Nederlands Softbal Team

Wereldkampioenschap 2014

Haarlem (Nederland)

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team met lege handen vs. AustraliŽ - Haarlem - Maandag 18 augustus 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje nog steeds in de race voor de Play-Offs

English text

Het Nederlands Softbal Team liep vanavond tegen een 4-0 shutout-nederlaag aan tegen AustraliŽ op een regenachtige maandag 18 augustus. Met de winst bleven de Aussies ongeslagen na vier wedstrijden, terwijl Oranje nu op 1-3 staat, maar nog altijd in de race is voor een plek in de Play-Offs.

Het Nederlands Team sloeg slechts drie honkslagen, twee van Saskia Kosterink, ťťn van Virginie Anneveld.

Vanwege de regen en het werk aan het speelveld begon de wedstrijd vanavond bijna twee uur later dan gepland. De regen van vandaag leidde tot verschillende onderbrekingen, uitstel en uiteindelijk drie afgelaste wedstrijden.

Oranje ontmoet de Dominicaanse Republiek in de volgende wedstrijd op dinsdagavond, aanvang 20:00 uur.

Eťn uur en 47 minuten na de aanvankelijke aanvangstijd ging het duel tussen Nederland en AustraliŽ van start. Het was een goede wedstrijd, maar helaas wist de Nederlandse aanval niet tot scoren te komen en sloeg slechts drie honkslagen.

In de tweede inning opende Saskia Kosterink met een tweehonkslag, maar kwam daarna in een rundown na een grounder van volgende slagvrouw Virginie Anneveld. De laatste bereikte het tweede honk in deze situatie en schoof op naar het derde honk na een opofferingsstootslag van Areke Spel om de enige Nederlandse loopster te worden die in dit duel het derde honk bereikte. Maar Virginie strandde daarna.

In de vierde inning sloeg Saskia Kosterink een honkslag met twee uit, maar daarna eindigde een line drive van Virginie Anneveld in de handschoen van 2e honkvrouw Stacey McManus.

In de vijfde inning nam Kaia Parnaby de Australische pitching over voor starter Vanessa Stokes en schakelde de eerste acht slagvrouwen op rij uit. Ze kreeg daarna een 2-out single in de 1e7 tegen van Virginie Anneveld, maar die bleef opnieuw achter, omdat een grounder volgde die een einde maakte aan de wedstrijd, elf minuten voor middernacht.

Oranje-starter Femke van Dusschoten gooide drie goede innings en werd gesteund door een aantal mooie acties, waaronder een fraaie fielding-actie van derde honkvrouw Virginie Anneveld in de tweede inning op een harde grounder van Chelsea Forkin. Femke gooide driemaal drie slag, maar raakte lead-off hitter Jodie Bowering in de vierde inning. Die schoof op na een OSS en daarna sloeg ook Chelsea Forkin een honkslag. De twee loopsters scoorden even later vlak achter elkaar lopend op een tweehonkslag van Rachel Lack die de Aussies een 2-0 voorsprong opleverde. Het leek er op dat er een actie op de plaat zou komen met een mogelijke nulkans, maar helaas scoorden beide loopsters. Hierna nam Dagmar Bloeming het werpen over en zag het derde punt gescoord worden na een fout.

AustraliŽ scoorde het vierde punt in de zesde inning. Jade Wall opende toen met een honkslag en scoorde op een 2-out single van Leigh Godfrey, die vorig seizoen in de Hoofdklasse speelde voor Oolders Omaco Sparks Haarlem. Na afloop van dat seizoen werd Godfrey uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster en ze was ook de Beste Slagvrouw.

Box Score Nederland vs. AustraliŽ

(bovenstaande foto's gemaakt door Fred Versluis)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 18 augustus 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.