Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Oranje sluit trip af met twee shutouts - Clearwater/St. Petersburg - Zondag 23 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Drie werpsters gooien No-Hitter in laatste duel

English text

Het Nederlands Softbal Team speelde vandaag (zondag 23 maart) de laatste twee wedstrijden van de Florida-trip van dit jaar. Oranje opende de double-header met een 8-0 shutout-zege, waarna een 6-0 winst volgde.

De tegenstander was Team FLA Softball, een ploeg die uitkomt in de Travel Ball League. Drie Nederlandse werpsters gooiden een 'combined No-Hitter' in de tweede wedstrijd.

De dag werd afgesloten met een diner bij Island Way Grill in Clearwater.

Het Nederlands Team begint maandag aan de terugreis en wordt dinsdagmiddag weer thuis verwacht. De ploeg vertrekt maandag rond 4 uur in de middag vanuit Clearwater richting Tampa International Airport. Vandaar vliegt het team naar de Britse hoofdstad Londen en van daar volgt een korte vlucht naar Amsterdam Schiphol International Airport.

De double-header van vandaag werd gespeeld op het veld van de Admiral Farragut Academy in St. Petersburg. Dit is een zogenaamde college preparatory school (studie ter voorbereiding op de college) met een marine-opleiding, die werd opgericht in 1933 in Pine Beach (New Jersey). De school is vernoemd naar Admiraal David Glasgow Farragut, de hoogste en langsdienende officier in de US Navy tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. In 1945 werd een tweede campus aangekocht in St. Petersburg en dat is nu de enige campus. Onder de afgestudeerden van de Academy zijn voormalige astronauten Alan Shepard (de eerste Amerikaan in de ruimte) en Charles Duke, die beiden op de maan liepen. Acteur Casper Van Dien studeerde eveneens op de Academy.

De tegenstander van vandaag was Team FLA Softball waarbij FLA de afkorting is van Florida. Om precies te zijn was Team FLA 18U Gold de naam het de ploeg die tegenover Oranje stond. In 2003 wilden Dave Hazzard, Kevin en Sherrie Allbritten en Joe DiSalvatore een nieuwe softbal-organisatie ontwikkelen in de Tampa Bay-regio die niet alleen zou deelnemen aan de sterkste toernooien, maar ook een zeer competitieve organisatie zou zijn. In de daarop volgende jaren werd Team FLA één van de top teams in de USA. De organisatie houdt ook clinics. Ze reisde men in het verleden naar Ecuador en ontmoette in recente jaren verschillende internationale (club)teams.Game One vs. Team Florida

Het Nederlands Team won de opener met 8-0, maar scoorde zeven van de punten in de vijfde en zesde inning. Team Florida sloeg slechts één honkslag op pitchers Dagmar Bloeming en Lindsey Meadows.

Oranje opende de score in de tweede inning. Saskia Kosterink begon met een tweehonkslag en scoorde toen Virginie Anneveld volgde met een honkslag.

In de vierde inning begon Merel Oosterveld met een honkslag, maar ging gedwongen uit. Later in de slagbeurt sloeg Virginie Anneveld een tweehonkslag en bracht Saskia Kosterink (velderskeus) naar het derde honk, maar beiden strandden.

Nederland kwam hierna tot een rally van vijf runs in de vijfde inning. Dinet Oosting begon met vier wijd en scoorde een hierna volgende driehonkslag van Nathalie Timmermans. Met één uit kreeg Chantal Versluis vier wijd, waarna Merel Oosterveld beide loopsters binnen bracht toen ook zij een driehonkslag sloeg. Even later mislukte een squeeze en eindigde in een pop-fly, maar daarna sloeg Saskia Kosterink een 2-run homerun om de stand op 6-0 te brengen.

In de zesde slagbeurt opende Areke Spel met een homerun. Pinch-hitter Eva Voortman bereikte het honk hierna via een stootslag-honkslag en scoorde op een tweehonkslag van volgende slagvrouw Nathalie Timmermans.

Dagmar Bloeming startte voor Nederland. De eerste slagvrouw bereikte het honk na een fout, maar ging uit bij stelen. Dagmar schakelde hierna de volgende tien slagvrouwen op rij uit, waarvan zeven met drie slag. Lindsey Meadows gooide hierna de laatste twee innings in dit 6-inning duel. Ze gooide vier wijd op de eerste slagvrouw, maar volgden met vijf nullen op rij. Met twee uit in de zesde inning bereikte Paige Cimino het honk met een stootslag-honkslag en dat zou de enige hit vandaag zijn voor Team FLA. Volgende slagvrouw Annie Tarte bereikte nog het honk na een fout, maar Lindsey sloot het duel vervolgens af met een strikeout.

Box Score Team FLA 18U Gold vs. Nederland (Game One)Game Two vs. Team Florida

Tussen de twee wedstrijden verzorgden de ouders van de Team FLA-speelsters een maaltijd voor beide ploegen en dat werd zeer gewaardeerd door de Nederlandse formatie.

In de tweede wedstrijd werd Oranje drie innings puntloos gehouden, want Team FLA-pitcher Corynn Miner schakelde de eerste negen slagvrouwen op rij uit.

Oranje opende de score vervolgens in de vierde inning. Chantal Versluis begon met een stootslag-honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Marisèla de Wind en een grounder van Dinet Oosting. Ze scoorde toen Saskia Kosterink haar tweede homerun van de dag sloeg. Voor Saskia was het haar zesde homerun tijdens de trip en haar vijfde in de laatste acht wedstrijden. De zes homeruns zijn een record voor een American Tour of een evenement.

Drie runs werden toegevoegd in de vijfde inning. Met één uit sloeg Nikki Harte een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Lindsey Meadows. Nathalie Gosewehr sloeg hierna een honkslag en Chantal Versluis volgde met een 3-run homerun om de stand op 5-0 te brengen. Chantal's homerun was de 27e voor het Nederlands Team tijdens deze trip en dat is ook een record voor een Tour of een toernooi. Het record voor een heel jaar is 35 en dat werd gerealiseerd in 2012.

Het laatste Nederlandse punt werd gescoord in de zesde inning. Met één uit kreeg Saskia Kosterink vier wijd, schoof op na een honkslag van Virginie Anneveld en scoorde op een honkslag van Karin Tuk.

Oranje-starter Ginger de Weert schakelde alle zes slagvrouwen die ze zag uit, waarvan vier met drie slag. In de tweede inning gooide ze drie strikeouts op rij. Eva Voortman nam de pitching over in de derde inning. Ze begon met twee strikeouts, volgde met vier wijd, maar sloot af met een nieuwe strikeout. In de vierde inning kreeg Team FLA de honken vol via drie vrije lopen met twee uit, maar Eva sloot toen wederom af met een strikeout. Femke van Dusschoten gooide de laatste twee innings. Zij gooide nog eens drie keer drie slag om de No-Hitter te completeren.

Box Score Team FLA 18U Gold vs. Nederland (Game Two)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 23 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.