Nederlands Softbal Team

Wereldkampioenschap 2014

Haarlem (Nederland)

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team wint ruim van ItaliŽ - Haarlem - Zondag 17 augustus 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje speelt sterke wedstrijd

English text

Na verlies van de eerste twee wedstrijden won het Nederlands Softbal Team vanmiddag (zondag 17 augustus) comfortabel van ItaliŽ. Op Dag 3 van het Wereldkampioenschap in Haarlem won Oranje met 8-1 om niet alleen de eerste overwinning te boeken, maar ook Nathalie Gosewehr's 100e officiŽle interlandwedstrijd in de nationale ploeg te vieren.

Britt Vonk tekende voor vier van de acht Nederlandse punten, ze scoorde tweemaal en sloeg er twee binnen. Lindsey Meadows gooide een 2-hitter, de tweede hit was een homerun die het enige Italiaanse punt opleverde.

Het Nederlands Team ontmoet AustraliŽ in de volgende wedstrijd die op het programma staat voor maandagavond 18 augustus, aanvang 20:00 uur.

Het Nederlands Team zette de toon gelijk in de eerste inning. Chantal Versluis opende met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een foute aangooi. Ze scoorde toen Britt Vonk een driehonkslag het links-midveld in dreunde. Even later scoorde Britt het volgende punt op een honkslag van Saskia Kosterink.

Vier punten werden toegevoegd in de tweede inning. Nathalie Gosewehr begon met vier wijd en Nathalie Timmermans volgde met een honkslag, wat leidde tot een werpsterwissel. Beiden scoorden toen er een foute aangooi volgde op een grounder van Anne Blaauwgeers, die zelf hierdoor het derde honk bereikte. Nadat een line drive van Chantal Versluis was gevangen zorgde Merel Oosterveld met een honkslag voor een punt. De laatste scoorde vervolgens het tweede honk en schoof op na een fout, waarna ze scoorde op een opofferingsslag van Britt Vonk.

Het zevende punt volgde in de derde inning. Nathalie Gosewehr begon opnieuw met een vrije loop en scoorde op een grounder van Anne Blaauwgeers.

In de vierde, op de derde Italiaanse werpster, scoorde Oranje het achtste punt. Met ťťn uit werd Britt Vonk geraakt door een worp. Ze stal even later het tweede honk en schoof op na twee opeenvolgende wilde worpen om de stand op 8-0 te brengen. Met twee loopsters op de honken werd duel onderbroken door de regen, maar werd na 13 minuten weer hervat.

ItaliŽ scoorde even later hun enige punt. In de eerste slagbeurt kreeg Oranje-werpster Lindsey Meadows een 2-out single tegen van veteraan Eva Trevisan, maar die ging gedwongen uit. In de tweede inning draaide de Nederlandse verdediging een dubbelspel en de Italiaanse kant ging op rij uit in de derde en vierde slagbeurt. In de vijfde, met twee uit, kwam Ilaria Pino in het duel als pinch-hitter en homerde, waarmee ze voor het Italiaanse punt zorgde.

Box Score Nederland vs. ItaliŽ

(bovenstaande foto's gemaakt door Fred Versluis en Marco Stoovelaar)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 17 augustus 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.