Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Oranje deelt double-header op Dag 19 - Clearwater/Saint Leo - Woensdag 19 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Twee homeruns verhogen totaal naar 22

English text

Vandaag (woensdag 19 maart) deelde het Nederlands Softbal Team een double-header, die werd gespeeld op het complex van Saint Leo University in Saint Leo. Daar trof Oranje niet Saint Leo in twee wedstrijden, maar opende de double-header tegen Purdue University, waarna men Saint Leo ontmoette in Game 2. Purdue wilde graag tegen het Nederlands Team spelen en dus werd het speelschema aangepast en een driekamp gespeeld, waarbij Purdue, Saint Leo en Nederland vandaag allemaal tegen elkaar in actie kwamen.

De twee wedstrijden van vandaag verdienden verdedigend geen schoonheidsprijs, want er werden 14 fouten gemaakt! Vier daarvan in de Nederlandse verdediging.

In de opener stond het Nederlands Team aanvankelijk tweemaal voor, keek tegen een achterstand aan, bracht een 6-5 stand in balans, maar verloor uiteindelijk met 8-6, wat pas het tweede verlies was tijdens de Florida-trip.

In de volgende wedstrijd was Oranje wat productiever, nam vroeg controle over de wedstrijd en won met 6-3 van Saint Leo.

Het Nederlands Team voegde vandaag weer twee homeruns aan het totaal toe en die werden geslagen door Nathalie Timmermans (Game 1) en Karin Tuk (Game 2).

Donderdag heeft het team geen wedstrijden op het programma staan. Echter, er is wel een trainingssessie vastgesteld voor 8 tot 10 uur in de ochtend. Verder zal de dag als rustdag worden gebruikt en zijn er geen verdere activiteiten gepland.

De ploeg keert vrijdag weer terug naar het veld. Oranje ontmoet dan Polk State College in een double-header in Winter Haven. De eerste wedstrijd begint om 17:00 uur lokale tijd (22:00 uur Ned. tijd).

Hierna heeft Oranje nog één double-header op het programma staan en die wordt aanstaande zondag gespeeld. Dan speelt de ploeg tegen Team Florida (travel ball) in St. Petersburg.Purdue University
Voor de ontmoeting met het Nederlands Team vanochtend had Purdue University al 30 wedstrijden gespeeld. Dertien daarvan werden er gewonnen, terwijl er één eindigde in een gelijkspel.

De Boilermakers openden hun seizoen op 8 en 9 februari met één winst uit vier wedstrijden tijdens de Louisiana Classic in Lafayette (Louisiana). Daar won Purdue met 5-4 vs. Texas. Vervolgens speelde Purdue vijf wedstrijden op de Kickin' Chicken Classic op 14-16 februari in Conway (South Carolina) en won tweemaal. Dit werd gevolgd door de Wilson/DeMarini Classic in Auburn (Alabama) on 22-23 februari, waar Purdue een 12-0 winst boekte tegen Mississippi Valley State, maar ook driemaal verloor.

De ploeg naam daarna deel aan de Easton Crimson Classic (28 februari-2 maart) in Tuscaloosa (Alabama), verloor viermaal op rij, maar sloot af met een 5-2 winst vs. Houston. Vanuit Alabama was het naar Georgia waar vijf wedstrijden werden gespeeld in Athens tijdens de Georgia Softball Classic (7-9 maart). Daar won Purdue tweemaal van Tennessee Tech (4-2 en 1-0).

Vervolgens stond op het programma de USF Invitational (14-16 maart) in Clearwater (Florida). Purdue speelde zes wedstrijden en won er daarvan vier. Gisteren won Purdue met 2-1 vs. de University of Central Florida, waarna vandaag het duel tegen Nederland volgde.

De wedstrijd tegen Oranje vormde de afsluiter van het verblijf van Purdue in Florida. De ploeg reist nu naar University Park in Pennsylvania, waar het driemaal gaat spelen vs. Penn State. Deze wedstrijden vormen de opening van het seizoen in de Big Ten Conference (Division I). Hierna keert Purdue terug huiswaarts naar West Lafayette (Indiana) waar het aanstaande woensdag voor het eerst dit seizoen op eigen veld zal spelen.Saint Leo University
Net als Purdue had ook Saint Leo voor vandaag al veel wedstrijden gespeeld. Saint Leo had sinds 1 februari 32 wedstrijden gespeeld, waarvan er 20 werden gewonnen.

De Lions begonnen met een reeks van vier wedstijden op 1-2 februari tijdens de PBC/SSC Challenge in Columbus (Georgia), waar eenmaal werd gewonnen, 4-1 vs. Lander. Hierna nam de ploeg deel aan de Eckerd College Triton Spring Invitational (7-9 februari) in Florida en won drie van de vijf gespeelde wedstrijden.

Op 15 en 16 februari werden twee double-headers gespeeld in Savannah (Georgia) en werden twee overwinningen geboekt. Hierna speelde Saint Leo vier wedstrijden op de Sailfish Showdown (21-22 februari) in West Palm Beach (Florida) en won alle vier gespeelde wedstrijden, waaronder een ruime 23-1 overwinning vs. Goldey-Beacom.

Saint Leo stond hierna driemaal tegenover Tampa in drie Conference-wedstrijden (28 februari-1 maart) en verloor driemaal. De Lions organiseerden vervolgens de Saint Leo Invitational op eigen veld (7 en 9 maart) en speelde vier wedstrijden, waarvan er drie werden gewonnen.

Op 11 en 12 maart speelde Saint Leo twee double-headers tegen respectievelijk Mercy en Adelphi en won viermaal. Het stond vervolgens tegenover Nova Southern (14-15 maart) in drie Conference-wedstrijden en won tweemaal. Saint Leo speelt in de Sunshine State Conference en dat is Division II.

Gisteren boekte Saint Leo een 7-0 shutout-winst tegen West Chester, waarna vandaag de wedstrijd tegen Nederland volgde.Wedstrijd vs. Purdue

De eerste wedstrijd vandaag werd gekenmerkt door verdedigende fouten. Het Nederlands Team maakte er drie, Purdue vijf. Maar Purdue 'outhit' Oranje ook met 11-6. Desondanks stond Nederland tweemaal voor, wist een achterstand ongedaan te maken, maar stond toch nog met lege handen na een 8-6 verlies. De nederlaag was pas de tweede tijdens deze trip in 15 gespeelde wedstrijden.

Het Nederlands Team opende de score met twee runs in de eerste inning. Nathalie Gosewehr begon met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een fout en scoorde op een doorgeschoten bal. Jessie van Aalst, die met één uit het honk had bereikt op de genoemde fout, stal eveneens het twede honk en schoof op na de doorgeschoten bal, waarna ze het tweede punt scoorde toen een grounder van Saskia Kosterink eveneens in een fout eindigde.

Purdue, dat 20 speelsters in dit duel gebruikte, kwam langszij in de eigen eerste slagbeurt op starter Dagmar Bloeming, die twee honkslagen moest toestaan, waaronder een RBI-single van Tori Chiodo.

Oranje hernam de leiding onmiddellijk weer door tweemaal te scoren in de volgende slagbeurt. Areke Spel opende met een honkslag en scoorde toen Nathalie Timmermans homerde met één uit. Dit was Nathalie's vijfde homerun tijdens deze trip.

Purdue pakte een punt terug in de tweede inning op een one-out double van Mary Gooding, maar Nederland voegde weer een punt toe in de vierde slagbeurt om de stand op 5-3 te brengen. Lindsey Meadows bereikte toen het honk na een fout met twee uit en scoorde toen een uithaal van Nathalie Timmermans werd gemist in het outfield.

Echter, in de tweede helft van de 5e inning, scoorde Purdue driemaal om een 6-5 voorsprong te nemen. De eerste vijf slagvrouwen bereikten allen het honk, resulterend in twee runs (en een gelijke stand) en dat leidde tot een werpsterswissel. Ginger de Weert nam het over van Dagmar Bloeming. Ze begon met drie slag, maar daarna zorgde een mislukte pick-off voor het zesde Purdue-punt, waarna een vangbal en een grounder de inning afsloten.

In de 1e6 kwam het Nederlands Team langszij. Met twee uit kreeg Areke Spel vier wijd en bereikte het derde honk na een honkslag van Lindsey Meadows. Even later scoorde ze de gelijkmaker op een honkslag van Nathalie Timmermans, maar twee loopsters bleven achter.

In de 2e6 sloeg Purdue toe met twee runs toen de Nederlandse verdediging twee fouten maakte. Maar dit keer slaagde Oranje er niet in de achterstand ongedaan te maken en leed de tweede nederlaag van de trip.

Box Score Purdue University vs. Nederland


Het fraaie University Stadium in Saint Leo


De Nederlandse speelsters hebben plezier tijdens de voorbereidingen


Coach Berend Mannessen overziet het veld


Tijd om het veld in te gaan


Nathalie Gosewehr opent het duel met een honkslag


Jessie van Aalst laat een bal voorbij gaan in de 1e inning


Even later scoort Nathalie na een doorgeschoten bal
Pitcher Lexy Moore wacht op de bal, terwijl Saskia Kosterink advies geeft


Saskia Kosterink gaat bij stelen in de 1e inning en wordt getikt door korte Maia Monchek


Dagmar Bloeming is de startende pitcher in deze wedstrijd
De eerste honkvrouw is Saskia Kosterink


Logistics Manager en Team Scorer Peter Schuler en Fysiotherapeut Lisette Hagen


Areke Spel begint de 2e inning met een honkslag


Later in de slagbeurt slaat Nathalie Timmermans een 2-run homerun


Nathalie Gosewehr gaat uit bij een steelpoging in de 2e inning
Korte stop Maia Monchek ontvangt de bal op tijd; 2e honkvrouw Mary Gooding dekt


Lauren Grant levert een worp af voor Purdue; 1e honkvrouw is Michelle Poe


Lexi Valone wordt gedwongen uitgeschakeld door korte stop Chantal Versluis in de 4e inning
2e honkvrouw Merel Oosterveld dekt de situatie


Ginger de Weert neemt de pitching over in de 5e inning


Kristen Hoppman bereikt het 3e honk na een vangbal in de 5e inning
3e honkvrouw Virginie Anneveld wacht op de bal


Chantal Versluis tikt Sydney Pencek uit in de 6e inningGame vs. Saint Leo

In de tweede wedstrijd vandaag nam het Nederlands snel bezit van het duel door zesmaal te scoren in de eerste vier innings. En dat was genoeg voor Oranje dat met 6-3 won en zo de 13e zege van de Florida-trip registreerde.

Nederland kwam al snel op het scorebord, want Karin Tuk opende de wedstrijd met een homerun en dat was de 22e voor het team deze trip. Het was de eerste keer dat Hoofd Coach Craig Montvidas Karin als lead-off hitter in zijn line-up had genoteerd. Later in de inning kreeg Dinet Oosting vier wijd en sloeg Saskia Kosterink een honkslag, maar beiden bleven achter.

In de tweede inning voegde Nederland twee runs toe. Met één uit sloeg Merel Oosterveld een honkslag. Ze stal het tweede honk en kon verder gaan na een foute aangooi. Nathalie Gosewehr kreeg vervolgens vier wijd, maar ging gedwongen uit op een grounder van Karin Tuk, terwijl Merel scoorde. Karin schoof even later op na een honkslag van Dinet Oosting en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Jessie van Aalst. Net als in de eerste wedstrijd werden ook nu weer verschillende fouten gemaakt. Saint Leo maakte er vijf, de Nederlandse verdediging één.

Het volgende punt werd gescoord in de derde inning. Met twee uit sloegen Nikki Harte en Merel Oosterveld back-to-back doubles om van plaats te wisselen en de stand op 4-0 te brengen.

Saint Leo scoorde hierna voor het eerst in de tweede helft van de derde beurt op starter Femke van Dusschoten. Cassie Boggs sloeg toen een honkslag met één uit en Tiffany Thompson sloeg een honkslag met twee uit. Een double steal zorgde vervolgens voor het punt.

Het Nederlands Team verhoogde de voorsprong naar 6-1 door tweemaal te scoren in de vierde inning toen drie fouten werden gemaakt. Dinet Oosting (die 3-uit-4 sloeg) opende met een honkslag en scoorde later na een wilde worp. Jessie van Aalst kwam na een fout op het honk en scoorde na een honkslag van Areke Spel. Nikki Harte en Chantal Versluis kwamen even later ook nog door fouten op de honken, maar hierna werden de honken vol achtergelaten. Het Nederlands Team liet ook in de vijfde inning drie loopsters achter.

Saint Leo verkleinde de achterstand naar 6-3 door tweemaal te scoren in de zesde inning op reliever Eva Voortman. In deze inning sloegen de Lions twee honkslagen, bereikte de honken via twee vrije lopen en een fout maar voerde ook succesvol een double steal uit die een punt opleverde. Echter, de Lions probeerde dat even later opnieuw te doen, maar dit keer schakelde de Nederlandse verdediging de loopster uit die probeerde te scoren.

In de zevende inning zorgde Eva Voortman voor drie nullen op rij om de wedstrijd af te sluiten.

Box Score Saint Leo University vs. Nederland


Het Nederlands Team stelt zich op voor het volkslied


Karin Tuk opent de wedstrijd met een homerun...


...en wordt begroet door haar teamgenoten


Karin's homerun is de 22e deze trip voor Oranje


Dinet Oosting bereikt het 3e honk na een stootslag van Saskia Kosterink in de 1e inning


Areke Spel bekijkt een worp in de 1e inning


Marisèla de Wind maakt contact, maar slaat een vangbal in de 1e inning
Christina Lodato is de catcher


Femke van Dusschoten start dit duel; op het 1e honk staat Jessie van Aalst


Dinet Oosting (die 3-uit-4 sloeg) op het 3e honk in de 2e inning
3e honkvrouw is Torrie Weindorf, de pitcher is Jaclyn Amato


Nikki Harte slaat een tweehonkslag en scoort in de 3e inning


Areke Spel ontwijkt de bal als een fout wordt gemaakt in de 4e inning
Links staat korte stop Rachael Heath, rechts 3e honkvrouw Torrie Weindorf


Saskia Kosterink en Fysiotherapeut Lisette Hagen hebben pret


Eva Voortman neemt de pitching over in de vijfde inning


Einde wedstrijd, Oranje wint met 6-3

(de foto's van vandaag zijn gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 19 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.