Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
No games today - Clearwater - Woensdag 12 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Double-header afgelast vanwege regen

English text

De regen verstoorde vandaag de reeks wedstrijden van het Nederlands Softbal Team, want de geplande double-header werd afgelast.

Oranje zou in de eerste wedstrijd het team van de University of Maine hebben ontmoet om 22:00 uur Nederlandse tijd (17:00 uur lokale tijd). Dit duel zou worden gevolgd door een duel tegen Bryant University met een aanvangstijd van 00:15 uur Ned. tijd (19:15 uur lokaal).

Echter, de dag begon met regen in de ochtenduren, resulterend in de afgelasting. Het lokale TV-station WTSP meldde dat er onweersbuien in de regio waren. Rond het middaguur was de regen een stuk minder geworden en was de temperatuuur rond de 20 graden Celsius, maar toen werd definitief besloten dat beide wedstrijden waren geschapt.

De twee wedstrijden zouden weer gespeeld worden op het Eddie C. Moore Sports Complex in Clearwater, dat deze dagen ook de locatie is van veel andere wedstrijden, gespeeld door college-teams. In deze weken worden er verschillende toernooien gespeeld op het complex, die deel uitmaken van de jaarlijkse USF Series, georganiseerd door de University of South Florida. Van 28 februari tot en met 2 maart werd de USF Under Armour Invitational hier gespeeld en op 1 en 2 maart volgde de Florida Elite 12U Invitational.

Afgelopen vrijdag ging de USF Under Armour Showcase van start en werd zondag afgesloten. Binnen dit evenement werden ook de wedstrijden van het Nederlands Team afgelopen zondag vs. Cleveland State University en Providence College in het speelschema opgenomen.

Aanstaande vrijdag (14 maart) opent het USF Michele Smith Spring Break Tournament op het Eddie C. Moore Complex. Tot dit evenement behoren ook vier wedstrijden van het Nederlands Team. Oranje opent vrijdagochtend tegen Pennsylvania en ontmoet de University of South Florida de volgende dag. Op zondag wordt het evenement afgesloten met wedstrijden tegen Baylor en Central Connecticut. Op 14 en 15 maart zijn verschillende velden ook in gebruik voor het Lady Canes Spring Tournament.

Er zijn negen velden op het complex, die zich op drie locaties bevinden. Het Nederlands Team speelt de meeste wedstrijden op Veld #8.

Vanwege de weersomstandigheden besloot de toernooi-leiding tot afgelasting van de wedstrijden van vandaag op het complex.

Oranje heeft geen wedstrijden op het schema staan voor donderdag, maar keert vrijdagochtend weer terug op het veld voor een enkele wedstrijd. Dan ontmoet het team de University of Pennsylvania in een duel dat om 10 uur lokale tijd (15:00 uur Ned. tijd) begint.

Omdat de ploeg nu wat extra vrije tijd had werd de middag gedeeltelijk doorgebracht in een outlet-store.

Het diner vond plaats bij Applebee's in het nabij gelegen Bradenton. Om daar te komen reisde de ploeg met hun mini-vans zuidwaarts vanaf Clearwater en passeerde de indrukwekkende Bob Graham Sunshine Skyway Bridge, die over Tampa Bay reikt. De brug heeft een totale lengte van zo'n 6.67 kilometer en verbindt St. Petersburg in Pinellas County met Terra Ceia in Manatee County, waarbij de wateren worden gepasseerd die behoren bij Hillsborough County.

De constructie van de brug begon in 1982 en werd opgeleverd op 7 februari 1987. Het kostte 244 miljoen dollar om de brug te bouwen en die werd in april 1987 geopend voor het verkeer. In 2005 werd de brug vernoemd naar Bob Graham, die de 38e Gouverneur van Florida was (1979-1987) en destijds US Senator (1987-2005), die zich bezig hield met het ontwerp van de brug en het leeuwendeel van de constructie. Tegenwoordig concenteert Bob Graham zich op zijn activiteiten van het recentelijk geopende Bob Graham Center for Public Service. In 2011 publiceerde hij zijn eerste boek, de thriller 'The Keys to the Kingdom'.


De speelsters verlaten Applebee's in Bradenton na het diner


Vandaar was het richting Sunshine Skyway Bridge voor de terugrit naar Clearwater


De zon gaat onder in Florida


Terug naar hotel

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 12 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.