Jong Oranje Rood Softbal Team


2013

WK Junioren

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2013 | programma 2013
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Jong Oranje te sterk voor Botswana - woensdag 3 juli 2013

Ilona Andringa gooit 12 strikeouts

BRAMPTON (Canada) - Op de derde speeldag van het Wereldkampioenschap Junioren in Canada heeft Jong Oranje woensdagmiddag met 7-2 gewonnen van Botswana. De ploeg kwam tot negen honkslagen, waaronder twee van Manoa Weijgertse, Rachel van Veen en Eva van Knegsel. Ilona Andringa gooide zes innings en kwam tot 12 strikeouts, waarna Ruby Jane Krikke de laatste slagbeurt tegen de Afrikaanse ploeg gooide.

Jong Oranje was enorm productief op de honken en dus raakte de scorer die de play-by-play verzorgde regelmatig de kluts kwijt. Het verloop van een inning werd verschillende keren opnieuw ingevoerd, punten er af, punten er bij en soms onlogische volgordes in het opschuiven van de loopsters. Hoe dan ook, Jong Oranje won en daar ging het om!

Jong Oranje sloeg al gelijk in de eerste slagbeurt met drie runs toe. Wies Ligtvoet opende met vier wijd en scoorde even later na een illegal pitch van de werpster van Botswana, Rosovero Tjiuee. Met n uit bereikte de jarige Manoa Weijgertse het honk na een fout en sloeg Dominique Sprengers een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan via vier wijd voor Rachel van Veen. Een volgende vrije loop voor Lizzie Clarijs zorgde voor het volgende punt, net als een honkslag van Eva van Knegsel, maar uiteindelijk bleven drie loopsters achter op de honken.

En punt werd gescoord in de tweede inning en dat werd gedaan door Brenda Beers, die een honkslag sloeg en eveneens scoorde via een illigal pitch.

Na twee puntloze innings voegde Jong Oranje in de vijfde inning twee punten toe. Rachel van Veen opende met een honkslag en scoorde toen Lizzie Clarijs volgde met een daverende driehonkslag. Eva van Knegsel kreeg vier wijd en na een werpsterswissel werd Gabi Obia uitgeschakeld, maar daarop volgde ook een fout en die leverde weer twee runs op, waardoor de stand werd opgevoerd naar 7-0.

Ilona Andringa gooide zes innings, waarin ze slechts vier honkslagen toestond en liefst twaalf keer drie slag gooide. Met een 3-0 voorsprong zorgden een geraakt werpster en twee hits in de tweede inning voor een Botswanees punt. In de zesde slagbeurt kreeg Ilona de overige twee hits te verwerken, waarna een fout voor het tweede Afrikaanse punt zorgde. Ruby Jane Krikke gooide daarna de zevende inning en stond geen punten meer toe.Dagelijks bericht Team Manager Sandra Catoen over de activiteiten van het team in Brampton. Hieronder haar zevende bijdrage.

Sandra's Report # 7

Vandaag stond er eindelijk maar n wedstrijd op het programma (Botswana) en kon er eindelijk een klein beetje uitgeslapen worden (in verband met de afgelopen drie dagen ontbijt om 6.30-7 uur dan).

Natuurlijk werd Manoa vandaag in het zonnetje gezet met slingers & ballonnen, princess button, boa en baseball nachtlampje, precies de aandacht die ze nodig had ;-)

Om 12.30 uur was het tijd voor de wedstrijd tegen Botswana die net even te lang duurde hoewel we ook na 6 innings klaar hadden kunnen zijn aangezien zowel Botswana als alle vier de scheidsrechters dachten dat er al 7 innings op zaten en allemaal het veld af liepen. Aan de andere kant was na vijf innings met 7 runs verschil het veld af stappen ook een optie geweest... Maar goed, 7-2 winst en alles is nog mogelijk!!

's Avonds met z'n allen eten in een restaurant bij het veld waar ze als toetje overheerlijke muffins met verjaardagskaarsjes voor Manoa en Denice hadden. Gelukkig was het een stukje lopen, dus konden er meteen weer wat calorietjes verbrand worden, maar wellicht do toch maar 14 minuten uitlopen... Ook onze Canadese dochter nog een mooi Nederland tenue overhandigt waar ze echt ontzettend blij mee was en volop mee poseerde! Daarna naar de wedstrijd Canada vs USA geweest om toch ook maar eens een idee te hebben dat je echt op een toernooi zit (tot nog toe naar het veld, spelen en weer terug naar hotel) en dit was meteen een topwedstrijd natuurlijk waar zo'n beetje ook alle teams wel op af waren gekomen.

Morgen staat om 14 uur Singapore en om 17 uur China op het programma en met twee wins eindigen we in de top-8 van het toernooi, dus vol gas er tegenaan!


Ruby Jane Krikke geniet van haar diner


Verjaardagskaarsjes voor Denice van Dijk en Manoa Weijgertse


Kijken naar USA vs Canada


Jong Oranje op het WK

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 4 juli 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.