Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team wint double-header - Clearwater/Winter Haven - Vrijdag 21 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje slaat 25 honkslagen, waaronder weer een homerun

English text

Vandaag (vrijdag 21 maart) opende het Nederlands Softbal Team de double-header tegen Polk State College in Winter Haven met een comfortabele 10-2 overwinning. Hiermee maakte Oranje een einde aan de 12-game winning streak van Polk. Het Nederlands Team won hierna ook het tweede duel, dit keer met 7-3.

De ploeg sloeg 25 honkslagen, waaronder zes van Dinet Oosting, vier van Marisèla de Wind en een homerun van Saskia Kosterink.

De ploeg heeft zaterdag een vrije dag en keert dan weer terug op het speelveld op zondag voor een double-header tegen Team Florida om de laatste twee wedstrijden van de Florida-trip te spelen. De double-header tegen het Travel Ball Team wordt gespeeld in St. Petersburg en begint om 11 uur lokale tijd (16:00 uur Ned. tijd).

Voor de wedstrijden tegen Nederland van vandaag had Polk State College al 37 wedstrijden gespeeld en had er daarvan 29 gewonnen. Polk State, dat afkomstig is uit Winter Haven, opende het seizoen op 1 februari tijdens de Leadoff Classic in Clearwater (Florida) met twee overwinningen en was te sterk voor Kaskaskia College met 9-1 en Daytona State College met 10-5. De volgende dag deelde de ploeg een double-header.

Na een double-header winst vs. Lake-Sumter State College op 6 februari speelde de ploeg acht wedstrijden in zes dagen (11-16 februari). Zes van de wedstrijden werden gewonnen door de Eagles. Hierna werd een a double-header vs. Indian River State College verloren en in de volgende dagen werd tweemaal gewonnen en eenmaal gelijk gespeeld in vier wedstrijden.

Polk State speelde hierna zes wedstrijden van 28 februari tot en met 2 maart. De eerste twee double-headers vs. Palm Beach State College (9-0, 10-2) en Broward College (15-0, 9-1) werden gewonnen, daarna werd de volgende double-header vs. Miami Dade College verloren.

Op 4 maart wonnen de Eagles tweemaal vs. William Penn JV, 6-0 en 13-0, waarmee een 12-game winning streak begon. In deze streak waren zeven shutouts en een aantal ruime overwinningen, zoals 15-0 (St. Mary's of the Woods College), 12-1 (Burlington County College), 22-8 (Highland Community College-Illinois) en 21-0 (St. Clair County Community College).

Afgelopen dinsdag won Polk State tweemaal vs. State College of Florida, Manatee-Sarasota (5-4, 11-3), voordat men het vandaag tegen Oranje moest opnemen. Het was Stephanie Koutsoumbaris die Polk State naar de overwinningen leidde. In de eerste wedstrijd, met een 4-1 achterstand in de tweede helft van de zevende inning, sloeg ze een walk-off grand slam homerun om Polk een 5-4 winst te bezorgen. In de volgende wedstrijd sloeg ze opnieuw een homerun en had binnengeslagen punten. Deze twee wedstrijden waren voor de Eagles de openers van het seizoen in de Suncoast Conference.

De ploeg had een paar bekende gezichten, want twee Italiaanse speelsters komen uit voor de Eagles, namelijk pitcher Ilaria Cacciamani en infielder Lara Cecchetti. Cacciamani speelde tussen 2009-2011 voor Macerata en komst sinds 2012 uit voor San Marino. Vorig jaar maakte ze deel uit van de Italiaanse nationale ploeg. Tijdens het Europees Kampioenschap in Praag (Tsjechië) gooide ze 1/3 inning in de halve finale tegen Nederland, dat op weg weg naar de derde opeenvolgende Europese titel. Cecchetti speelt sinds 2009 voor Bollate. En dus was ze de laatste vier seizoenen teamgenoot van Oranje-international Saskia Kosterink. In 2012 speelde ook Nederlands Team-pitcher Lindsey Meadows voor Bollate. Lara is de zus van Team Italië-pitcher Greta Cecchetti.Game One vs. Polk State College

In de openingswedstrijd produceerde het Nederlands Team 16 honkslagen, waaronder negen in een 8-run vierde inning op weg naar een 10-2 zege. Alle negen speelsters in de Nederlandse line-up sloegen minimaal één honkslag. Acht van hen scoorden minstens één punt. Chantal Versluis en Saskia Kosterink sloegen beiden drie hits. Saskia had ook drie binnengeslagen punten. Dinet Oosting en Marisèla de Wind hadden beiden twee hits en scoorden tweemaal. Nathalie Gosewehr en Nikki Harte hadden beiden twee RBI's.

Lindsey Meadows startte voor Oranje en kwam tot drie strikeouts in vier innings op weg naar haar vierde zege. Dagmar Bloeming gooide de laatste drie innings, had vier strikeouts en verdiende haar derde save tijdens deze trip.

Polk State nam aanvankelijk tweemaal de leiding. In de tweede inning zorgden twee honkslagen en een fout voor een volle-honken-situatie met nul uit. Een strikeout en een gedwongen nul op thuis volgden, maar hierna leverde een vrije loop Polk een 1-0 voorsprong op. Een vangbal sloot de slagbeurt af.

Het Nederlands Team kwam langszij in de derde inning. Marisèla de Wind bereikte het tweede honk toen er een foute aangooi volgde op een stootslag, schoof op na een tweehonkslag van Eva Voortman en scoorde op een opofferingsslag van Nathalie Gosewehr.

Polk hernam de leiding in de 2e3. Nadat de Nederlandse verdediging een dubbelspel had gedraaid scoorde Stephanie Koutsoumbaris (die via een fout op het honk was gekomen) op een tweehonkslag van Erica Morrissey.

Maar hierna kwam het Nederlands Team tot een rally van acht runs in de vierde inning om het duel naar zich toe te trekken. Saskia Kosterink opende met een homerun. Virginie Anneveld (single), Areke Spel (double), Nikki Harte (2-run single) en Marisèla de Wind (single) sloegen hierna allen een honkslag, gevolgd door een opofferingsstootslag van Eva Voortman. Hierna volgden nog eens vier opeenvolgende honkslagen, geslagen door Nathalie Gosewehr (one-run), Dinet Oosting, Chantal Versluis en Saskia Kosterink (2-run), die drie RBI's had in deze inning.

Het laatste Nederlandse punt werd gescoord in de zesde inning toen Dinet een honkslag sloeg en scoorde op een OS van Virginie.

Box Score Polk State College vs. Nederland (Game One)Game Two vs. Polk State College

In de tweede wedstrijd stond het Nederlands Team met 3-1 voor in de vierde inning, maar Polk State wist langszij te komen. Oranje kwam hierna wederom tot een productieve rally, dit keer van vier runs in de zesde slagbeurt op met 7-3 te winnen.

In dit duel kwam Nederland tot negen honkslagen, waaronder vier van Dinet Oosting. Vijf keer raakte de Polk-pitching een Nederlandse slagvrouw met een worp. Catchers Nathalie Timmermans en Karin Tuk werden beiden twee keer geraakt. Areke Spel werd eveneens geraakt door een worp.

Het Nederlands Team opende de score met twee runs in de derde inning. Met één uit kwam Marisèla de Wind op het honk via een stootslag-honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Merel Oosterveld en Dinet Oosting een honkslag sloegen. Jessie van Aalst volgde met een 2-run single. De honken kwamen weer vol te staan toen Nathalie Timmermans werd geraakt door een worp, maar drie loopsters strandden.

Polk pakte een punt terug in de derde inning toen het de honken vol kreeg op reliever Eva Voortman, maar die sloot de inning af met een strikeout.

Oranje voegde een punt toe in de vierde toen Nikki Harte opende met vier wijd en opschoof toen Karin Tuk werd geraakt door een worp. De twee loopsters schoven op na een opofferingsstootslag van Marisèla de Wind, waarna Dinet Oosting een RBI-single sloeg met twee uit.

Polk State kwam langszij in de tweede helft van de vierde inning via drie vrije lopen en een honkslag.

Nederland nam de leiding weer via een 4-run rally in de zesde inning. Met Marisèla de Wind (velderskeus) en Merel Oosterveld (4 wijd) op het honk leverde Dinet Oosting weer een RBI-single af, waarna een fout het volgende punt opleverde. Met Jessie van Aalst (velderskeus) op het honk werd Nathalie Timmermans voor de tweede keer geraakt door een worp en werd vervangen door pinch-runner Nathalie Goseweher, die eerder in de inning ook rende voor Karin Tuk toen die eveneens voor de tweede keer door een worp was geraakt. De honken kwamen vol toen Lindsey Meadows vier wijd kreeg, waarna Areke Spel volgde met een 2-run single om de stand op 7-3 te brengen.

Femke van Dusschoten nam de Nederlandse pitching over in de zesde inning, zorgde voor zes nullen op rij en kreeg de vierde zege op haar naam.

Box Score Polk State College vs. Nederland (Game Two)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 21 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.