Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Oranje wint nipt van Pennsylvania - Clearwater - Vrijdag 14 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje houdt winning streak intact met kleine zege

English text

Na twee dagen niet te hebben gespeeld keerde het Nederlands Softbal Team vrijdagochtend (14 maart) vroeg terug op het speelveld. Oranje won nipt met 3-2 van de University of Pennsylvania om de winning streak intact te houden en te verlengen naar negen wedstrijden. Het verschil in de wedstrijd was een opofferingsslag van Lindsey Meadows, waarmee Nederland een 2-2 stand in de zesde inning brak op weg naar de winst.

De ploeg speelt de volgende wedstrijd op zaterdag in de namiddag tegen de University of South Florida. Het team heeft nu 10 wedstrijden gespeeld en heeft er nog 12 op de agenda staan.

Voor vandaag hadden Pennsylvania Quakers elf wedstrijden gespeeld en er daarvan vier van gewonnen. Nadat de eerste twee wedstrijden van het seizoen verregenden op 4 maart nam het team deel aan de UCF Spring Fling in Orlando (Florida) (7-9 maart). Daar verloor Pennsylvania de eerste vier wedstrijden, maar won toen met 11-1 vs. Colgate afgelopen zondag.

Hierna nam Pennsylvania deel aan de USF Under Armour Showcase in Clearwater (Florida) en speelde de eerste wedstrijden afgelopen dinsdag. Dit keer wonnen de Quakers de eerste drie wedstrijden en versloegen Seton Hall (6-0), Quinnipiac (10-1) en Providence (8-7). Maar daarna werden de resterende drie wedstrijden verloren, waaronder een dubbele nederlaag op donderdag.

De wedstrijd tegen het Nederlands Team sloot de trip naar Florida af voor Pennsylvania, dat later op de dag huiswaarts keerde naar Philadelphia.Wedstrijd vs. Pennsylvania

Het was vandaag vroeg opstaan voor Oranje, want het ontbijt stond op het schema voor half acht. De ploeg verliet het hotel rond half 9 voor de rit van 15 minuten naar het Eddie C. Moore Complex, waar de wedstrijd op tijd begon om 10 uur.

Het Nederlands Team was de meest productieve van de twee, want de honken werden regelmatig bereikt. Echter, er bleven 10 loopsters op de honken achter, waaronder tweemaal volle honken. Maar uiteindelijk toonde Oranje weer de veerkracht, brak een 2-2 stand en won uiteindelijk met 3-2.

Het Nederlands Team bereikte het honk 14 keer, waaronder zesmaal via een honkslag. Pennsylvania bereikte slechts vijfmaal het honk, sloeg maar twee honkslagen, maar wist de stand in evenwicht te brengen in de derde inning.

In de eerste slagbeurt had Nederland de honken vol met twee uit, dankzij vrije lopen voor Merel Oosterveld en Saskia Kosterink en een honkslag van Areke Spel, maar allen strandden.

Nederland opende hierna de score in de tweede inning met twee runs. Nikki Harte, die vandaag begon als 3e honkvrouw, begon met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een doorgeschoten bal. Met twee uit kreeg ook Chantal Versluis vier wijd en stal eveneens het tweede honk. Hierna sloeg Merel Oosterveld een honkslag in het midveld om de twee loopsters binnen te brengen en bereikte zelf het tweede honk na een fout in het outfield.

Oranje-starter Femke van Dusschoten schakelde zes van de eerste zeven slagvrouwen uit, waarvan twee met drie slag. Maar in de derde inning bereikten de eerste drie slagvrouwen van de Quakers de honken. Sydney Kranzmann opende met een honkslag en Vera Barnwell kreeg vier wijd. Een fout op een grounder van Sydney Turchin leidde vervolgens tot het eerste Pennsylvania-run en een grounder met één uit bracht de stand in balans. Femke had ook twee strikeouts in deze inning.

Eva Voortman gooide hierna de vierde en vijfde inning voor Oranje en schakelde alle zes slagvrouwen die ze tegenove zich kreeg uit, waarvan de eerste twee met drie slag.

Het Nederlands Team liet een loopster op het eerste honk achte in de vierde inning en kreeg toen de honken vol met nul uit in de vijfde, maar wist niet te scoren. Merel Oosterveld begon met een infield-hit en stal het tweede honk, pinch-hitter Lindsey Meadows volgde met vier wijd en de honken kwamen vol te staan toen Saskia Kosterink eveneens het honk bereikte met een infield-hit. Helaas volgde toen een strikeout. Hierna ging Merel gedwongen uit op thuis na een grounder van Marisèla de Wind en kwam de inning ten einde toen pinch-hitter Dinet Oosting een vangbal sloeg.

Maar in de zesde inning hernam het Nederlands Team de leiding. Nathalie Timmermans begon met een honkslag en Nathalie Gosewehr kreeg vier wijd. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Chantal Versluis. Nederland kreeg vervolgens voor de derde keer dit duel de honken vol toen Merel Oosterveld vier wijd kreeg. Hierna sloeg Lindsey Meadows de bal het linksveld in waar Sydney Turchin een vangbal maakte. Maar Nathalie Timmermans wist hierop te scoren en dus kreeg Lindsey een opofferingsslag op haar naam. Saskia Kosterink volgde ook met een vangbal om de inning af te sluiten, maar Nederland had een vernieuwde 3-2 voorsprong.

In de tweede helft van de zesde inning, met de 3-2 voorsprong, werd Dagmar Bloeming de derde Nederlandse werpster. Na drie op rij in de zesde kreeg Dagmar een lead-off single tegen in de zevende, maar schakelde de volgende drie speelsters uit en sloot af met een strikeout, zodat ze een save verdiende.

Na afloop van de wedstrijd was er nog een meet-&-greet met leerlingen van de nabij gelegen Eisenhower Elementary School en die werd bijgewoond door veel kinderen.

En daarna was het op weg naar een restaurant voor de lunch en terug naar het hotel.
Dag 14 stond in de boeken.

Box Score University of Pennsylvania vs. Nederland


De Nederlandse speelsters bereiden zich voor in één van de slagkooien


Eva Voortman is er helemaal klaar voor


Femke van Dusschoten is de startende werpster voor Oranje
Hier gooit ze op Pennsylvania-rechtsveldster Leah Allen


Nikki Harte op het 2e honk in de 2e inning, terwijl Courtney Cuzick gooit


Chantal Versluis scoort het tweede Nederlandse punt in de 2e inning
Rechts staat Nikki Harte, die net het eerste punt heeft gescoord


Veel leerlingen van de nabij gelegen Eisenhower Elementary School zagen het duel


Virginie Anneveld deelt handtekeningen uit


En hier doen Lindsey Meadows, Anne Blaauwgeers en Karin Tuk hetzelfde


Iedereen wil de handtekening van Lindsey


Anne Blaauwgeers schrijft haar naam op een arm


Eva Voortman neemt de pitching over in de 4e inning


Nathalie Timmermans was vandaag de catcher


Merel Oosterveld opent de 5e inning met een infield-hit...


...en steelt even later het 2e honk


Lindsey Meadows is hierna pinch-hitter en krijgt 4 wijd


Saskia Kosterink zorgt voor volle honken met een honkslag


Marisèla de Wind volgt met een grounder, maar Merel gaat uit op thuis


Eva Voortman gooiend in de 5e inning; Saskia Kosterink olp het 1e honk,
Dinet Oosting heeft het 3e honk overgenomen


Lindsey Meadows is de nieuwe rechtsveldster met de stand 2-2


Chantal Versluis draait voor een stootslag in de 6e inning
De loopster op het 1e honk is Nathalie Gosewehr


Lindsey Meadows dreunt de bal het linksveld in voor een opofferingsslag...


...en Nathalie Timmermans wint het van de aangooi en scoort de 'go-ahead run'


Dagmar Bloeming op weg naar haar tweede save van de trip
Op de achtergrond staat korte stop Chantal Versluis


Marisèla de Wind aan slag in de 7e inning


Coach Berend Mannessen kijkt toe vanuit de dug-out


Dagmar Bloeming sluit het duel af met een strikeout...


...en krijgt een high-five van Pitching Coach Karen Marr


Het team poseert met de leerlingen van de Eisenhower Elementary School

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 14 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.