Nederlands Softbal Team

Wereldkampioenschap 2014

Haarlem (Nederland)

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Twee belangrijke overwinningen voor Nederlands Team - Haarlem - Woensdag 20 augustus 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje wint van Dominicaanse Republiek en Groot-BrittanniŽ

English text

Het Nederlands Softbal Team heeft twee belangrijke overwinningen geboekt op de zesde dag van het ISF Women's World Championship.

De ploeg begon vandaag (woensdag 20 augustus) met een ruime 14-1 overwinning op de Dominicaanse Republiek. Oranje produceerde acht honkslagen, waaronder drie van Chantal Versluis, maar bereikte ook achtmaal het honk via vrije lopen (vier wijd, geraakt werpster). De basis voor de winst werd gecreŽerd in de eerste inning toen tweemaal werd gescoord op honkslagen van Jessie van Aalst en Virginie Anneveld. Een 8-run rally in de zevende inning completeerde de overwinning. Starter Dagmar Bloeming stond slechts drie honkslagen toe in zes innings, waarna Lindsey Meadows het duel afsloot.

's Avonds werd met 9-3 gewonnen van Groot-BrittanniŽ in een trage wedstrijd, die na middernacht eindigde. In de wedstrijd van vanavond werden 13 hits geslagen, waaronder drie van Saskia Kosterink. Na een moeizame start nam Oranje vanaf de vierde inning meer afstand. Femke van Dusschoten gooide sterk in relief en werd de winnende werpster.

Het Nederlands Team staat nu op 3-3 met nog ťťn wedstrijd te gaan in de voorronde. Die wordt donderdagavond gespeeld tegen Botswana, aanvang 20:00 uur.Nederland vs. Dominicaanse Republiek
In de eerste wedstrijd zette Nederlands de toon in de eerste inning toen Britt Vonk begon met vier wijd, opschoof na een opofferingsstootslag van Chantal Versluis en scoorde op een honkslag van Jessie van Aalst. De laatste scoorde even later het tweede honk en scoorde op een 2-out single van Virginie Anneveld.

Oranje-starter Dagmar Bloeming kreeg een 2-run homerun tegen van Rosaury Perez in de tweede helft van de eerste inning, maar domineerde daarna. Ze schakelde 11 van de volgende 13 slagvrouwen uit, waarvan de eerste zeven op rij, daaronder vier opeenvolgende strikeouts. Dagmar stond slechts drie hits toe in zes innings, waarna Lindsey Meadows de zevende inning gooide.

Nederland voegde twee runs toe in de tweede inning. Nathalie Gosewehr (vier wijd) en Nathalie Timmermans (fout) scoorden toen beiden op een 2-out double van Chantal Versluis.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de derde, vierde en vijfde slagbeurt scoorde Oranje weer tweemaal in de zesde. Saskia Kosterink (vier wijd) en Virginie Anneveld (honkslag) scoorden toen respectievelijk op een velderskeus-grounder van Nathalie Gosewehr en een opofferingsslag van Nathalie Timmermans.

Een 8-run rally volgde daarna in de zevende inning om de stand op te voeren naar 14-1. In deze beurt kwamen 13 speelsters aan slag. Chantal Versluis bracht een punt binnen met een driehonkslag en sloeg een 2-run single in haar tweede slagbeurt in deze inning en scoorde zelf ook nog. Ze had vijf binnengeslagen punten in deze wedstrijd en miste alleen de homerun om 'for-the-cycle' te slaan.

Box Score Nederland vs. Dominicaanse Republiek

(bovenstaande foto's gemaakt door Fred Versluis)Nederland vs. Groot-BrittanniŽ
In de avond kwam de Nederlandse aanval moeizaam op gang om de Britse ploeg van zich af te schudden, maar nam vanaf de vierde inning meer afstand.

Nederland scoorde ook nu tweemaal in de eerste inning. Chantal Versluis (vier wijd) en Jessie van Aalst (double) scoorden toen op een honkslag van Saskia Kosterink en een OS van Areke Spel. Echter, in de tweede helft van de eerste inning kwamen de Britten langszij toen tweemaal werd gescoord op een fout met twee uit.

Oranje hernam de leiding in de derde inning. Jessie van Aalst begon toen met haar tweede double in de wedstrijd en scoorde op een honkslag van Eva Voortman om er 3-2 van te maken.

Twee runs werden toegevoegd in de vierde inning. Britt Vonk opende met een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Saskia Kosterink, die zelf even later scoorde na een illegal pitch.

Een 3-run rally volgde in de vijfde. Britt Vonk (honkslag) scoorde op een vrije loop met volle honken voor Saskia Kosterink, waarna Virginie Anneveld volgde met een 2-run single, zodat de stand op 8-3 kwam. De rally kwam nadat de Britse ploeg een punt had gescoord in de 2e4 op een tweehonkslag van Amy Moore.

Het laatste Nederlandse punt werd gescoord in de zesde op een 'force play-grounder' van Jessie van Aalst.

Femke van Dusschoten nam de Nederlandse pitching over in de derde inning en had een uitstekend optreden. Ze kwam tot acht strikeouts en stond maar twee honkslagen toe in het restant van de wedstrijd.

Dit was de 150e interland voor Paul Boonstra als Team Manager van Oranje.

Box Score Nederland vs. Groot-BrittanniŽ

(bovenstaande foto's gemaakt door Fred Versluis)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 21 augustus 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.