Jong Oranje Rood Softbal Team


2013

WK Junioren

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2013 | programma 2013
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Jong Oranje Rood op weg naar Canada - donderdag 27 juni 2013

WK komt dichterbij

Het Jong Oranje Rood-team is op woensdag 27 juni vanaf Schiphol vertrokken naar Canada voor het Wereldkampioenschap Junioren, dat op maandag 1 juli van start gaat in Brampton. Oranje is ingedeeld in Poule B en opent het evenement maandagochtend tegen Mexico. 's Middags wordt gespeeld tegen AustraliŽ. Het evenement wordt op zondag 7 juli afgesloten.

Het Jong Oranje Team werd namens het Nederlands Softbal Team uitgezwaaid door team captain Rebecca Soumeru, die de ploeg ook een boek meegaf met persoonlijke boodschappen en succeswensen van de Oranje-speelsters.

De vlucht naar Toronto verliep spoedig en na een vlot transport naar het hotel kwam de ploeg in de namiddag al gelijk in actie voor een eerste training!

Alle wedstrijden in Canada zijn te volgen via een live videostream en een live play-by-play. Het tijdverschil tussen Brampton en Nederland is zes uur.

In Poule B staat Nederland vanaf 1 juli tegenover AustraliŽ, Botswana, BraziliŽ, China, Japan, Mexico en Singapore.

De ploeg begint het evenement maandagochtend vroeg om 9 uur (15:00 uur Ned. tijd) tegen Mexico, waarna 's middags om 14:00 uur (20:00 uur) wordt gespeeld tegen AustraliŽ.

Op dinsdag 2 juli staan er wederom twee wedstrijden op het programma. Dan wordt eerst om 9 uur (15:00 uur Ned. tijd) gespeeld tegen Japan, gevolgd door de wedstrijd tegen BraziliŽ om 12:00 uur (18:00 uur Ned. tijd).

Woensdag 3 juli komt Jong Oranje eenmaal in actie en ontmoet dan Botswana om 12:30 uur (18:30 uur Ned. tijd).

De voorronde wordt op donderdag 4 juli afgesloten met twee wedstrijden. Om 14:00 uur (20:00 uur Ned. tijd) wordt dan gespeeld tegen Singapore, waarna de voorronde om 17:00 uur (23:00 uur Ned. tijd) wordt afgesloten tegen China.

Poule A bestaat uit Canada, Groot-BrittanniŽ, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, TsjechiŽ, USA, Venezuela en Zuid-Korea.

Er wordt in Brampton gespeeld vier velden.

Nadat op maandag 1 juli vanaf 9 uur 12 wedstrijden zijn gespeeld volgt 's avonds vanaf 19:00 uur in Chinguacousy Park een groots opgezette Openingsceremonie, die tot 22:15 uur zal duren. De burgemeester van Brampton zal de deelnemende ploegen dan verwelkomen, waarna een doedelzakband voor de muzikale omlijsting zal zorgen. Na het zingen van het Canadese volkslied worden de ploegen geÔntroduceerd en wordt het evenement officiŽel geopend, waarna een muzikaal optreden volgt. Om 22:00 uur staat ter afsluiting een groot vuurwerk op het programma.

Dagelijks bericht Team Manager Sandra Catoen over de activiteiten van het team in Brampton. Hieronder haar eerste bijdrage.

Sandra's Report # 1
De vlucht naar Toronto verliep helemaal voorspoedig en de bus was er binnen no-time om ons op te halen voor een ritje van 15 minuten naar het hotel in Brampton.

Helaas hebben we daar anderhalf uur moeten wachten tot onze kamers gereed waren, maar uiteindelijk had iedereen precies op tijd een kamer om zichzelf nog even om te kleden en gereed te maken voor een korte training. En ik heb begrepen dat die voor sommigen toch wat slaperig verliep.

Om 19:00 uur was iedereen weer terug in hotel voor een stuk pizza margerita (met ui en tomaat?!) en funghi (zonder champignon maar met salami?!). Daarna waren de meeste na een lange dag blij eindelijk hun bed te zien...


De ploeg is klaar voor vertrek en heeft er duidelijk zin in


Het boek met persoonlijke boodschappen van het Nederlands Softbal Team


Door de douane


Op weg naar de eerste training

(bovenste drie foto's: Rebecca Soumeru; onderste foto: Sandra Catoen)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 29 juni 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.