Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Oranje wint double-header - Clearwater - Zondag 16 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje voegt drie homeruns toe en zet record

English text

Het Nederlands Softbal Team was zondag (16 maart) weer terug op het veld voor het spelen van een double-header en won beide wedstrijden. Het team begon 's morgens het duel tegen Baylor University en won de opener met 5-1. Hierna ontmoette Oranje Central Connecticut State University in de tweede wedstrijd en sloot af met een 9-2 winst. Met deze overwinningen boekte Nederland de 10e en 11e zege van de Florida-trip.

In de double-header van vandaag homerden Nathalie Gosewehr, Marisèla de Wind en Saskia Kosterink, waarmee een Nederlands Team-record werd gerealiseerd. Nathalie's homerun in de eerste wedstrijd was de 16e tijdens deze trip, goed voor een evenaring van het team-record voor een tournee, wat werd gerealiseerd tijdens de USA Tour in 2012. In Game 2 was Marisèla's homerun de 17e en goed voor een nieuw record. Voor Marisèla was het haar eerste homerun als speelster van het Nederlands Team.

Virginie Anneveld sloeg vandaag vier tweehonkslagen, waaronder drie in de tweede wedstrijd.

De ploeg speelt maandag opnieuw een double-header en ontmoet dan Marist College en de University of Central Florida in Orlando. De eerste wedstrijd begint om 19:00 uur Ned. tijd (14:00 uur lokaal) en wordt dan gevolgd door het duel tussen Marist en Florida. Oranje speelt hierna het tweede duel vanaf 23:30 uur Nederlandse tijd (18:30 uur lokaal). Echter, er wordt regen verwacht, dus de wedstrijden zijn een mogelijk twijfelgeval.

Voordat de ploeg tegenover Nederland stond was Baylor University 's morgens om 8-1 vs. Penn State. Voor Baylor was het de 22e overwinning in 26 wedstrijden. Baylor begon het seizoen in Las Vegas (Nevada) op 7-9 februari, waar vier van de vijf wedstrijden werden gewonnen. Baylor won vs. San Diego (9-1), UC Davis (17-1), UNLV (7-3) en Arkansas (5-0).

Hierna speelde Baylor vijf wedstrijden in het eigen fraaie stadion in Waco (Texas) en won opnieuw viermaal. Vanuit Texas was het op weg naar California, waar vier van de vijf gespeelde wedstrijden werden gewonnen in Palm Springs. Vervolgens stond een double-header op de agenda op 28 februari in Hattiesburg (Mississippi), maar die werd geschrapt. Op 28 februari-2 maart wonnen de Bears vier van hun vijf wedstrijden in Gulf Port (Mississippi). Vervolgens weer terug naar Waco voor een enkele wedstrijd vs. Louisiana Tech, die op 6 maart met 10-1 werd gewonnen.

En daarna was het richting Florida. Sinds afgelopen vrijdag speelde Baylor vijf wedstrijden, die allemaal werden gewonnen vs. UMass (5-1), South Florida (3-0), Purdue (5-4), Connecticut (2-1) en Penn State (8-1).

Central Connecticut State University, de volgende tegenstander van Oranje, speelde sinds 28 februari 12 wedstrijden en wonnen er acht. Op die datum openden de Blue Devils hun seizoen met een 4-0 shutout-winst vs. Campbell op de USF Under Armour Invitational in Florida. De ploeg won hierna één van de volgende vier wedstrijden en dat was een 5-0 shutout vs. Stanford.

Op 6 en 7 maart werden vier wedstrijden afgelast, waaronder de eerste twee van het Hampton Tournament. De volgende drie wedstrijden werden hierna gewonnen. Eerst een 8-0 shutout tegen Iona en daarna een double-header vs. St. Bonaventure, 9-2 en 6-0.

Na een nieuwe afgelasting speelde CCSU vier wedstrijden op het USF Spring Break Tournament in Clearwater sinds afgelopen vrijdag. De ploeg begon met een 2-1 winst vs. Saint Joseph's, gevolgd door een 1-0 zege vs. Penn State, beide op vrijdag. Op zaterdag volgde een 9-5 winst vs. Florida A&M, waarna een 6-5 verlies in acht innings volgde tegen Rutgers, dat dinsdag de tegenstander van Nederland is.Wedstrijd vs. Baylor

Het Nederlands Team begon de dag met een 5-1 overwinning, die een einde maakte aan de 10-game winning streak van Baylor.

Oranje had een goede start, want Nathalie Gosewehr opende met een homerun op starter Liz Paul. Dit was de 16e homerun voor Oranje tijdens deze trip en evenaarde het team-record dat werd gezet tijdens de USA Tour in 2012. De zestien homeruns van twee jaar geleden braken het record van 15 dat werd gerealiseerd tijdens de eerste American Tour van 2008.

Baylor kwam langszij in de eigen eerste slagbeurt op Dagmar Bloeming. Met één uit bereikte Ariana Hawkins het honk via een stootslag-honkslag en schoof op na een honkslag van Clare Hosack. Ze scoorde toen de laatste het tweede honk steelde.

Maar daar bleef het bij voor Baylor. In de tweede inning opende Riley Browder nog met een honkslag, maar hierna schakelde Dagmar Bloeming de volgende 13 slagvrouwen op rij uit, waarvan drie met drie slag. In de zesde inning begon ze met een strikeout (haar vierde in het duel) en werd toen opgevolgd door Femke van Dusschoten.

Oranje hernam de leiding in de tweede inning. Lead-off hitter Lindsey Meadows werd geraakt door een worp en bereikte het derde honk toen een fout werd gemaakt op een 2-out grounder van Merel Oosterveld. De honken kwamen vol te staan toen Nathalie Gosewehr eveneens werd geraakt door een worp. Hierna scoorde Lindsey de 'go-ahead run' toen Chantal Versluis vier wijd kreeg.

In de derde inning sloeg Virginie Anneveld een tweehonkslag met één uit, maar bleef achter.

Oranje kwam vervolgens tot een rally van drie runs in de vijfde inning op linkshander Whitney Canion, die driemaal drie slag had gegooid in de 4e inning. Met één uit zorgden Jessie van Aalst en Saskia Kosterink met honkslagen voor loopsters op de hoeken. Saskia stal even later het tweede honk, gevolgd door een foute aangooi, waardoor Jessie kon scoren en Saskia het derde honk bereikte. Kort erna kreeg Lindsey Meadows vier wijd en stal het tweede honk, waarna een honkslag van Nikki Harte twee runs opleverde om de stand opm 5-1 te brengen.

In de 2e6 sloeg Clare Hosack een tweehonkslag met twee uit voor Baylor, maar werd op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een honkslag van Sarah Smith. Een fraaie actie van rechtsveldster Merel Oosterveld naar 1e honkvrouw Jessie van Aalst naar catcher Nathalie Timmermans sloot de inning af.

In de 1e7 was het de Baylor-verdediging die een goede actie had. Saskia Kosterink sloeg een honkslag en een fout op een klap van Virginie Anneveld zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk. Een grounder van Lindsey Meadows resulteerde hierna in een dubbelspel, want beide loopsters werden uitgeschakeld.

In de 2e7 zorgde Femke van Dusschoten voor drie nullen op rij om het duel af te sluiten.

Box Score Baylor University vs. Nederland


De Oranje Winkel is weer geopend


Coach Berend Mannessen slaat grounders voor het duel


Coach Tracy Bunge namens Oranje bij de pre-game meeting
met de umpires en de Baylor-coaches


Nathalie Gosewehr opent het duel met een homerun...


...en wordt begroet door Tracy Bunge, die bij het 3e honk coachte


Volgende slagvrouw Chantal Versluis bereikt het honk na een fout


Baylor-starter Liz Paul gooit de volgende worp; op het 3e honk staat Sarah Smith


Jessie van Aalst steelt het 2e honk in de 1e inning


Starter Dagmar Bloeming staat slechts drie speelsters tot de honken toe in 5 1/3 innings


Jessie van Aalst is de eerste honkvrouw


Virginie Anneveld is de derde honkvrouw
Virginie slaat vandaag vier doubles en heeft vier binnengeslagen punten


Nathalie Timmermans aan slag in de 2e inning


Coach Tracy Bunge en Fysiotherapeut Lisette Hagen bekijken
Nathalie Gosewehr die op haar enkel is geraakt met een worp in de 2e inning


Jessie van Aalst slaat een vangbal in de 2e slagbeurt


Nikki Harte gaat uit in de 3e inning, want 1B Holly Holl ontvangt de bal op tijd


Een kijkje in de dug-out
Coach Berend Mannessen, Logistics Manager Peter Schuler (die deze trip ook de team-scorer is)
en Fysiotherapeut Lisette Hagen


Linkshander Whitney Canion neemt de pitching voor Baylor over in de 4e inning
Op de achtergrond staan korte stop Ariana Hawkins en midveldster Justine Young


Nathalie Gosewehr aan slag in de 4e inning


Jessie van Aalst scoort het 3e Oranje-punt in de 5e inning


Coach Tracy Bunge met Nikki harte in de 5e inning,
kort voordat ze een 2-run single slaat die de stand op 5-1 brengtLindsey Meadows scoort op Nikki's single


Pinch-runner Marisèla de Wind bereikt het 2e honk in de 6e inning...


...en even later het 3e honk na een honkslag van Nathalie Gosewehr


Femke van Dusschoten neemt de pitching over in de 6e inning


Saskia Kosterink bereikt het 3e honk in de 7e inning na een fout


Fysiotherapeut Lisette Hagen neemt even een fotootje


Einde wedstrijdWedstrijd vs. Central Connectictut

In de tweede wedstrijd vandaag sloeg het Nederlands Team 10 honkslagen, waaronder een record-zettende homerun op weg naar een 9-2 winst vs. de Blue Devils. Het was het derde duel vs. CCSU in vier jaar. Oranje won ook de vorige twee wedstrijden, 5-0 in 2011 en 7-0 in 2012.

Aanvankelijk keek Oranje tegen een 1-0 achterstand aan na twee innings. In de eerste slagbeurt opende CCSU de score op starter Eva Voortman. Ashley Black opende met een stootslag-honkslag en scoorde later toen een fout werd gemaakt in een gestolen honk-situatie. Later in de inning hadden de Blue Devils loopsters op het eerste en tweede honk, maar sloot Eva de inning af met een strikeout.

In de tweede inning begon Kenya McVey met een driehonkslag, maar werd uitgegooid op de plaat door Eva Voortman na een comeback-grounder met één uit.

Het Nederlands Team kwam hierna tot een rally van vijf punten in de derde inning en nam de controle over de wedstrijd. Marisèla de Wind opende met een homerun en dat was een bijzondere op verschillende vlakken. De homerun bracht niet alleen de stand in balans, het was ook de 17e tijdens deze trip, goed voor een nieuw American Tour-record. Daarnaast was het de eerste homerun die Marisèla sloeg als speelsters in het Nederlands Team.

Hierna kreeg Oranje de honken vol via vier wijd voor Chantal Versluis, een velderskeus voor Dinet Oosting en een honkslag van Merel Oosterveld. Een doorgeschoten bal stelde Chantal hierna in staat het leidende punt te scoren. Even later werd Dinet op de plaat uitgeschakeld na een grounder van Saskia Kosterink, maar toen volgden twee back-to-back doubles. Eerst zorgde Virginie Anneveld voor twee runs met een tweehonkslag en scoorde daarna zelf op een double van Lindsey Meadows om de stand op 5-1 te brengen.

In de 2e3 opende Kat Malcolm voor de Blue Devils met een homerun, maar dat betekende het laatste Connecticut-punt.

Twee runs werden toegevoegd in de vierde inning. Met één uit sloeg Dinet Oosting een honkslag en met twee uit deed Saskia Kosterink hetzelfde. Virginie Anneveld sloeg hierna haar tweede 2-run double en dat was haar derde tweehonker in dit duel en de vierde van de dag.

In de zesde inning scoorde Oranje opnieuw tweemaal. Chantal Versluis begon met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk. Na te zijn opgeschoven op een grounder scoorde ze toen Saskia Kosterink homerde met twee uit om de stand op te voeren naar 9-2.

In de vierde inning nam Ginger de Weert de pitching over voor Oranje. Ze stond nog maar één honkslag toe in het restant van de wedstrijd, die na zes innings werd afgesloten vanwege de internationale, 7 punten verschil mercy-rule.

Box Score Central Connecticut State University vs. Nederland


Saskia Kosterink grounds out in de eerste inning


Eva Voortman is de startende pitcher voor Oranje...


...en Karin Tuk is de catcher; Ashley Black is de slagvrouw


Emily Pogemiller is de startende werpster voor CCSU, achter haar staat 3B Mackenzie Keyes


Eva Voortman gooit op Kenya McVey in de 3e inning


In de 3e inning opent Marisèla de Wind met een recordzettende homerun


Marisèla wordt begroet door haar teamgenoten


Even later scoort Chantal Versluis de go-ahead run


Kat Malcolm wordt begroet na haar homerun in de 3e slagbeurt


Dit is te koop in de Oranje Winkel


Dinet Oosting slaat een honkslag in de 4e inning


Julie Marks neemt de pitching over voor CCSU in de vierde inning


Dinet Oosting en Saskia Kosterink scoren in
de 4e inning op de derde double dit duel van Virginie Anneveld


Ginger de Weert gooit de laatste 3 innings voor Oranje


Saskia Kosterink slaat een 2-run homerun in de 6e inning


Tijdens het diner feliciteert de Nederlandse Leeuw Fysiotherapeut Lisette Hagen,
die vandaag haar verjaardag vierde


Hee, de leeuw heeft een bekend gezicht en lijkt op Hoofd Coach Craig Montvidas


De leeuw poseert met Rebecca Soumeru, Karin Tuk, Nathalie Timmermans,
Lindsey Meadows, Virginie Anneveld, Saskia Kosterink en Ginger de Weert

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 16 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.