Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Oranje overpowert Cleveland State - Clearwater - Zondag 9 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Nederlands Team voegt vier homeruns toe

English text

Het Nederlands Softbal Team won op zondag 9 maart ruim met 16-8 tegen het team van Cleveland State University. Het was opnieuw aanvallend een productieve wedstrijd voor Oranje, dat tot 13 honkslagen kwam, waaronder homeruns van Merel Oosterveld, Saskia Kosterink (grand slam), Karin Tuk en Nathalie Timmermans, die 4-uit-4 sloeg, driemaal scoorde en drie RBI's had.

De tweede wedstrijd vandaag had gespeeld moeten worden tegen Providence College, maar dat duel werd geschrapt op verzoek van de tegenstander. Omdat één van Provindence's werpster is geblesseerd beschikte de ploeg onvoldoende pitching voor het duel van vandaag, want de ploeg zit momenteel midden in een toernooi in Florida. Zes jaar geleden speelde het Nederlands Team de eerste wedstrijd tegen Providence tijdens de eerste USA Tour van 2008. Oranje nam toen deel aan het Davis Invitational Tournament van de University of California at Davis. Nederland opende het evenement met een 6-1 overwinning vs. Providence. De volgende dag troffen Oranje en Providence elkaar opnieuw, maar dat duel werd vanwege regen gestaakt in de vierde inning met een 3-1 voorsprong voor Providence.

Het Nederlands Team keert maandag weer terug op het veld. Oranje ontmoet dan het team van Florida Institute of Technology (of Florida Tech) in een double-header in Melbourne, dat aan de oostkust van Florida ligt. De eerste wedstrijd begint om 13:00 uur lokale tijd (19:00 uur Ned. tijd).Game vs. Cleveland State University

Voor de wedstrijd van vandaag speelde Cleveland State University 18 wedstrijden, waarvan er tien werden gewonnen. De ploeg begon het seizoen goed door drie van de vier wedstrijden te winnen op het CSU Dome Tournament en versloeg Bucknell (1-0), Bowling Green (5-3) en Canisius (9-0). Hierna speelden de Panthers vier wedstrijden in Charlotte, North Carolina, maar won dit keer slechts eenmaal, een 5-1 zege vs. St. Bonaventure. Een week later volgde een serie van vijf wedstrijden in Rock Hill, South Carolina. Daar werd driemaal gewonnen van Wagner (6-4), Gardner-Webb (12-2) en Robert Morris (2-1). De ploeg reisde hierna naar Clearwater in Florida waar het vrijdag de eerste wedstrijden speelde en met 1-0 won van Villanova en 9-0 van Quinnipiac. Gisterenb werd met 5-3 gewonnen vs. Boston University, dat daarna antwoordde met een 13-0 winst in het volgende duel. Vandaag begonnen de Panthers de dag met een 4-3 verlies vs. St. John's, dat een paar dagen geleden de tegenstander van Oranje was.

De startende pitcher voor Cleveland vandaag was Sara Shields, die afgelopen vrijdag een No-Hitter gooide vs. Quinnipiac. Het was de 12e No-Hitter in de historie van de school en de eerste sinds 6 april 2010.

De wedstrijd tegen de Panthers bood veel punten en honkslagen. Maar uiteindelijk waren het de vier homeruns die overpowerend waren Cleveland State University, dat de thuishaven heeft in downtown Cleveland, Ohio.

De wedstrijd stond op 2-2 na de eerste slagbeurt, maar Nederland kwam tot een rally van vijf runs met als hoogtepunt een grand slam homerun van Saskia Kosterink. De Panthers antwoordden met twee runs, Oranje voegde er één toe in de derde, maar zag CSU de achterstand verkleinen naar 8-7 in de tweede helft van de derde inning. In de volgende twee innings scoorde Oranje nog eens acht punten om uiteindelijk comfortabel met 16-8 te winnen in dit duel van vijf innings.

Grand Slams
DatumSpeelsterTegenstanderLocatieEvenement
14 jun. 2007Saskia KosterinkGriekenlandStaranzano (Italië)Olymp.Kwal.
16 feb. 2008Petra van HeijstSt. Mary's Coll.Moraga, Cal. (USA)USA Tour
5 mrt. 2008Jolanda KroesenPoint LomaKaneohe, Hawaii (USA)USA Tour
15 jul. 2012Nathalie TimmermansTsjechiëWhitehorse (Can.)Wereldkamp.
7 mrt. 2014Britt VonkHillsborough CCTampa, Flo. (USA)USA Tour
9 mrt. 2014Saskia KosterinkCleveland StateClearwater, Flo. (USA)USA Tour
Saskia Kosterink's grand slam was de tweede van de trip. Op vrijdag sloeg Britt Vonk de eerste. Het is de eerste keer dat een Nederlands Team twee grand slam homeruns sloeg in één jaar sinds 2008. Op 5 maart van dat jaar sloegen Petra van Heijst en Jolanda Kroesen beiden een grand slam tijdens de eerste USA Tour van dat jaar. Saskia's grand slam was de tweede in haar Oranje-loopbaan. Ze sloeg haar eerste grand slam op 14 juni 2007 tegen Griekenland tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Italië. Naast de grand slams van dit jaar, die uit 2008 en Saskia's eerste in 2007 werd er nog een grand slam geslagen. Die kwam van de knuppel van Nathalie Timmermans tijdens het Wereldkampioenschap in Canada.

In de openingsslagbeurt van het duel van vandaag kwam Oranje snel tweemaal tot scoren. Nathalie Gosewehr begon met vier wijd, waarna Merel Oosterveld volgde met haar tweede homerun van deze trip. Met twee uit sloeg Virginie Anneveld een tweehonkslag, maar zij strandde.

De Panthers antwoordde met twee runs in de eigen eerste beurt op starter Eva Voortman. Met één uit leidden een vrije loop en honkslag tot twee loopsters, waarna een honkslag van Erica McNew en een tweehonkslag van Alyson Broschk voor een gelijke stand zorgden. Maar met loopsters op het tweede en derde honk volgde Eva met een strikeout, waarna een grounder slagbeurt afsloot.

Het Nederlands Team hernam de leiding dankzij een 5-run rally in de tweede inning en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Karin Tuk opende met een vrije loop en Nathalie Timmermans sloeg een honkslag. De 'go-ahead run' werd even later gescoord toen een foute aangooi werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Shareday Christina en dat zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk. Na een vangbal kwamen de honken vol te staan toen Merel Oosterveld vier wijd kreeg. Cleveland-starter Sara Shields zorgde hierna voor de tweede nul met een strikeout. Dat bracht Saskia Kosterink in het slagperk en de team-captain sloeg toen een grand slam homerun die Oranje op 7-2 zette.

In de 2e2 scoorden de Panthers opnieuwn tweemaal op honkslagen van Susan Knight en Cynthia Woodard. Hierna kwamen de honken vol te staan, maar bleven drie loopsters achter.

In de derde werd het achtste Oranje-punt gescoord toen Karin Tuk met één uit vier wijd kreeg en haar pinch-runner Anne Blaauwgeers het tweede honk stal, opschoof na een honkslag van Nathalie Timmermans en scoorde op een squeeze-sac-bunt van Shareday Christina.

En dat zou een 'insurance run' zijn, want de Panthers scoorden drie punten in de derde slagbeurt op nieuwe werpster Femke van Dusschoten om de achterstand te verkleinen naar 8-7. Een tweehonkslag, honkslag en fout zorgden voor de punten, maar Femke maakte een einde aan de dreiging met een strikeout om de voorsprong vast te houden.

Een nieuwe 5-run rally volgde in de vierde inning. Alle punten werden gescoord met twee uit toen zes opeenvolgende slagvrouwen de honken bereikten, waarvan vijf met een honkslag. Areke Spel opende met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een honkslag van Anne Blaauwgeers. Ze scoorden beiden toen Nathalie Timmermans volgde met een tweehonkslag. Vervolgens sloeg Shareday Christina een honkslag en stal het tweede honk, waarna Nathalie Gosewehr een 2-run single toevoegde. Nadat Merel Oosterveld haar derde vrije loop in het duel kreeg zorgde Britt Vonk met een honkslag voor het vijfde punt in deze beurt en verhoogde de stand naar 13-7.

De Panthers wist nog een punt te scoren in de 2e4, maar Oranje reageerde met nog eens drie runs in de vijfde. Virginie Anneveld begon met vier wijd en werd vervangen door pinch-runner Nikki Harte. Daarna, met één uit, sloegen Karin Tuk en Nathalie Timmermans back-to-back homeruns om er een 16-8 stand van te maken.

Ginger de Weert en Dagmar Bloeming gooiden de vijfde inning voor Oranje.

Nathalie Timmermans sloeg 4-uit-4 en miste alleen de driehonkslag om 'for-the-cycle' te slaan.

De laatste keer dat het Nederlands Team vier homeruns sloeg in één wedstrijd was op 7 juli 2012 tegen de Washington LadyHawks Gold tijdens een oefenduel in Seattle ter voorbereiding op het Wereldkampioenschap in Canada. Tijdens de USA Tour eerder in het jaar had Oranje twee opeenvolgende wedstrijden waarin vier homeruns werden geslagen. Het was de zesde keer sinds 2008 dat oranje een '4-homerun game' had.

Saskia Kosterink, Karin Tuk en Nathalie Timmermans, die vandaag drie van de vier homeruns sloegen, hebben er nu samen 39 homeruns op hun naam staan sinds 2007. Saskia heeft er 14, Nathalie heeft er 15 en Karin sloeg er 10.

Box Score Cleveland State University vs. Nederland

4 Home Run Games
DatumSpeelstersTegenstanderLocatieEvenementHR-hitters
16 feb. 2008Nina van Huissteden
Jolanda Kroesen
Marloes Fellinger
Petra van Heijst
St. Mary's Coll.Moraga, Cal. (USA)USA Tour
20 jul. 2009Nathalie Gosewehr
Virginie Anneveld
Chantal Versluis
Saskia Kosterink
ItaliëOklahoma City, Okl. (USA)World Cup
of
Softball
2 mrt. 2012Petra van Heijst (2)
Merel Oosterveld
Saskia Kosterink
Murray StateKnoxville, Tenn. (USA)USA Tour
3 mrt. 2012Nathalie Gosewehr
Lindsey Meadows
Karin Tuk
Areke Spel
Middle TennesseeKnoxville, Tenn. (USA)USA Tour
7 jul. 2012Chantal Versluis (2)
Saskia Kosterink
Karin Tuk
Wash. LadyHawksSeattle, Wash. (USA)Oefen
8 mrt. 2014Merel Oosterveld
Saskia Kosterink
Karin Tuk
Nathalie Timmermans
Cleveland SUClearwater, Flo. (USA)USA Tour


Het Nederlands Team poseert met de vlag van hoofdsponsor Sandd


Merel Oosterveld homert in de eerste inning...


...en krijgt een high-five van Hoofd Coach Craig Montvidas


Britt Vonk aan slag in de eerste slagbeurt


Hoofd Coach Craig Montvidas


Virginie Anneveld slaat een tweehonkslag in de eerste inning


Eva Voortman start voor Oranje


Eva levert weer een worp af


Een overzicht van het veld met Karin Tuk aan slag


Een kijkje in de Nederlandse dug-out


Shareday Christina plaatst een opofferingsstootslag in de 2e inning


Saskia Kosterink slaat haar tweede career grand slam...


...en wordt begroet door haar teamgenoten


Linksveldster Nathalie Gosewehr gooit de bal terug naar het infield


Korte stop Britt Vonk


Weer een overzicht van het veld op Eddie C. Moore Sports Complex


Nena Doran wordt uitgeschakeld in een rundown in de 2e inning
3B Virginie Anneveld (achtergrond) heeft de bal gegooid naar 2B Shareday Christina,
die de bal doorgooit naar korte stop Britt Vonk voor de nul


Areke Spel aan slag in de 3e inning


Anne Blaauwgeers steelt het 2e honk in de 3e inning


De speelsters van J.W. Mitchell High School, die zaterdag deelnamen aan de clinic,
wonen vandaag de wedstrijd bij van het Nederlands Team


Femke van Dusschoten neemt de pitching over in de 3e inning


Erica McNew aan slag voor Cleveland State in de 3e inning


Hoofd Coach Craig Montvidas in gesprek met de speelsters


Anne Blaauwgeers steelt weer een honk in de 4e inning


Nathalie Timmermans slaat een 2-run double in de 4e inning
Areke Spel scoort op de achtergrond


Saskia Kosterink aan slag in de vierde slagbeurt


Lindsey Meadows is pinch-hitter in de 5e inning


Karin Tuk slaat een 2-run homerun in de 5e inning


Karin wordt begroet naar haar 10e homerun in haar Oranje-loopbaan


Rebecca Soumeru houdt de pitching chart bij en Peter Schuler de scorekaart


Nathalie Timmermans slaat de 4e Oranje-homerun vandaag


Ginger de Weert neemt de pitching over in de 5e inning
Shareday Christina gaat van 2B naar 3B, Britt Vonk is de korte stop,
Nikki Harte neemt het over op 2B en Jessie van Aalst wordt de nieuwe 1B


Hoofd Coach Craig Montvidas met Dinet Oosting


Dagmar Bloeming gooit op de laatste slagvrouw in de 5e inning


Einde wedstrijd


De twee teams samen op de foto


Coaches Karen Marr en Berend Mannessen


De speelsters signeren de shirts van de clinic-deelneemsters

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 9 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.