Jong Oranje Rood Softbal Team


2013

WK Junioren

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2013 | programma 2013
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Jong Oranje uitgeschakeld voor Play-Offs - donderdag 4 juli 2013

Dag begint met grote zege op Singapore

BRAMPTON (Canada) - Jong Oranje heeft in het eerste duel op donderdag 4 juli met 20-0 uitgehaald tegen Singapore. De ploeg, die drie innings nodig had voor de winst, kwam tot 19 honkslagen, waaronder een homerun van Eva van Knegsel en drie hits elk van Brenda Beers, Manoa Weijgertse, Rachel van Veen en Lizzie Clarijs. Gini Ketelaars gooide een No-Hitter.

De tweede wedstrijd donderdag tegen China was cruciaal geworden voor het bereiken van de Play-Offs van het Wereldkampioenschap Junioren in Canada. Een homerun zette China in de tweede inning op voorsprong en helaas bleef dat het enige punt in de wedstrijd. En dat betekende voor Jong Oranje uitschakeling voor de Play-Offs en de top-8.

In de eerste wedstrijd begon Jong Oranje rustig tegen Singapore en scoorde 'slechts' vier punten in de eerste inning. Met één uit sloegen Brenda Beers en Manoa Weijgertse een honkslag, waarna het eerste punt tot stand kwam op een hit van Rachel van Veen. De stand werd vervolgens opgevoerd naar 3-0 toen tweemaal werd gescoord op een honkslag (de vierde op rij) van Lizzie Clarijs, waarna een driehonkslag van Denice van Dijk er 4-0 van maakte.

In de tweede slagbeurt haalde Nederland met 14 punten uit en was het duel dus eigenlijk al beslist. Alle speelsters kwamen in deze inning tweemaal aan slag (totaal dus 18 slagmensen) en samen sloegen ze 12 honkslagen. Brenda sloeg in deze beurt een honkslag en driehonkslag, Manoa liet twee 'doubles' noteren, Lizzie sloeg twee éénhonkslagen en Eva begon met een honkslag en volgde in haar tweede beurt met een 3-run homerun. Brenda, Manoa en Eva sloegen in deze inning allen vier punten binnen.

In de derde (en laatste) inning werden nog eens twee punten gescoord na een honkslag van Rachel, waardoor de stand op 20-0 kwam.

Singapore kwam tegenover Gini Ketelaars alleen in de eerste inning op de honken via tweemaal vier wijd, maar de inning werd afgesloten met een dubbelspel.

Tegen China was het later op de dag een heel ander verhaal. In de eerste inning werd openingsslagvrouw Wies Ligtvoet door een worp en schoof op na een opofferingsstootslag van Brenda Beers, maar bleef daarna achter. China was hierna dreigend via een lead-off triple, maar Oranje voorkwam dat er werd gescoord.

In de tweede inning kreeg Oranje weer de kans de score te openen toen Gabi Obia met één uit een driehonkslag sloeg, maar zij bleef helaas achter op het derde honk. Even later sloeg China op werpster Dominique Sprengers wel toe. Openingsslagvrouw Xinyue Jiang raakte de bal vol en sloeg een homerun, die het enige punt in deze wedstrijd zou opleveren.

In de vierde inning wist Lizzie Clarijs na een honkslag nog door te dringen tot het tweede honk, maar ging gedwongen uit. En in de vijfde slagbeurt kwam Eva van Knegsel na een fout op het honk, maar zij ging uit bij een steelpoging. Een grotere scoringskans kwam er nog in de zesde inning toen Wies Ligtvoet opende met een honkslag, opschoof na een doorgeschoten bal en een OSS van Brenda Beers, maar dit keer bleef ze op het derde honk achter.

De Nederlandse verdediging hield China, dat ook nog maar minimale kansen kreeg, verder van scoren af, maar helaas kon Jong Oranje zelf niet tot scoren komen. Na drie opeenvolgende nullen in de zevende inning was de nederlaag en dus de uitschakeling helaas een feit. En dat zorgde uiteraard voor veel teleurstelling in de ploeg.Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 5 juli 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.