Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Oranje verslaat Rutgers - Clearwater - Dinsdag 18 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Twee nieuwe homeruns brengen totaal op 20

English text

Het Nederlands Softbal Team keerde vanavond (dinsdag 18 maart) weer terug op het veld voor de volgende wedstrijd tijdens de Florida-trip van dit jaar. Op een dag met aanzienlijk betere weersomstandigheden dan de dag ervoor ontmoette het team Rutgers University en won met 6-2.

Tijdens de wedstrijd van vandaag, die om 18:00 uur lokale tijd (23:00 uur Ned. tijd begon was de gemiddelde temperatuur 19 graden Celsius.

Het Nederlands Team sloeg vanavond opnieuw twee homeruns en die kwamen van de knuppels van Nathalie Timmermans en Saskia Kosterink. Hiermee schreef Oranje geschiedenis, want het totaal kwam hierdoor deze trip op 20, de eerste keer dat een Nederlands Team deze grens bereikt tijdens een trip.

Pitchers Femke van Dusschoten (5 innings) en Lindsey Meadows (2 innings) kwamen samen tot 12 strikeouts en stonden slechts drie honkslagen toe.

De wedstrijd van vandaag was de laatste tijdens deze trip die werd gespeeld op het Eddie C. Moore Complex in Clearwater, want Oranje speelt de resterende wedstrijden op drie ander locaties.

Het Nederlands Team komt woensdag weer in actie. Dan staat een double-header op het programma tegen Saint Leo University in het nabij gelegen Saint Leo, een voorstad van de Metropool Tampa-St. Petersburg-Clearwater. De eerste wedstrijd begint om 13:00 uur lokale tijd (18:00 uur Ned.tijd).

Hierna heeft de Oranje-ploeg nog twee double-headers op het schema staan en die worden gespeeld in Winter Haven en St. Petersburg. Deze staan op de agenda voor respectievelijk aanstaande vrijdag en zondag.

Voor de wedstrijd van vandaag speelde Rutgers University 18 wedstrijden, waarvan er elf werden gewonnen. De Scarlet Knights opende hun seizoen op 14 februari met een gedeelde double-header in San Antonio (Texas). De eerste wedstrijd tegen Colorado State eindigde in een 4-2 nederlaag, de tweede tegen Wichita State werd met 9-1 gewonnen. De volgende dag werd een 5-0 shutout-winst geboekt vs. UTSA nadat het duel vs. Oklahoma State met 8-1 werd verloren. De ploeg sloot het verblijf in Texas af met en 10-6 winst vs. Colorado State.

Vanuit Texas reisde de ploeg naar Florida waar het van 21-23 februari vijf wedstrijden speelde in Clearwater. Daar won het team vs. UMass (3-0) en de College of Charleston (11-3).

De ploeg vloog vervolgens tweemaal van kust naar kust in een korte periode. Vanuit Florida was het eerst terug naar huis naar Piscataway (New Jersey) en vervolgens op weg naar California waar een double-header werd gespeeld op 2 maart. In Northridge (California) verloor de ploeg tweemaal. Het team vloog weer terug naar de oostkust en reisde daarna naar Florida waar het op vrijdag, zaterdag en zondag deelnam aan het Michele Smith Spring Break Tournament. Op deze dagen speelden de Scarlet Knights drie double-headers en wonnen alle zes de wedstrijden tijdens het evenement. Rutgers won respectievelijk vs. Penn State (4-3), St. Joseph's (10-2), Buffalo (4-1), Central Connecticut (6-5 in 8 innings), Quinnipiac (8-2) en UMass (10-4). Na een vrije dag op maandag sloot Rutgers het verblijft in Florida af met de wedstrijd tegen Nederland. Rutgers reist nu naar Louisvolle (Kentucky) voor de volgende twee wedstrijden komend weekeinde.

Vorig seizoen kwam Rutgers (of Rutgers, The State University of New Jersey, zoals de officiële naam luidt) net te kort om het kampioenstoernooi te bereiken van de Big East Conference (NCAA Division I). Dit seizoen speelt het team in de American Athletic Conference, eveneens NCAA Division I.Wedstrijd vs. Rutgers

Het Nederlands Team stond kort met 1-0 achter, maar kwam daarna tot een rally van drie runs in de derde slagbeurt op weg naar de 12e overwinning tijdens deze Florida-trip.

Vier speelsters in de Rutgers line-up stonden ook tegenover het Nederlands Team twee jaar geleden tijdens de eerste ontmoeting tussen de twee teams. Nederland won toen met 3-1 op 14 maart in een duel dat werd gespeeld in Tampa. De vier Rutgers-speelsters, die ook twee jaar geleden speelden waren Juniors Jackie Bates (midveld), Chandler Howard (linksveld) en Alyssa Landrith (pitcher) en Senior Alexis Durando (1e honk).

Een opmerkelijk feit werd vanavond bereikt toen Nathalie Timmermans (3e inning) en Saskia Kosterink (6e inning) beiden homerden. Twee jaar geleden homerden beiden ook in het eerste duel tegen Rutgers. Nathalie homerde toen in de tweede inning en Saskia toen in de 6e inning, net als vandaag.

De Nederlandse werpsters vanavond Femke van Dusschoten en Lindsey Meadows gooiden ook twee jaar geleden. Femke startte toen en gooide één inning, gevolgd door Lindsey, die toen de volgende drie innings gooide. De wedstrijd werd daarna afgesloten door Mariëlle Vleugels. Vanavond gooide Femke de eerste vijf innings en completeerde Lindsey het duel.

Aanvankelijk opende Rutgers de score in de tweede inning. Lead-off hitter Gabrielle Romanowski werd geraakt door een worp, schoof op na een opofferingsstootslag met één uit van Stephanie Huang en scoorde op een tweehonkslag van Danielle Demarco. Maar hierna sloot Femke van Dusschoten af met een strikeout.

Nederland draaide het duel om in de derde inning door driemaal te scoren. Nadat lead-off hitter Nikki Harte uitging na een stootslag werd Rutgers-starter Shayla Sweeney vervangen. Nieuwe pitcher Aubrie Levine werd hierna begroet met een homerun van Nathalie Timmermans. Marisèla de Wind volgde met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Chantal Versluis. Hierna werd Alyssa Landrith de derde werpster voor Rutgers. Ze kreeg back-to-back singles tegen van Merel Oosterveld en Jessie van Aalst, die brachten twee runs binnen en zorgden voor een 3-1 stand.

In de 2e5 pakte Rutgers een punt terug en verkleinde de achterstand naar 3-2. Na acht slagvrouwen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Femke van Dusschoten opnieuw een tweehonkslag tegen van Danielle Demarco, die werd vervangen door pinch-runner Carly Todd. Met twee uit bereikte Loren Williams het honk na een fout. De laatste stal daarna het tweede honk, gevolgd door een foute aangooi (de derde Nederlandse fout dit duel), waardoor Todd kon scoren. Een vangbal sloot de inning af en dit zou het laatste punt zijn voor Rutgers.

Nederland nam meer afstand vanaf de zesde inning. In de zesde opende Saskia Kosterink met een homerun en dat was de 20e tijdens deze trip voor Oranje.

In de zevende werden twee runs toegevoegd. Met één uit bereikte Merel Oosterveld het honk na een fout en stal het tweede honk, waarna ze scoorde op een driehonkslag van Jessie van Aalst. Een honkslag van Saskia Kosterink verhoogde de stand even later naar 6-2. Virginie Anneveld volgde nog met de tiende Nederlandse honkslag en dat leidde tot een nieuwe pitcherswissel. Starter Shayla Sweeney keerde terug in het duel voor Rutgers (dat alle vier werpsters op hun roster gebruikte) en sloot de inning af met twee strikeouts.

Lindsey Meadows nam de pitching over in de zesde inning. Met twee uit kreeg ze de derde en laatste Rutgers-honkslag tegen, waarna ze de volgende vier slagvrouwen uitschakelde. Ze gooide driemaal drie slag in de zevende om de wedstrijd af te sluiten en haar tweede save van de trip te verdienen.

Box Score Rutgers University vs. Nederland


Voor de wedstrijd dineerde het team bij Casa Tina in het nabij gelegen Dunedin


Deze pelikaan heeft genoeg gezien


Chantal Versluis, Dagmar Bloeming, Lindsey Meadows, Areke Spel,
Virginie Anneveld, Dinet Oosting (achterste rij), Ginger de Weert,
Nathalie Gosewehr en Merel Oosterveld delen een relaxed moment


Elmy van Tok plaatst één van haar camera's voor deze wedstrijd...


...en nog eentje met assistentie van Fysiotherapeut Lisette Hagen


Hoofd Coaches Jay Nelson en Craig Montvidas ontmoeten de umpires


Het Nederlands Team is klaar om het veld op te gaan


Femke van Dusschoten is de startende pitcher; 1e honkvrouw is Jessie van Aalst


Een overzicht van het veld


Marisèla de Wind is in dit duel de linksveldster


Saskia Kosterink is de midveldster


En Merel Oosterveld is vanavond de rechtsveldster


Saskia Kosterink opent de 2e inning met een stootslag-honkslag
Gabrielle Romanowski is de catcher


2e honkvrouw Stephanie Huang ziet Saskia het eerste honk bereiken


Femke van Dusschoten gooit acht strikeouts in 5 innings


Aubrie Levine neemt de pitching voor Rutgers over in de 3e inning...


...en wordt begroet met een homerun van Nathalie Timmermans


Chantal Versluis steelt het 2e honk in de 3e inning en scoort later het 2e punt
De tik van korte stop Melanie Slowinski's is net te laat


Even later steelt ook Merel Oosterveld het 2e honk...


...en scoort even later het derde Nederlandse punt


Nikki Harte aan slag in de 4e inning


Chantal Versluis neemt haar positie in als korte stop


Saskia Kosterink opent de 6e inning met de 20e Nederlandse homerun deze trip


Pinch-runner Eva Voortman steelt het 2e honk in de 6e inning


Lindsey Meadows gooit de laatste twee innings


Jessie van Aalst slaat een RBI-triple in de 7e inning...


...en scoort later zelf op een honkslag van Saskia Kosterink


De giveaways worden uitgedeeld


En weer een wedstrijd in de boeken

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 18 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.