Jong Oranje Rood Softbal Team


2013

WK Junioren

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2013 | programma 2013
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Jong Oranje verslaat BraziliŽ - dinsdag 2 juli 2013

Winst volgt na verlies tegen Japan

BRAMPTON (Canada) - Jong Oranje heeft dinsdag op de tweede speeldag van het Wereldkampioenschap Junioren in Brampton de eerste overwinning binnengehaald.

Tegen BraziliŽ was de ploeg aanvallend goed op dreef met 11 honkslagen, waaronder drie van Manoa Weijgertse. Dominique Sprengers gooide het hele duel en stond slechts drie hits toe in de 6-4 overwinning. In de vijfde inning wist BraziliŽ een 4-1 achterstand in evenwicht te brengen, maar Jong Oranje reageerde onmiddellijk met twee punten, dankzij een tweehonkslag van Denice van Dijk.

Eerder op de dag was Japan met 10-0 te sterk voor Nederland.

Japan bleek in de ochtendwedstrijd helaas een maatje te groot voor Nederland. Slechts tweemaal werd het honk bereikt. In de eerste inning kreeg Manoa Weijgertse vier wijd met twee uit, maar daarna werden zeven slagvrouwen op rij uitgeschakeld. Daarna opende Brenda Beers de vierde (en laatste) inning met een honkslag en dat bleef de enige voor Jong Oranje.

Japan zette de toon in de eerste inning met drie punten op startende werpster Gini Ketelaars, die in de vierde inning werd opgevolgd door Ruby Jane Krikke.

Japan voegde een punt toe in de tweede en de derde inning, waarna de Aziatische ploeg het duel besliste in de vierde slagbeurt. Toen kwam Japan vijfmaal tot scoren om het duel via de mercy-rule met tien punten verschil af te sluiten.

In de middag ging het een stuk beter tegen BraziliŽ en dat resulteerde in een 6-4 overwinning.

Aanvankelijk nam BraziliŽ een 1-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning. Maar Oranje kwam gelijk langszij. Wies Ligtvoet opende met een honkslag op werpster Milena Manami Calixto en bereikte het derde honk toen Manoa Weijgertse met ťťn uit een tweehonkslag sloeg. Rachel van Veen volgde met een velderskeus-klap, waarop Wies de gelijkmaker kon scoren.

In de tweede inning nam Oranje de leiding door met twee uit driemaal te scoren. Gabi Obia en Eva van Knegsel begonnen met honkslagen, maar daarna volgden twee vangballen. Maar hierna raakte Wies Ligtvoet de bal vol voor een tweehonkslag, waardoor Gabi en Eva konden scoren. Een fout op een klap van Brenda Beers stelde hierna Wies in de gelegenheid het vierde punt te scoren. Manoa Weijgertse volgde nog met een honkslag, maar daarna viel de derde nul.

Hierna volgden twee puntloze innings, maar in de 2e4 bereikte Oranje wel tweemaal de honken via honkslagen van Denice van Dijk en Brenda Beers, maar die bleven beiden achter op de honken.

Na de twee puntloze innings kreeg BraziliŽ de honken vol in de eerste helft van de vijfde inning. Met ťťn uit gooide Dominique Sprengers vier wijd, raakte de volgende slagvrouw met een worp en kreeg een honkslag tegen. Er leek echter geen vuiltje aan de lucht, want een vangbal zorgde hierna voor de tweede nul. Maar daarna sloeg Gabriela Castelani Santos een driehonkslag, waarop de drie loopsters scoorden en de stand op 4-4 kwam!

Voor BraziliŽ bleef het daar bij, maar Jong Oranje herstelde zich ijzersterk van deze plotselinge ommekeer en hernam onmiddellijk de leiding in de 2e5. Toen werd tweemaal gescoord, waarna de 6-4 voorsprong werd vastgehouden. In de vijfde beurt bereikte openingsslagvrouw Rachel van Veen het honk na een fout en schoof op, terwijl Lizzie Clarijs werd uitgeschakeld. Een honkslag van Gabi Obia bracht Rachel vervolgens naar het derde honk. Nadat een vangbal voor de tweede nul zorgde haalde Denice van Dijk uit en haar tweehonkslag zorgde voor twee punten en een 6-4 voorsprong.

Even leek Oranje nog een extra punt te scoren in de zesde inning. Wies Ligtvoet werd geraakt door een worp, schoof op na een opofferingsstootslag van Brenda Beers en probeerde toen te scoren op de derde honkslag van Manoa Weijgertse. Maar Wies werd op de thuisplaat uitgeschakeld na een aangooi vanuit het outfield en kwam in een rundown.Dagelijks bericht Team Manager Sandra Catoen over de activiteiten van het team in Brampton. Hieronder haar zesde bijdrage.

Sandra's Report # 6

Vandaag dag 2 van het toernooi wat weer heerlijk vroeg begon met een ontbijtje om 06.30 uur. Ik zou willen zeggen, we raken er inmiddels aan gewend, maar misschien had het vroege opstaan toch nog wel wat effect op het beoordelen van wat je eigen shirt nummer is... :-)

Om 9 uur was het dan tijd voor Japan uit (altijd lastig...) en het was dan ook een moeilijke wedstrijd die met 10-0 verloren ging.

Daarna was het de hoogste tijd om alle negatieve gedachten op te schrijven en ritueel te verscheuren in de prullenbak te gooien (tenslotte hangen er overal bordjes met "tig $ boete voor littering").

BraziliŽ stond namelijk om 12 uur op het programma en hoogste tijd om eens een potje te winnen! Daar gingen ze hoor, als een herboren TEAM vol energie en intensiteit gingen ze de strijd aan en zelfs een vroege achterstand en een comeback van de Brazilianen kon ze niet stoppen! Er werd met 6-4 gewonnen en dat hadden we allemaal wel even nodig en dat bleek uit de ontlading achteraf!

's Middags lekker een paar uurtjes vrij om te rusten en voor het diner had onze host family weer eens geholpen met de catering. De hete saus bij de kip schoot sommigen wat in het verkeerde keelgat, maar verder heerlijk en gezellig met z'n allen buiten gegeten. Het zijn echt ontzettend aardige mensen die de coaches 's ochtends bij de wedstrijd van koffie voorzien (niet geheel onbelangrijk) en zelfs voor het repareren van shirts die gescheurd uit de wasmachine komen draaien ze hun hand niet om!

Morgen om 12.30 uur tegen Botswana met dezelfde spirit als tegen BraziliŽ!


Ilona Andringa, Lizzie Clarijs en Wies Ligtvoet


Winnende werpster Dominique Sprengers in actie


Winst op BraziliŽ!


Dominique Sprengers en Gabi Obia vieren de winst


Coaches Tracy Bunge, Diana Remmers en Nathalie Franssen


Denice van Dijk met Jessica Waasdorp


Overleg


De volksliederen voor Nederland vs. Japan


Gini Ketelaars (midden) start tegen Japan


3e honkvrouw Manoa Weijgertse met korte stop Rachel van Veen

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 4 juli 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.