Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Clinic, dolfijnen en strand - Clearwater - Zaterdag 8 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje geniet van vrije dag

English text

De speelsters en begeleiding van het Nederlands Softbal Team kregen vandaag (zaterdag 8 maart) een onderbreking in de actie, maar keren zondag weer terug naar het veld. De team speelt dan de eerste twee wedstrijden van een reeks van zeven in de komende vier dagen.
Vandaag was de ploeg in drie groepen verdeeld. En verzorgde een clinic voor jeugdspeelsters, de tweede maakte een dolfijnen-tour en de derde bezocht het Clearwater Marine Aquarium. Maar een aantal ging ook nog even naar het strand om te genieten van de vrije dag.
Op zondag speelt de ploeg tweemaal en ontmoet dan Cleveland State University en Providence College.En van de groepen verzorgde vandaag een clinic voor studenten van J.W. Mitchell High School uit het nabij gelegen New Port Richey. De clinic werd gehouden bij Trinity College in Trinity, dat eveneens in de buurt van Clearwater ligt.

Daar instrueerden de Nederlandse speelsters de jonge softbalsters, die genoten van de dag met de internationaal ervaren Oranje-speelsters. De studenten kochten ook verschillende Nederlands Team t-shirts.

De Oranje-speelsters die de clinic verzorgden waren Virginie Anneveld, Shareday Christina, Merel Oosterveld, Rebecca Soumeru, Nathalie Timmermans, Britt Vonk, Eva Voortman en Ginger de Weert.

Een andere groep maakte vandaag een boottocht voor de kust van Clearwater om naar dolfijnen te kijken. En ze hadden verschillende ontmoetingen met dolfijnen, resulterend in een aantal spectaculaire plaatjes.

De derde groep bezocht vandaag het Clearwater Marine Aquarium. Joanne Schuler, de echtgenoot van Peter Schuller (die weer de Logistics Manager voor Oranje is in Florida), werkt daar als vrijwilligster. Het Aquarium is een organisatie die zich richt op het redden, revalidatie en vrijlating van gewonde zee-dieren, publieksinformatie, therapie door middel van dieren en onderzoek. Maar het Clearwater Marine Aquarium is ook het huis van Winter, een 'bottlenose' dolfijn (tuimelaar-soort), die in december 2005 werd gered voor de kust van Florida, maar haar staart verloor doordat ze verstrikt raakte in een krabbenval, waarna ze een kunststaat kreeg. Het verhaal van Winter inspireerde Karen Janszen en Noam Dromi er een boek over te schrijven en dat leidde tot de film Dolphin Tale, die in Amerika op 21 september 2011 uitkwam. De film stond op de derde plaats na de 3D-release van The Lion King en Moneyball.

In de film, die voor een groot deel werd opgenomen in het Clearwater Marine Aquarium, spelen sterren als Morgan Freeman, Harry Connick Jr., Ashley Judd en Kris Kristofferson en werd geregisseerd door Charles Martin Smith. De film is in Nederland niet in de bioscopen uitgebracht, maar verscheen op 13 februari 2012 rechtstreeks op DVD.

De verhaallijn van de film vertelt het verhaal van een eenzame jongen die de gewonde dolfijn vindt en redt, nadat die aanspoelt en verstrikt is geraakt in een krabbenval. Hij raakt gehecht aan de dolfijn die haar staart moet missen om haar leven te redden. De jongen denkt dat de dolfijn weer normaal zou kunnen zwemmen als die een kunststaart zou krijgen.CLINIC


Rebecca Soumeru en Ginger de Weert


Na afloop poseren de Oranje-speelsters met de jonge softbalsters

(de clinic-foto's zijn gemaakt door Rebecca Soumeru)BOOT TOUR


Coach Berend Mannessen met Fysiotherapeut Lisette Hagen
en Video Analyst Elmy van Tok


Jessie van Aalst, Dagmar Bloeming, Nikki Harte, Video Analyst Elmy van Tok,
Fysiotherapeut Lisette Hagen, Coach Berend Mannessen en Team Manager Paul Boonstra


Tijdens het diner vierden de speelsters vandaag opnieuw een 'verjaardag'...


En ja dat was die van Hoofd Coach Craig Montvidas

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 8 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.