Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Double-header Oranje afgelast - Clearwater/Orlando - Maandag 17 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Weersomstandigheden verknoeien wedstrijden en homerun

English text

Na een uitstel en een wijziging in het speelschema vanwege de weersomstandigheden begon het Nederlands Softbal Team op maandag 17 maart aanvankelijk aan de eerste wedstrijd tegen Marist College. Na dit duel zou Oranje 's avonds spelen tegen de University of Central Florida. Voor aanvang van de Oranje-wedstrijd won UCF met 11-0 vs. Marist.

Het Nederlands Team had een goede start tegen Marist en nam een vroege 4-0 voorsprong in de eerste inning met als hoogtepunt een 3-run homerun van Lindsey Meadows. Echter, na twee complete innings begon het weer te regenen en de weersverwachtingheden bleven ongunstig voor de rest van de dag. En zo werd het duel definitief gestaakt, terwijl de tweede wedstrijd werd afgelast.

Het Nederlands Team speelt de volgende wedstrijd op dinsdag en ontmoet dan Rutgers University met als aanvang 23:00 uur Ned. tijd (18:00 uur lokale tijd).

Vandaag (en dat was St. Patrick's Day) reisde de ploeg naar Orlando hoewel het weer niet gunstig was. Na aankomst bij de University of Central Florida waren de weersomstandigheden niet goed, want er waren zware regen- en onweersbuien actief ten noorden van Orlando, waar het op moment van arriveren ook regende. 75 minuten voor aanvangstijd werd voor de noordelijke regio een 'tornado-warning' afgekondigd. Terwijl de ploeg binnen wachtte bij UCF werd besloten het speelschema te wijzigen. Aanvankelijk zou Oranje spelen vs. Marist College, dat vervolgens tegen UCF zou spelen. De dag zou worden afgesloten met het duel tussen Nederland en UCF. Maar vanwege de dreiging van het slechte weer werd de wedstrijd tussen UCF en Marist naar voren geschoven, omdat deze wedstrijd deel uitmaakte van de Michele Smith Spring Break Tournament. Na afloop van die wedstrijd zou Oranje de double-header spelen.

UCF won met 11-0 vs. Marist in een duel dat gedeeltelijk in lichte regen werd gespeeld. In de 2e5 werd de wedstrijd 20 minuten onderbroken vanwege de regen. In het nabij gelegen Kissimmee werd de MLB-Spring Training wedstrijd tussen de Houston Astros en Atlanta Braves na vijf innings gestaakt vanwege de regen, terwijl twee andere wedstrijden in de regio Clearwater werden afgelast. UCF sloot de wedstrijd tegen Marist af met een walk-off grand slam homerun in de vijfde inning van pinch-hitter Kaitlyn Steckel.

Voor de wedstrijd tegen Nederland vandaag speelde Marist 14 wedstrijden, waarvan er vijf werden gewonnen. De ploeg begon met een 2-3 'record' op de Mercer Bear Classic in Macon (Georgia), waar tweemaal werd gewonnen vs. North Carolina Central (3-1, 6-1). Hierna werd één van de vier wedstrijden gewonnen op de Winthrop/Adidas Invitational in Rock Hill (South Carolina), waar Norfolk State met 10-2 werd verslagen. De Red Foxes speelden hierna twee wedstrijden in Daytona Beach (Florida) en deelde een double-header met Bethune Cookman op zaterdag. Op zondag werd een 4-3 winst geboekt vs. Florida A&M, gevolgd door een 8-0 verlies vs. de University of South Florida in Tampa (Florida). En vandaag leed Marist de 11-0 nederlaag vs. de University of Central Florida.


Het kampioensteam van Marist College in 2013
(Copyright Foto © Marist College)
Marist College, afkomstig uit Poughkeepsie (bij New York City), staat onder leiding van Hoofd Coach Joe Ausanio, die 41 wedstrijden als reliever gooide in de Major League voor de New York Yankees. De rechtshander was 4-1 en kwam tot 51 strikeouts in 53 1/3 innings. In totaal speelde Ausania tien seizoenen professioneel in de organisaties van de Pittsburgh Pirates, Montreal Expos, New York Yankees, Colorado Rockies en New York Mets. In 1994 en 1995, als speler van de Columbus Clippers, het Triple-A team van de Yankees, was Ausanio teamgenoot van de Nederlandse infielder Robert Eenhoorn, die later Manager werd van het Nederlands Honkbal Team en tegenwoordig Technisch Directeur Honkbal is van de KNBSB. In die jaren speelde ook Derek Jeter voor dat team. In 1994 debuteerden Ausanio en Eenhoorn beiden in de Major League. Eenhoorn op 27 april, Ausanio op 14 juli.

Ausanio's Assistent Coach heeft ook een verhaal. Melissa Giordano speelde voor de Marist Red Foxes van 2005 tot en met 2009 en was een sterke slagvrouw. In 2009 sloeg ze .429 met 66 honkslagen, waaronder acht homeruns en werd uitgeroepen tot MAAC Player of the Year. Haar link met Europa kwam in 2010 toen ze speelde voor Fiorini Forlì in de Italian Softball League. Daar was ze teamgenoot van bekende speelsters als Eva Trevisan, Sara Avanzi en Leslie Malerich. Maar in dat jaar speelde ook Katrina Stockford voor Forlì en die kwam in 2008 weer uit voor Tex Town Tigers, wat toen landskampioen werd. En voor TTT in dat seizoen speelden de huidige Oranje-internationals Virginie Anneveld, Lindsey Meadows, Merel Oosterveld, Areke Spel, Karin Tuk en Britt Vonk.

Vorig seizoen won Marist College het kampioenschap in de Metro Atlantic Athletic Conference (NCAA Division I).Wedstrijd vs. Marist

In de wedstrijd tegen Marist, sloeg Oranhe (dat de thuisploeg was) met vier runs toe in de eerste inning. Nathalie Gosewehr opende met een stootslag-honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Chantal Versluis. Ze scoorde toen Jessie van Aalst volgde met een tweehonkslag. De laatste bereikte het derde honk toen Saskia Kosterink werd uitgevangen. Hierna kreeg Karin Tuk vier wijd en zorgde Lindsey Meadows voor het hoogtepunt in de slagbeurt met een 3-run homerun die de stand op 4-0 bracht.

Oranje-starter Ginger de Weert zag Marist de honken vol krijgen in de eerste inning met één uit, maar sloot sterk af met twee strikeouts. In de tweede inning sloot Ginger de beurt opnieuw af met drie slag met een loopster in scoringspositie.

Na twee complete innings begon het harder te regenen en werd het duel onderbroken. Even later werd de wedstrijd definitief gestaakt en werd de tweede wedstrijd tegen UCF afgelast.

Nadat de wedstrijd was afgeblazen bleven de speelsters nog enige tijd bij UCF voor wat extra batting practice in de slagkooi, waarna de terugreis volgde naar het hotel in Clearwater.


Coach Berend Mannessen wacht op de dingen die komen


De ploeg is klaar om het veld in te gaan


Nathalie Gosewehr scoort het eerste punt in de 1e inning
De catcher is Rebecca Freeman


Saskia Kosterink laat een bal voorbij gaan in de 1e slagbeurt
De umpire is Bob Kleeba, de catcher is Rebecca Freeman


Jessie van Aalst (die een RBI-double sloeg) op het 3e honk in de 1e inning
Jayne Oberdorf is de pitcher


Lindsey Meadows maakt goed contact en slaat een 3-run homerun


Lindsey wordt begroet bij de thuisplaat


Ondanks de regen en de afkoeling staat Hoofd Coach Craig Montvidas in korte mouwen


Wat is Fysiotherapeut Lisette Hagen aan het doen?


Een overzicht van het veld


De speelsters van UCF staan klaar op het zeil over het veld te plaatsen


Oranje Hoofd Coach Craig Montvidas overlegt de situatie met
zijn UCF-colleague Renee Luers-Gillispie


Het veld is bedekt door het zeil


De Nederlandse speelsters kijken toe en wachten af in de dug-out


Het veld is bedekt en het stadion vrijwel leek tijdens de regen-onderbreking


Merel Oosterveld deelt kleine oranje klompjes uit


Femke van Dusschoten met Marist linksveldster Taylor Kuzma


En zou ziet het er van de andere kant uit
(foto gemaakt door Saskia Kosterink)


De twee teams samen op de foto


De Nederlanse speelters nemen wat extra practice


Regen op de weg terug naar het hotel in Clearwater

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 17 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.