Nederlandse Softbal Teams

biografie

Wie is Wie?

Nederlands A-team: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | archief | historie | media | links
Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | archief | historie | media | links
Jong Oranje Wit (Cadetten): home | roster & staf 2013 | programma 2013 | archief | historie | media | links
Vaughn Robinson - Strength & Conditioning Coach (jan.-feb.2012)
FunctieStrength & Conditioning Coach
Nederlands A-teamjanuari-februari 2012
Interlands A-team0


Clubs / Teams als Speler
als Strength & Conditioning Coach
Arizona Diamondbacks Baseball (2007-huidig)
Nationale Teams
Nederlands Honkbal Team (2009-huidig)
Nederlands Softbal Team (januari 2012-huidig)
...Toernooien deelgenomen...

Noord-Amerikaans Softbal Kampioenschap

Loopbaan
Vaughn Robinson, die jarig is op 2 juni, is in de eerste twee maanden van 2012 de Strength & Conditioning Coach van het Nederlands Softbal Team. Vaughn, die werd geboren in Madison (Wisconsin, USA), overziet wekelijkse conditietrainingen met de fysiotherapeuten van de ploeg en is een welkome aanvulling in de staf, want met zijn kennis en ervaring bereidt hij de speelsters goed voor op het komende internationale seizoen. Zijn werkzaamheden bij Oranje, hij is ook actief bij het Nederlands Honkbal Team, is Vaughn's eerste kennismaking met een nationale ploeg.

Dit is het vierde jaar dat Vaughn in Nederland werkzaam is, maar zijn eerste dat hij ook verbonden is aan het Nederlands Softbal Team. Naast zijn bezigheden bij de Nederlandse ploegen reisde Vaughn ook naar Zweden en gaf lezingen tijdens bijeenkomsten in Stockholm (Zweden), Brussel (België) en Regensburg (Duitsland). ,,Maar naast die uitstapjes heb ik mijn meeste werk gedaan in Nederland. In mijn vrije tijd hier probeer ik wel zoveel mogelijk te reizen'', voegt Vaughn toe. Omdat Vaughn zoveel reist noemt hij 'zijn koffer' als zijn huidige woonplaats.

Tijdens zijn schooltijd speelde Vaughn in verschillende sporten, zoals honkbal, softbal, american footbal, basketbal en ijshockey. In zijn jeugd nam hij deel aan Noord-Amerikaanse Softbal Kampioenschappen. Maar momentel is hij niet actief in een sport. Vaughn: ,,Ik heb niet veel tijd meer om te sporten. Alleen algemene fitness op het moment. Stand up padding, workouts, enz.''

Acht jaar lang is Vaughn inmiddels Strength Coach. Vaughn: ,,I hield ervan te trainen en was er in geïnteresseerd hoe een lichaam werkt. Ik liep stage op een universiteit en vind het leuk, dus ben ik er in door gegaan''.

Dit jaar zal Vaughn voor het zesde seizoen werkzaam zijn voor Major League Baseball-organisatie van de Arizona Diamondbacks, de eerste profclub waar hij voor werkt. Voordat hij bij de D-backs aan de slag ging werkte Vaughn voor drie grote universiteiten. In februari moet Vaughn zich weer melden bij de Diamondbacks voor Spring Training als de profspelers uit de Major League en Minor League hun voorbereiding beginnen op hun seizoen. Tijdens Spring Training brengt Vaughn veel tijd door met de medische en prestatiestaf van de Diamondbacks, omdat dit het enige moment in het jaar is dat alle kracht- en conditiecoaches bij elkaar zijn. ,,En dus kunnen we onze kennis en ervaringen met elkaar delen'', stelt Vaughn. Dit jaar is Vaughn toegewezen aan het Triple-A team van de Diamondbacks, maar werken bij een Minor League-team verschilt niet veel van werken bij een Major League-ploeg. Vaughn: ,,Het verschil is klein. Het grootste deel is het hetzelfde werk, maar met een kleiner budget''.

Wat vindt Vaughn het leukste aan zijn werk? ,,De kant van mijn werk die ik leuk vindt is het problemen oplossen. Een vraagstuk of kwestie verhelpen die spelers elke dag hebben tijdens een seizoen''.

Vaughn speelde in zijn jeugd softbal van zijn 10e tot zijn 17e, maar speelde voornamelijk honkbal. ,,Elke sport met een knuppel en een bal'', zegt hij. En dus is hij bekend met softbal, maar is er een verschil in het werken met mannen (honkballers) en vrouwen (softbalsters)? Vaughn: ,,Veel verschil is er niet. Het grootste verschil is dat mannen meestal breder willen worden en vrouwen zijn daar niet zoveel mee bezig''.

En zo komen we bij de favorieten van Vaughn Robinson. Hij kijkt niet veel films, maar noemt Groundhog Day als zijn favoriet. ,,Omdat het zoals mijn leven is tijdens een honkbal-seizoen'', legt hij uit.

Bill Murray, die de hoofdrol speelt in Groundhog Day is Vaughn's favoriete acteur, net als Kevin Spacey, terwijl Eva Mendes zijn favoriete actrice is.

Barbeque is zijn favoriete eten en country-muziek zijn favoriete muzieksoort, maar hij voegt toe dat hij naar alles luistert. Wie zou hij graag willen ontmoeten? Vaughn: ,,Iedereen die me beter kan maken''.

2012 --- In januari debuteert Vaughn als Strength & Conditioning Coach bij het Nederlands Softbal Team en bereidt en adviseert de speelsters voor het nieuwe seizoen.
2009 --- Vaughn reist voor het eerst naar Nederland om als krachtcoach te trainen met het Nederlands Honkbal Team. Het is zijn eerste van een jaarlijkse trip richting Europa.
2007 --- Vaughn begint te werken voor de Arizona Diamondbacks Major League Basebal Organisatie als één van de Minor League Strength Coaches.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 15 februari 2013
Copyright Photos © 2008-2013 Marco Stoovelaar (head shot / actiefoto).
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Nederlandse Softbal Teams. All Rights Reserved.