Nederlands Softbal Team


2012

WCS & WK Roster bekend

home | roster & staf 2012 | programma 2012 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Selectie voor World Cup of Softball & Wereldkampioenschap bekend - Nieuwegein - Vrijdag 8 juni 2012
home

roster & staf 2012

programma 2012

coverage 2011

coverage 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Montvidas kiest 17 speelsters voor internationaal roster

English text

NIEUWEGEIN - Na afloop van de training op vrijdag 8 juni maakten Oranje's Hoofd Coach Craig Montvidas en zijn staf de namen bekend van de 17 speelsters die zijn opgenomen in de selectie voor de komende World Cup of Softball in Oklahoma City (USA) en ISF Wereldkampioenschap in Whitehorse (Canada). Alle speelsters werden persoonlijk op de hoogte gebracht of ze wel of niet waren geselecteerd.

Voor de training van vandaag stonden er 26 speelsters op het roster, waaronder twee onlangs toegevoegde oud-speelsters van Jong Oranje Rood, die met de ploeg meetrainden. Dat betekende dat er van de 24 roster-speelsters zeven moesten afvalen. Al deze speelsters blijven op het 'overall-roster' staan als 'alternates' en zijn beschikbaar om weer opgeroepen te worden in de ploeg wanneer dat nodig mocht zijn, zoals bijvoorbeeld bij blessures. Montvidas onderstreepte opnieuw dat dit het meest moeilijke is om de te doen. Nadat de respectievelijke coaches en clubs van de speelsters waren geÔnformeerd werd later op de dag een persbericht verstuurd met de bekendmaking van de selectie.

Het Nederlands Softbal Team vertrekt op zondag 24 juni richting Verenigde Staten om voor de tweede keer deel te nemen aan de World Cup of Softball in Oklahoma City van 27 juni t/m 2 juli. Daar ontmoet de ploeg AustraliŽ, BraziliŽ, Canada, Puerto Rico en de USA.

Na afloop van dit toernooi reist Oranje naar Seattle, waar het tussen de twee evenementen zal verblijven. In Seattle speelt de ploeg twee double-headers, voordat wordt doorgereisd naar het in de buurt gelegen Vancouver in Canada. Vandaar uit vliegt de ploeg naar Whitehorse in de Noord-Canadese staat Yukon, de locatie voor het Wereldkampioenschap. Op het WK, dat wordt gehouden van 13 tot en met 22 juli, is Nederland ingedeeld in Poule A, samen met China, Dominicaanse Republiek, Puerto Rico, TsjechiŽ, USA, Venezuela en Zuid-Afrika. Poule B bestaat uit AustraliŽ, Canada, Groot-BrittanniŽ, ItaliŽ, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland en Taiwan. Oranje opent het mondiale evenement op 13 juli tegen China.

Tijdens beide evenementen wordt de coachingstaf weer uitgebreid met Tracy Bunge, terwijl Berend Mannessen zal debuteren als ťťn van de coaches.

Er zijn geen rookies in de selectie, maar outfielder Yonina Sint Jago is voor het eerste geselecteerd voor een 'groot' toernooi. Vorig jaar nam ze met de ploeg deel aan het internationale toernooi in Bollate (ItaliŽ), maar viel daarna af voor het roster voor het Europees Kampioenschap. Eerder dit jaar was ze ťťn van de speelsters die met Oranje deelnam aan de American Tour in Florida en Tennessee.

Drie speelsters, die vorig jaar met de nationale ploeg de Europese titel veroverden in ItaliŽ zijn dit keer niet in de selectie opgenomen, namelijk Pitcher Ginger de Weert, Outfielder/Catcher Solange Starrenburg (die beiden sinds december 2008 deel uitmaken van de ploeg) en Outfielder Fabienne van Uden (die in oktober 2009 bij de ploeg kwam). Van dit trio is Solange Starrenburg momenteel herstellende van een handblessure.

Pitcher Rebecca Soumeru en Outfielders Nathalie Gosewehr, Saskia Kosterink en Areke Spel zullen deelnemen aan hun derde Wereldkampioenschap.

Infielder Petra van Heijst maakt haar officiŽle rentree in Oranje na afwezigheid van twee jaar. Ze kwam voor het laatst voor het team uit tijdens het Europees Kampioenschap van 2009 in Spanje.

Naast de wedstrijden op de twee genoemde internationale toernooien speelt Oranje ook nog een aantal oefenwedstrijden in Oklahoma City, Seattle en Whitehorse.

De 17 speelsters die zijn geselecteerd voor de World Cup of Softball in de USA en het ISF Wereldkampioenschap in Canada zijn:

Pitchers

Dagmar Bloeming

Femke van Dusschoten

Lindsey Meadows

Rebecca Soumeru
Catchers

Anne Blaauwgeers

Nathalie Timmermans

Karin Tuk
Infielders

Virginie Anneveld

Petra van Heijst

Chantal Versluis

Britt Vonk

Meike Witteveen
Outfielders

Nathalie Gosewehr

Saskia Kosterink

Merel Oosterveld

Yonina Sint Jago

Areke Spel

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 8 juni 2012
Copyright Foto's © 2008-2012 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.