Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Oranje boekt kleine zege - Clearwater - Dinsdag 11 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Nathalie Timmermans homert opnieuw

English text

Na minimaal tien punten te hebben gescoord in de laatste vijf wedstrijden won het Nederlands Softbal Team vandaag met kleiner verschil op Dag 11 van de Florida-trip.

Oranje won met 3-1 vs. de University of Utah en brak een 1-1 stand in de tweede inning via een honkslag van Chantal Versluis, die 3-uit-3 sloeg. Nederland voegde een 'insurance run' toe in de zevende inning toen Nathalie Timmermans haar derde homerun in drie dagen sloeg.

Starter Ginger de Weert hield Utah op slechts één honkslag in vier innings, waarna Lindsey Meadows het duel completeerde.

Het Nederlands Team vervolgt de reeks wedstrijden op woensdag met een double-header in Clearwater. Oranje begint dan tegen de University of Maine om 22:00 uur Nederlandse tijd (17:00 uur lokale tijd), waarna wordt gespeeld tegen Bryant University met een aanvangstijd van 00:15 uur Ned. tijd (19:15 uur lokaal).

De tegenstander van vandaag was één van de teams die uitkomt in de sterke Pacific-12 Conference (Division I, NCAA), dezelfde afdeling waarin ook de University of California at Berkeley speelt en dat is natuurlijk de ploeg van Oranje-international Britt Vonk. De twee ploegen ontmoeten elkaa in een 3-game series op 1 t/tm 3 mei in Salt Lake City, Utah.

Voor de wedstrijd van vandaag had Utah 17 wedstrijden gespeeld, waarvan er negen werden gewonnen. De ploeg opende het seizoen op de Kajikawa Classic in Tempe, Arizona, waar twee van de vijf wedstrijden werden gewonnen. Utah won met 9-1 vs. Western Michigan en 10-3 vs. Portland State. Hierna nam Utah deel aan de Easton Desert Classic in Las Vegas, Nevada op 14-16 februari. Dit keer werden de eerste vier wedstrijden gewonnen, voordat het evenement met een nederlaag werd afgesloten. Utah on vs. Toledo (8-3), UTEP (4-3), Long Beach State (11-3) en Seattle University (9-1), maar kwam te kort tegen Hawaii (11-7). Terug op eigen veld in Salt Lake City won de ploeg met 6-2 vs. Ole Miss en verloor met 8-5 vs. Utah State.

Het team reisde hierna naar Florida voor het South Florida Tournament in Clearwater en Tampa op 7-9 maart. Utah begon met twee shutout-wins en versloeg Chattanooga (2-0) en Seton Hall (4-0), maar verloor hierna de volgende drie wedstrijden op rij.

Na de wedstrijd vandaag sloot Utah het verblijf in Florida af. De ploeg zal nu afreizen naar de westkust van de USA, waar men aanstaande vrijdag het Pac-12 seizoen opent in Seattle, Washington, tegen de University of Washington.De wedstrijd van vandaag

Het Nederlands Team kwam opnieuw al snel op het scorebord en opende de score in de eerste slagbeurt. Met één uit sloeg Chantal Versluis een honkslag en stal het tweede honk. Ze schoof even later op na een opofferingsstootslag van Jessie van Aalst en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Saskia Kosterink.

Utah kwam onmiddellijk langszij in hun eerste slagbeurt op Oranje-starter Ginger de Weert. Lead-off hitter Chalese Hadley kreeg vier wijd en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna ze met twee uit scoorde toen er een fout werd gemaakt op een klap van Mariah Ramirez.

Na de openinsgslagbeurt stond Ginger nog maar één slagvrouw tot de honken toe in de volgende drie innings. Na ze opeenvolgende nullen kreeg ze een 2-out single tegen van Kristen Stewart in de derde inning, maar schakelde daarna weer de volgende vier slagvrouwen op rij uit.

Het Nederlands Team ging op rij uit in de tweede inning, maar hernam vervolgens de leiding in de derde. Nathalie Timmermans begon met vier wijd en schoof op toen volgende slagvrouw Merel Oosterveld eveneens een vrije loop kreeg. De twee kwamen vervolgens beiden in scoringspositie na een wilde worp. Met één uit scoorde Nathalie de 'go-ahead run' na een honkslag van Chantal Versluis, maar Merel kwam tussen het tweede en derde honk in een rundown en werd uitgetikt. Echter, Oranje had een 2-1 voorsprong genomen en dat minimale verschil was genoeg in deze wedstrijd.

In de volgende drie innings bereikte Nederland verschillende keren de honken, maar de Utah-verdediging draaide twee dubbelspelen. Een 'insurance run' werd hierna toegevoegd in de zevende inning toen Nathalie Timmermans homerde met twee uit en de stand op 3-1 bracht. Het was Nathalie's derde homerun in drie dagen (of derde in de laatste vier wedstrijden). De laatste speelster die drie homeruns sloeg op drie opeenvolgende dagen was ook Nathalie, die tot deze prestatie kwam tijdens het Wereldkampioenschap van 2012 in Canada. Ze homerde toen tegen Tsjechië, Venezuela en Zuid-Afrika in drie opeenvolgende wedstrijden. Eerder in 2012 deed Nathalie hetzelfde in drie wedstrijden op rij tijdens de USA Tour.

Lindsey Meadows nam de pitching bij Oranje over in de vijfde inning. Ze kreeg een 2-out single tegen in de vijfde inning, maar ondervond daarvan geen schade. In de zesde kreeg Utah loopsters op het eerste en tweede honk, terwijl het één uit had. Dit keer maakten een gedwongen nul op het derde honk en een vangbal een einde aan de slagbeurt. In de zevende strandde Utah opnieuw twee loopsters, want de solide spelende Nederlandse verdediging voorkwam hen tot scoren te komen en hield de voorsprong vast.

Box Score University of Utah vs. Nederland


Hoofd Coach Craig Montvidas doet een spiertest bij Fysiotherapeut Lisette Hagen


Lisette kon na afloop gewoon nog lachen om de test


Coach Tracy Bunge is terug bij de ploeg na aankomst op maandag


Hoofd Coaches Craig Montvidas en Amy Hogue ontmoeten de umpire crew


Chantal Versluis slaat een honkslag in de 1e inning; Bella Secaira is de catcher


Volgende slagvrouw Jessie van Aalst laat een hoge pitch voorbij gaan


Even later steelt Chantal het 2e honk; 2B Kristen Stewart kan dat niet voorkomen


Saskia Kosterink volgt met een tweehonkslag...


...die Chantal in staat stelt het eerste Nederlandse punt te scoren


Chantal krijgt high-fives van Ginger de Weert en Jessie van Aalst


Saskia op het 2e honk na haar double, achter haar korte stop Bridget Castro en LF Kendal Bergman


Karin Tuk is de volgende slagvrouw...


...maar Saskia gaat uit bij stelen en wordt getikt door 3B Taylor Jordan


Ginger de Weert is de startende werpster voor Oranje


Nathalie Timmermans heeft een 'close call' in de 3e inning


Even later bereikt Nathalie het 3e honk na een wilde worp


Ginger de Weert staat slechts één honkslag toe in vier innings


Eva Voortman is pinch-runner in de 4e inning...


...maar gaat uit als Areke Spel met een line drive in een dubbelspel slaat


Een overzicht van het veld


Het duel werd bijgewoond door Robert en Lisa Pittman, die van Oklahoma City naar Florida reisden
In 2009 en 2012 waren de Pittman's de contactpersonen voor Nederland tijdens de
World Cup of Softball en deden een prima job als gastfamilie van Oranje


Nathalie Timmermans slaat een grounder in de 5e inning


Coach Berend Mannessen overziet het veld


Saskia Kosterink na een honkslag in de 6e inning


Mariah Ramirez slaat een honkslag voor Utah in de 2e6


Nathalie Timmermans heeft goed contact in de 7e inning...


...en slaat haar derde homerun in drie dagen


Celebration time


Merel Oosterveld plaatst een infield-hit


Lindsey Meadows gooit de laatste drie innings


De laatste nul is gemaakt


Einde wedstrijd


Hoofd Coach Craig Montvidas kijkt terug op de wedstrijd


Het team poseert met de umpires van vandaag

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 11 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.