in de 2e inning
Patricia Hesterman is de catcher, Carolien Stadhouders de umpire


Denice van Dijk opent de 2e inning voor Team Amsterdam, maar 'lines out'
Op de achtergrond staat Coach Rick Hetem


Maranca Ham neemt haar positie in als 2e honkvrouw voor Team Haarlem


Maxime Scheffer lopend op het 1e honk voor Team Amsterdam na vier wijd in de 3e inning
Op de achtergrond staat rechtsveldster Kendra van Vliet


Invalster Shaneequa Kock aan slag voor Amsterdam in de 3e inning
Stephanie Ruiter is de catcher; Kim Buizer de 3e honkvrouw


Jessie van Aalst aan slag voor Team Amsterdam in de 5e met Jessica Waasdorp als loopster


Jessie breekt de No-Hitter van Eva Voortman met een triple waarop Jessica scoort


De Amsterdamse speelsters vieren de RBI-triple van Jessie van AalstGame 12 - Team Midden-Nederland vs. Team Oost
De tweede dag van de WK Promo Tour eindigde ook met een pitching-duel en een gelijkspel. Het duel had de picthing-confrontatie tussen Dagmar Bloeming (Oost) en Lindsey Meadows (Midden-Nederland). De twee gooiden samen 22 strikeouts en evenaarden daarmee het toernooi-record, dat vanmorgen in het openingsduel werd gerealiseerd. Lindsey zorgde met 13 strikeouts voor een nieuw record.

Team Oost opende de score in de eerste inning. Met één uit gooide Lindsey Meadows vier wijd op Nadine Marinus, die vervolgens het tweede honk stal. Met twee uit scoorde ze op een honkslag van Mieke Smit-van der Zwaan, die vandaag haar toernooi-debuut maakte.

Meadows gooide hierna driemaal drie slag in de tweede inning, maar kreeg een lead-off single tegen van Shaneequa Kock in de derde. Met twee uit probeerde de snelle loopster te scoren op een honkslag van Karin Tuk, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een mooie aangooi van midveldster Franka van Dijk.

In de vijfde sloeg Shaneequa opnieuw een honkslag met twee uit, maar dit keer, bleef ze op het honk achter.

Na vier wijd voor Anne Blaauwgeers in de eerste inning met één uit schakelde Dagmar Bloeming de volgende acht slagvrouwen op rij uit. In de vierde inning stond ze opnieuw tegenover Anner, die dit keer een honkslag sloeg. Ze schoof op naar het derde honk na een honkslag van Laura Arp en scoorde de gelijkmaker op een 'force play-grounder' van Lindsey Meadows. De laatste bleef achter, want twee strikeouts volgden.

In de eerste helft van de zesde inning sloeg Karin Tuk een honkslag voor Team Oost met één uit en bereikte Mieke Smit-van der Zwaan het honk na een fout, maar hierna kwam het duel ten einde via de 50-minuten regel.

Team Oost voegde in dit duel twee speelsters toe. Dinet Oosting van Team Zuid viel in en Amy Udink maakte haar toernooi-debuut.

Box Score Game 12 Team Midden-Nederland vs. Team Oost


Umpires Mariana Prins-Atanasova en Bert Loggen


Nadine Marinus aan slag voor Team Oost in de 1e inning tegenover Lindsey Meadows


Dagmar Bloeming gooit 9x drie slag en gooit een 2-hitter voor Team Oost
Op de achtergrond staat midveldster Dinet Oosting


Laura Arp kijkt naar pitcher Dagmar Bloeming tijdens het inslaan


Lindsey Meadows zorgt voor een record met 13 strikeouts
Op het eerste honk speelt Cintia de Groodt


Renate van Stigt en Ben Goorts zijn vandaag de Official Scorers
Achter hen staat Wilfred Robaard, die bij de meeste wedstrijden de announcer was


Kelsy Pieneman aan slag voor Team Midden-Nederland in de 3e inning
Karin Tuk is de catcher, Mariana Prins-Atanasova de umpire


Team Midden-Nederland Coaches Edwin Pieneman en Richard Foppen kijken toe


Shaneequa Kock wordt op de plaat uitgetikt door Anne Blaauwgeers
Links staat 'on-deck hitter' Mieke Smit-van der Zwaan, rechts pitcher Lindsey Meadows


3e honkvrouw Marleen van Gastel is klaar voor actie


Toekijken vanuit de dug-out van Team Oost: Aafje van Baal, Hoofd Coach Stanley Kock, Coach Rob Hassink,
Laura Wissink, Lynn Dollekamp en (team scorer) Marije ten Thij
Lynn keerde onlangs voor de feestdagen terug uit de States waar ze studeert en speelt


Dinet Oosting aan slag voor Team Oost in de 4e inning
Op de achtergrond zitten Mieke Smit-van der Zwaan, Annemiek Jansen, Shaneequa Kock,
Karin Tuk en Amy Udink


Lindsey Meadows slaat de gelijkmaker binnen met een 'force play-grounder' in de 4e inning


Cinthia de Groodt aan slag voor Team Midden-Nederland in de 4e inning


Amy Udink aan slag voor Team Oost in de 5e slagbeurt


Shaneequa Kock (2-uit-2) lopend op het 1e honk voor Team Oost in de 5e inning
Op de achtergrond staat rechtsveldster Denice de Kruik


Dag 2 van de WK Softbal Promo Tour is in de boeken

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 5 januari 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.