Jong Oranje Rood Softbal Team


2013

WK Junioren

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2013 | programma 2013
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Bezoek aan de Niagara Watervallen - vrijdag 28 juni 2013

Indrukwekkende (en natte) ervaring!

Op de eerste volledige dag in Brampton stond voor Jong Oranje Rood vandaag een bezoek aan de wereldberoemde Niagara Watervallen (Niagara Falls) op het programma. Vanaf het hotel in Brampton maakte de ploeg een busreis van ongeveer anderhalf naar de plaats Niagara Falls, waar de befaamde watervallen liggen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Het werd een indrukwekkend schouwspel.

Zaterdag begint voor de ploeg 'het echte werk'. Dan staat een eerste oefenwedstrijd op het programma ter voorbereiding op het Wereldkampioenschap, dat maandag van start gaat.

Intussen heeft het team gezelschap gekregen van Tracy Bunge, die de coachingstaf komt versterken. Uiteraard ging Tracy vandaag ook mee naar Niagara Falls. De afgelopen jaren maakte Tracy tijdens verschillende evenementen ook deel uit van de coachingstaf van het Nederlands A-team. Tracy, welkom terug bij een Nederlands Team!

Alle wedstrijden in Canada zijn te volgen via een live videostream en een live play-by-play. Het tijdverschil tussen Brampton en Nederland is zes uur.

Niagara Falls
De Niagara Watervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. Aan de ene kant ligt de Canadese Staat Ontario, aan de andere kant de Amerikaanse Staat New York, maar aan beide kanten ligt ook de stad Niagara Falls. De twee steden met dezelfde naam worden verbonden via een brug, de Rainbow Bridge.

Vanaf de Canadese kant zijn de American Falls en de Horseshoe Falls (ook Canadian Falls genoemd) te zien. Over de Horseshoe Falls, 671 meter breed, stroomt 90% van het water van de rivier de Niagara. De American Falls is de grootste van de drie watervallen. Via de watervallen wordt electriciteit opgewekt.

De naam 'Niagara' zou afkomstig zijn van de Irokezen, een Noord-Amerikaans (indianen)volk, dat bestond uit verschillende stammen, waaronder de Mohawk, Oneida, Onondaga, Cayuga en Seneca-stammen. De naam zou komen van de Irokezen-stad Ongniaahra, wat 'stuk land in tweeën gedeeld' betekent.

Rond het jaar 1604 was de Fransman Samuel de Champlain één van de eerste mensen die een ooggetuige-verslag maakte over de watervallen. In de 18e eeuw begon het toerisme in het gebied op gang te komen. De broer van de Franse keizer Napolein Bonaparte, Jérôme, bezocht de watervallen met zijn bruid in het begin van de 19e eeuw.

Sinds 1901 hebben 15 personen zich in een ton van de waterval laten storten als publiciteitsstunt. Een aantal van hen overleefde dat niet, degene die wel ongeschonden (of soms met zware verwondingen) de trip volbrachten konden een fikse straf en boetes tegemoet zien, want het is streng verboden dergelijke stunts uit te halen.Dagelijks bericht Team Manager Sandra Catoen over de activiteiten van het team in Brampton. Hieronder haar tweede bijdrage.

Sandra's Report # 2
Het ontbijt stond voor vandaag gepland om 9 uur, maar rond 7 uur kwamen al de eerste berichten door van 'we zijn wakker en mogen we al ontbijten'. Kortom, we zijn al gewend aan vroeg op staan, dus dat wordt voor de wedstrijden op maandag en dinsdag van 9 uur een makkie! Het ontbijtbuffet is prima verzorgd en de lunchpakketjes konden de meiden zelf smeren om mee te nemen richting Niagara Falls.

Om 10 uur stond de bus klaar om ons op te halen voor een ritje van anderhalf uur. Eenmaal aangekomen waren er een hoop 'oooeeee's' en 'aaaaahh's' of waarschijnlijk meer in de taal van de dames: 'wow wat gaaaaf'!!

Met z'n allen de Maid of the Mist boottour gedaan, waarbij je een prachtige blauwe poncho krijgt uitgeraakt die ook echt heel hard nodig blijkt te zijn, want de kracht van de watervallen is zo groot dat je zelfs op 50 meter afstand nog flink nat wordt. Al met al een hele belevenis!

Daarna werden de poncho's natuurlijk weggegooid, wat helaas de grootste fout van de dag bleek te zijn... Iedereen had namelijk nog zo'n anderhalf uur de tijd om lekker rond te lopen bij de winkeltjes, attracties of verder langs de watervallen, maar om 14 uur leek het wel alsof de watervallen inmiddels ook het vaste land hadden bereikt... Allemaal zeiknat de bus in, dus des te meer reden om in de outlet-mall droge schoenen, broeken, shirts, kick ass boxers en één optimist zelfs een zonnebril, te kopen. Daarna nog lekker met z'n allen eten, met enorme porties, dus daarmee voor sommige de eerste kennismaking met een 'doggy bag'. Al met al een ontzettend leuke dag! Vanaf morgen is het 'all business' en staat de eerste oefenwedstrijd op het programma!


De ploeg met poncho's voor de American Falls


En zonder poncho's

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 29 juni 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.