Nederlands Softbal Team


2010

Wereldkampioenschap

home | roster & staf 2010 | programma 2010 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Wereldkampioenschap - Dag 9 - Maandag 28 juni 2010
home

roster & staf 2010

programma 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Oranje met lege handen vs. Taiwan!

English text

CARACAS (Venezuela) - Het Nederlands Softbal Team stond maandag kort met 2-1 voor vs. Taiwan, maar stond uiteindelijk met lege handen, want de Aziatische ploeg draaide het duel om en won met 6-3. Door dit resultaat, en een Cubaanse zege vs. ArgentiniŽ, zal de eindstand, en dus de laatste twee plaatsen, voor de play-offs op dinsdag worden beslist, de slotdag in de voorronde.

Voorafgaande aan het duel tussen Nederland en Taipei werd de wedstrijd tussen Cuba en ArgentiniŽ gespeeld. Een Cubaanse nederlaag zou tot gevolg hebben gehad dat Nederland zich had geplaatst voor de top-8. Maar Cuba kwam tot een 5-0 shutout tegen ArgentiniŽ en blijft daardoor in de race voor de volgende ronde.

Op dinsdag wordt de ontmoeting tussen Cuba en Chinese Taipei daardoor bepalend voor de eindstand en de laatste twee plekken in de play-offs. Een overwinning van Taipei zal betekenen dat de Aziaten en Oranje naar de volgende ronde gaan. Een Cubaanse zege betekent dat Taipei, Cuba en Nederland op gelijke hoogte zullen eindigen. In dit scenario zorgen de onderling gespeelde wedstrijden voor een nieuwe gelijke stand. De volgende tie-breaker is dan het aantal tegenpunten in de onderlinge wedstrijden. Na afloop van de wedstrijd tussen Cuba en Taiwan sluit Nederland de voorronde af tegen Canada.

Met uitzondering van de korte voorsprong stond Nederland tegenover een solide ploeg uit Taiwan die Oranje met 14-3 outhitte. Na afloop van de vijfde inning had Nederland nog geen honkslagen geslagen!

Het positieve uit deze wedstrijd is dat Oranje driemaal wist te scoren met hun zes hits (waarvan de eerste twee zelfs zonder hit!), terwijl de Aziaten slechts zesmaal scoorden met hun 14 hits. De Nederlandse verdediging speelde vrijwel foutloos en maakte dan ook een aantal goede plays, maar kon niet voorkomen dat de Taiwanese ploeg zesmaal tot scoren kon komen.

Taipei scoorde het eerste punt in de tweede inning na een grounder, maar hierna nam Oranje brutaal de leiding in de vierde slagbeurt. Nadat de eerste negen slagvrouwen op rij waren uitgeschakeld scoorde Oranje tweemaal in de vierde. Lead-off hitter Nathalie Gosewehr werd geraakt door een worp en wist het derde honk te bereiken na een opofferingsstootslag van Meike Witteveen. Hierna sloeg Britt Vonk een grounder, waarop Nathalie vertrok richting thuis. De Taiwanese verdediging koos voor een aangooi richting plaat, maar Nathalie was te snel en scoorde de gelijkmaker. Britt schoof daarna op na een opofferingsstootslag van Saskia Kosterink en een wilde worp en scoorde de 'go-ahead run' toen een pop-fly geslagen door Lindsey Meadows werd gemist door de tweede honkvrouw. Het Nederlands Team stond dus met 2-1 voor zonder het slaan van een honkslag!

Echter, de voorsprong was van korte duur, want Taiwan reageerde met drie runs in de tweede helft van de vierde inning. Werpster Lindsey Meadows kreeg drie honkslagen te verwerken met ťťn uit, en vervolgens nog een hit met twee uit, waardoor de Aziaten met 4-2 voor kwamen te staan.

In de vijfde inning nam Dagmar Bloeming het werpen over, maar moest twee extra runs toestaan, want Taipei sloeg nog eens drie honkslagen. Een fraaie actie van tweede honkvrouw Meike Witteveen zorgde wel voor de tweede nul, waarna een strikeout de slagbeurt afsloot.

Met een 6-2 achterstand pakte Oranje een punt terug in de zesde inning. Nathalie Gosewehr brak de No-Hitter en sloeg een honkslag, waarna ze opschoof na een opofferingsstootslag van Meike Witteveen en ging scoren na een honkslag van Saskia Kosterink.

In de 2e6 leek Taiwan nogmaals te gaan scoren op Rebecca Soumeru. Twee honkslagen werden gevolgd door een tweehonkslag, maar de voorste loopster werd op de plaat uitgeschakeld en twee loopsters bleven achter. Areke Spel tekende voor de derde Nederlandse honkslag in de zevende via een infield-hit, maar daar bleef het bij.

Ondanks het verlies was er toch iemand die wat te vieren had, want Team Manager Paul Boonstra bereikte een persoonlijke mijlpaal. De wedstrijd van vandaag was zijn 100ste interland als Team Manager bij de nationale ploeg. Kort voor aanvang van het WK coachte Hoofd Coach Craig Montvidas zijn 100e interland voor Oranje.

De line-up vs. Chinese Taipei was als volgt:
Pitcher-Lindsey Meadows, Dagmar Bloeming, Rebecca Soumeru; Catcher-Nathalie Timmermans; 1ste Honk-Britt Vonk; 2de Honk-Meike Witteveen; 3de Honk-Virginie Anneveld; Korte Stop-Chantal Versluis; Linksveld-Nathalie Gosewehr; Midveld-Saskia Kosterink; Rechtsveld-Areke Spel; Designated Player-Lindsey Meadows.

Box Score Nederland vs. Chinese Taipei


De ploeg arriveert in het stadion


Meike Witteveen staat op het punt contact te maken


...net als Britt Vonk


Hoofd Coach Craig Montvidas loopt naar de dug-out na een slagbeurt


Midvelder Saskia Kosterink gooit de bal terug na het ingooien tussen een inning


Werpster Lindsey Meadows bereidt zich voor op haar volgende inning
Links staat derde honkvrouw Virginie Anneveld


Outfielders Nathalie Gosewehr, Saskia Kosterink en Areke Spel


Tweede honkvrouw Meike Witteveen


Korte stop Chantal Versluis


Eerste honkvrouw Britt Vonk


Derde honkvrouw Virginie Anneveld verwerkt de bal voor een nul


...en 2e honkvrouw Meike Witteveen ontvangt de bal voor een nul


Derde honkvrouw Virginie Anneveld neemt haar positie in


Team Manager Paul Boonstra, die vandaag zijn 100e interland had bij Oranje


Saskia Kosterink slaat raak


Virginie Anneveld gaat de bal ontmoeten


De startende line-up


Een kijkje in de dug-out


Pedro, de Nederlandse Head of Security, met Francesca, de Nederlandse Liaison Officer


Werpster Dagmar Bloeming


Concentratie; kijken naar de tekens


Een Taiwanese loopster gaat scoren


Catcher Anne Blaauwgeers en 1B Nadine Marinus keren terug in de dug-out


Einde wedstrijd


De eindstand


De speelsters van beide teams 'shake hands'

o - o - o - o - o - o - o - o - o - o

Verder op maandag:

Cuba vs. ArgentiniŽ, 5-0
Cuba kwam tot een 5-0 shutout tegen ArgentiniŽ om in de race te blijven voor een plek in de play-offs. Met een 1-0 voorsprong besliste Cuba het duel in de tweede slagbeurt door viermaal te scoren. Cuba kwam tot tien honkslagen, waaronder drie van Yanitza Aviles Freitas, die een tweehonkslag en driehonkslag sloeg. ArgentiniŽ boekte vier honkslagen op Marlen Bubaire Benitez, waaronder drie van Agustina Godoy.

Nieuw-Zeeland vs. AustraliŽ, 0-10
In dit duel tussen de twee vertegenwoordigers uit OceaniŽ scoorde AustraliŽ een punt in zes van de zeven gespeelde innings, waaronder drie in de tweede en de zevende slagbeurt. De Nieuw-Zeelandse werpster Megan Farrell moest 16 honkslagen toestaan. Tracey Moseley sloeg 5-uit-5. Stacey Porter scoorde vier punten en had drie RBI's, want zij sloeg een tweehonkslag en homerun. Jodie Bowering homerde ook voor de Aussies, net als de van oorsprong Belgische Brenda De Blaes, die in 2003 en 2004 uitkwam voor de Nederlandse Hoofdklasser Twins. Justine Smethurst en Aimee Murch gooiden voor AustraliŽ en gooiden samen een 3-hitter.

Dominicaanse Republiek vs. USA, 1-10
Team USA besliste het duel al vroeg door vier punten te scoren in zowel de eerste als de tweede inning. De Dominicanen scoorden het enige punt in de vierde slagbeurt bij een 10-1 achterstand. Winnende werpster Jennie Finch kwam tot zeven strikeouts en stond slechts ťťn honkslag toe, een klap van Josefina Mercedes, die ook het enige punt scoorde voor de Dominicaanse ploeg. De Amerikaansen kwamen tot acht honkslagen, waaronder een tweehonkslag en driehonkslag van Alissa Haber, die momenteel de beste slagvrouw is van het evenement. Met haar hits zorgde ze voor drie RBI's. Jessica Mendoza en Kaitlin Cochran sloegen ook een driehonkslag.

Canada vs. Zuid-Afrika, 12-0
Canada bereikte de volgende ronde door ruim te winnen van Zuid-Afrika. De Canadesen scoorden acht punten in de eerste slagbeurt en voegde er vier aan toe in de volgende. Canada kwam tot 12 honkslagen, waaronder homeruns van Melanie Matthews en Jennifer Yee. Zuid-Afrika sloeg slechts ťťn honkslag op Tina Andreana, geslagen door Bianca Novelei.

China vs. TsjechiŽ, 8-1
Met een 2-0 voorsprong scoorde China drie runs in de vierde inning om een meer comfortabele voorsprong te nemen vs. TsjechiŽ, dat het enige punt scoorde in de vijfde slagbeurt. China kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van korte stop Chunxia Li en homeruns van Wang Yuan en Miao Lin. De Tsjechen sloegen zeven honkslagen, waarvan Eva RendlovŠ en Tereza JakesovŠ er beiden twee voor hun rekening namen.

Japan vs. Groot-BrittanniŽ, 7-0
Japan bleef ongeslagen door met 7-0 te winnen van Groot-BrittanniŽ, scoorde vier runs in de eerste slagbeurt en daarna drie in de zesde. Japan sloeg acht honkslagen op Stacie Townsend en Naomi Jones. De Britse ploeg sloeg slechts ťťn honkslag op Sayuri Yamane, een single van Natalie Leyland.

Botswana vs. Venezuela, 0-10
Geen details bekend.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 28 juni 2010
Copyright Foto's © 2008-2010 Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2010 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.