Nederlands Softbal Team

Wereldkampioenschap 2014

Haarlem (Nederland)

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team plaatst zich voor Play-Offs - Haarlem - Donderdag 21 augustus 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Twee speelsters voeren aanvallende categoriŽn aan

English text

Het Nederlands Softbal Teaam heeft zich voor de derde keer op rij gekwalificeerd voor de Play-Offs van het ISF Women's World Championship. Na kwalificaties in 2010 (Venezuela) en 2012 (Canada) behoort het Nederlands Softbal Team opnieuw tot de top-8 van de internationale softbalwereld.

Vanavond (donderdag 21 augustus), op Dag 7 van het Wereldkampioenschap in Haarlem, boekte Nederland een 12-0 shutout-zege tegen Botswana, waarmee de voorronde in Groep B werd afgesloten en het 'record' werd verbeterd naar 4-3. Eerder op de dag was de plaatsing van Oranje al een feit toen Chinese Taipei te sterk was voor Groot-BrittanniŽ.

Ginger de Weert gooide het hele duel tegen Botswana en kwam tot 10 strikeouts, terwijl ze ťťn honkslag toestond.

Het Nederlands Team kwam tot negen honkslagen, waaronder twee van Britt Vonk, Virginie Anneveld en Merel Oosterveld. Na de wedstrijd van vanavond voeren Britt en Virginie twee aanvallende categoriŽn aan in dit toernooi. Virginie sloeg 2-uit-2 en leidt het evenement met 11 honkslagen. Britt scoorde vanavond drie punten en dat bracht haar toernooi-leidende totaal naar negen.

Oranje opent de Kampioensronde vrijdagavond om 18:00 uur tegen China.

Ginger de Weert gooide het hele duel voor Oranje en gooide drie slag op 10 van de 13 slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg. Ginger schakelde de eerste zes slagvrouwen met drie slag uit. Na de eerste acht slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kwam er een einde aan haar Perfect Game toen Pauline Tukisi een honkslag sloeg langs de rechtsveld-lijn met twee uit in de 2e3. Ze zou de enige honkloopster zijn voor Botswana.

Het Nederlands Team opende de score met drie runs in de eerste inning, die begon met drie fouten van de Botswanese verdediging. Lead-off hitter Britt Vonk bereikte het honk na een fout en scoorde op een foute aangooi die volgde op een honkslag van Chantal Versluis. Hierna kreeg Jessie van Aalst vier wijd en die stal het tweede honk, die werd gevolgd door een foute aangooi, waardoor Chantal kon scoren. Een honkslag van Virginie Anneveld bracht Jessie binnen en maakte er 3-0 van.

Vijf runs werden toegevoegd in de tweede inning. Merel Oosterveld opende met vier wijd en Britt Vonk sloeg een honkslag. De twee schoven op na een 'double-steal' en scoorden op twee verschillende wilde worpen. Chantal Versluis (vier wijd) scoorde later op een nieuwe RBI-single van Virginie Anneveld. Na een werpsterswissel scoorde Saskia Kosterink (vier wijd) na een doorgeschoten bal en Virginie scoorde op een grounder van Dinet Oosting.

Een 4-run rally volgde in de derde inning. Nathalie Timmermans kreeg vier wijd en Merel Oosterveld sloeg een honkslag, waarna beiden scoorden op een driehonkslag van Britt Vonk, die op haar beurt scoorde na een honkslag van Jessie van Aalst. Eva Voortman, die vier wijd kreeg als pinch-hitter, scoorde het vierde punt in deze slagbeurt na een vrije loop met volle honken voor Dinet Oosting.

De Botswanese verdediging voorkwam meer punten in de vierde inning. Met loopsters op het tweede en derde honk werd een line drive van pinch-hitter Anne Blaauwgeers gevangen en zorgde voor een dubbelspel, het tweede dat Bostwana maakte in deze wedstrijd.

Na de wedstrijd werd de groundscrew het veld opgevraagd en zij werden bedankt door het Nederlands Team voor hun harde werk de afgelopen dagen. Alle leden van de groundscrew kregen als waardering een paar kadootjes van de Oranje-speelsters.

Ook reikte het Nederlands Team een tas vol materiaal uit aan het team van Botswana.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een cheque gepresenteerd aan Right To Play, de goede doel-organisatie waarvan het Nederlands Softbal Team ťťn van de ambassadeurs is.

Box Score Nederland vs. Botswana

(bovenstaande foto's gemaakt door Fred Versluis en Marco Stoovelaar)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 21 augustus 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.