Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

Groepsindelingen

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
ISF maakt groepsindelingen bekend - Plant City (USA) - Vrijdag 18 april 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Nederlands Team opent WK vs. USA

English text

Het Nederlands Softbal Team opent het XIV ISF Wereldkampioenschap op 15 augustus tegen Team USA, dat twee jaar geleden de finale verloor in Canada vs. Japan. Het Nederlands Team eindigde in Canada op de zesde plaats.

Op vrijdag 18 april maakte de International Softball Federation (ISF) de indelingen bekend van Groep A en B van het Wereldkampioenschap, dat voor het eerst wordt georganiseerd in Europa. Van 15 tot en met 24 augustus zal het mondiale evenement worden gehouden op het Nol Houtkamp Sportcomplex in Haarlem met deelname van zestien nationale ploegen.

De eerste wedstrijd van het evenement op 15 augustus begint om 9:30 uur 's morgens en zal gaan tussen Chinese Taipei en AustraliŽ. Om 18:15 uur staat de Openingsceremonie op het programma die om 20:00 uur wordt gevolgd door het duel tussen Nederland en USA, wat de achtste wedstrijd van de eerste speeldag van het evenement zal zijn.

Het Nederlands Team, dat sinds 2009 driemaal op rij ongeslagen de Europese kampioenstitel veroverde, is in de voorronde ingedeeld in Groep B. In het eerste deel van het evenement ontmoet Oranje AustraliŽ, Botswana, Chinese Taipei, Dominicaanse Republiek, Groot-BrittanniŽ en ItaliŽ.

In Groep A spelen Canada, China, Cuba, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Rusland en TsjechiŽ.

De finale wordt gespeeld op 24 augustus om 15:00 uur, vooraf gegaan door het bronzen duel om 12:00 uur.

Zes maanden voor de eerste wedstrijd bericht het Organisatie Comitť dat de verkoop van toegangsbewijzen goed gaat en halverwege is op weg naar een compleet 'uitverkocht'.

Recentelijk bezocht Mw. Beng Choo Low, de ISF Secretary General, Haarlem voor een inspectie van het complex. Ze zegt: ,,Het Lokake Organisatie Comitť doet een uitstekende job in de opbouw van het profiel van Europa's eerste Dames Softbal Wereldkampioenschap en bereidt het wereldtoneel voor om niet alleen de atleten van de zestien nationale teams van een enerverend platform te voorzien, maar ook de vele fans die van over de hele wereld naar Haarlem zullen komen om hen te zien.''

Ze gaat verder: ,,De kaartverkoop op dit moment voor dit mondiale evenement onderstreept de interesse van de toeschouwers en de kracht en potentie van softbal als promoter van vrouwensport, en meehelpt aan een mondiale sportwereld die meer uitgebalanceerd en relevant voor vrouwen is. Ik ben er van overtuigd dat het historische allereerste Wereldkampioenschap in Europa de gezamenlijke mondiale stempel van honkbal en softbal zal versterken, vooral in Europa, en zal zorgen voor een uitstekend 'showpiece' in vrouwensport - die een echt unieke en blijvende indruk zal achterlaten in de stad Haarlem.''

OfficiŽle website Wereldkampioenschap

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 18 april 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.