Jong Oranje Rood Softbal Team


2013

WK Junioren

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2013 | programma 2013
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Oefenverlies tegen TsjechiŽ - zaterdag 29 juni 2013

Jong Oranje creŽert kansen

Jong Oranje speelde zaterdagochtend een oefeninterland tegen TsjechiŽ ter voorbereiding op het Wereldkampioenschap Junioren, dat maandag van start gaat.

Een snelle 1-0 voorsprong werd ongedaan gemaakt, waarna er ondanks een aantal scoringskansen helaas niet meer kon worden gescoord, resulterend in een 2-1 nederlaag.

's Middags stond er een tripje naar een mall op het programma.

Zondag werkt Jong Oranje nog een training af, waarna maandag het WK van start gaat. Jong Oranje opent het WK maandagochtend tegen Mexico en speelt later op de dag tegen AustraliŽ.

Een stukje geschiedenis
Jong Oranje neemt vanaf maandag deel aan het WK Junioren. Dat wordt georganiseerd in het Canadese Brampton, de elfde grootste stad van het land, gelegen ten noordwesten van Toronto.

Voor 1800 was William Buffy's Tavern het enige gebouw van betekenis van het gehucht, dat toen bekend stond als Buffy's Corners, vernoemd naar de herberg. In 1834 werd de naam Brampton geÔntroduceerd toen het stadje een beetje vorm begon te krijgen. De naam Brampton is afkomstig van de Engelse plaats met dezelfde naam.

In 1853 was er een agrarische markt op de hoek waar ook de herberg van William Buffy stond. Er werden granen, melkproducten, paarden en koeien verkocht en was zeer succesvol. Het vormde de basis voor de huidige Brampton Fall Fair en in hetzelfde jaar werd Brampton officiŽel een dorp.

In 1887 kreeg het plaatsje toestemming om een eerste bibliotheek te openen, die in 1907 een geldbedrag kreeg van de beroemde Amerikaanase staalmagnaat Andrew Carnegie. Dat werd gebruikt om een nieuw multi-functioneel gebouw te bouwen, de huidige Brampton Library.

Hoewel Brampton ooit bekend stond als 'The Flower Town of Canada' is de auto-industrie, de informatie- en communicatie-technologie, maar ook wetenschap, tegenwoordig een belangrijke bron van inkomsten van Brampton, dat deel uitmaakt van het grootstedelijk gebied van Toronto (Greater Toronto Area).Dagelijks bericht Team Manager Sandra Catoen over de activiteiten van het team in Brampton. Hieronder haar derde bijdrage.

Sandra's Report # 3

Vanmorgen tijdens het ontbijt natuurlijk eerst met z'n allen gezongen voor de jarige Denice van Dijk!

Daarna om 9 uur opgehaald door de bus voor onze eerste en enige oefenwedstrijd tegen TsjechiŽ. We begonnen meteen goed in de eerste inning met een RBI-single van Rachel van Veen. Echter, de Tsjechen maakten er in de gelijkmakende beurt ook meteen 1-1 van.

Ondertussen druppelden de eerste ouders binnen die na heel Brampton te hebben gezien dan toch eindelijk ook het veld waarop wij speelden gevonden hadden. Er zijn vier verschillende terreinen!

Aanvallend waren er nog wel wat scoringskansen, maar we kwamen er helaas niet doorheen. En in de vijfde inning kwamen de Tsjechen nog eenmaal tot scoren. Na zes innings was onze toegewezen speeltijd voorbij en daarmee dus ook de kansen om nog terug te komen.

Na de lunch was het tijd om even te rusten en rond 16 uur nog lekker wezen shoppen in DE mall van Brampton. Ik heb iedereen wel met een tasje zien lopen en sommige zelfs met meerdere (ja, ook ik ben schuldig), dus dat moet een geslaagde trip zijn geweest!

Morgenochtend de laatste training, voordat het toernooi maandag begint. En weer een beetje vroeger op om alvast in het ritme te komen, ontbijt om 7.30 uur...


De jarige Denice van Dijk


Dominique Sprengers, Ruby Jane Krikke en Quincey Catsburg in actie tegen TsjechiŽ

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 30 juni 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.