Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Oranje boekt twee ruime overwinningen - Clearwater/Tampa - Vrijdag 7 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje slaat vier homeruns, waaronder een grand slam

English text

Na een vrije dag op donderdag keerde het Nederlands Softbal Team vandaag (vrijdag 7 maart) terug op het veld voor een double-header tegen het team van Hillsborough Community College in Tampa. Op een behoorlijk frisse dag won Oranje de opener met 10-1 in vijf innings en boekte vervolgens een grote 19-2 overwinning in Game 2.

Nederland kwam tot 27 honkslagen, waaronder vier homeruns. Britt Vonk, die zich 's morgens bij de ploeg voegde, homerde tweemaal, waaronder een grand slam. Areke Spel en Merel Oosterveld tekenden voor de andere twee homeruns.

Nederland speelt de volgende twee wedstrijden op zondag. De ploeg ontmoet dan Cleveland State University om 11:15 uur lokale tijd (17:15 uur Ned. tijd). Hierna speelt Oranje tegen Providence College met een geplande aanvangstijd van 13:30 uur (19:30 uur Ned. tijd).

Rond half zeven 's morgens arriveerde Britt Vonk in Clearwater na een nachtvlucht ('red-eye flight') vanuit San Francisco. Britt speelt voor de Golden Bears, het team van de University of California at Berkeley. Kort nadat ze was verenigd met haar Nederlandse teamgenoten stond Britt in de startende line-up van de eerste wedstrijd als kort stop en sloeg 3-uit-3 met een homerun, scoorde tweemaal en had drie binnengeslagen punten. Britt speelde hierna op kort en eerste honk in Game 2 en sloeg nu 3-uit-4, waaronder een grand slam homerun, scoorde vier punten en had zes RBI's.

De tegenstander van vandaag speelde 28 wedstrijden voordat het tegenover de Nederlandse ploeg stond. Zestien van deze wedstrijden werden gewonnen. Na een afgelasting openden de Hawks het seizoen op 1 februari met tweemaal winst uit drie wedstrijden op het JUCO Kick Off Tournament. Hierna deelde de ploeg een double-header vs. Lake Sumter State College, eerst winst met 7-6, daarna verlies met 2-1 in 8 innings. In het hierna volgende weekend zagen de Hawks hun wedstrijden verregenen op de eerste dag van het Triple Crown Tournament, then won two of three games played the next day.

Hillsborough verloor hierna twee double-headers op rij vs. respectievelijk Indian River State College en de College of Central Florida. Deze wedstrijden eindigden met groot verschil, 8-2, 9-2, 12-1 en 8-0. De ploeg verloor hierna het vijfde duel op rij, een 11-5 nederlaag vs. Lake Sumter State College, maar herstelde en won daarna Game 2 van de double-header met een 11-3 stand.

In het weekend van 21-23 februari speelden de Hawks zes wedstrijden, waarvan er drie werden gewonnen. Dat werd gevolgd door een double-header winst op 25 februari vs. de College of Central Florida en opnieuw een dubbele zege twee dagen later tegen Santa Fe State College. Afgelopen zaterdag deelden de Hawks vs. Palm Beach State College, winst met 7-2 in 11 innings, gevolgd door een 15-9 nederlaag. Op dinsdag werd een dubbele zege geboekt tegen Pasco Hernando State College. Donderdag hadden de Hawks een double-header op het programma staan tegen Seminole State College, maar die werd afgelast vanwege de regen.Game One vs. Hillsborough Community College

In de opener won Nederland met 10-1 in 5 innings. De ploeg kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van Britt Vonk en Dinet Oosting. Britt kreeg ook 3 binnengeslagen punten op haar naam, net als Areke Spel. Britt en Areke homerden beiden. Met uitzondering van lead-off hitter Chantal Versluis scoorden alle Nederlandse speelsters minimaal één punt.

Pitchers Femke van Dusschoten (4 innings) en Eva Voortman (1 inning) gooiden samen een 2-hitter.

Nederland opende de score met twee runs in de eerste inning op starter Cierra Carreno. Met één uit sloeg Merel Oosterveld een honkslag en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Britt Vonk. De honken kwamen vol te staan toen Saskia Kosterink en Virginie Anneveld beiden vier wijd kregen. Britt scoorde even later het tweede punt op een grounder van Areke Spel.

Na een puntloze tweede inning volgde een 7-run rally in de derde slagbeurt, waarin de punten werden gescoorde door de eerste zeven slagvrouwen in deze inning. Britt Vonk opende met een homerun, waarna Saskia Kosterink het honk bereikte na een fout en opschoof na een tweehonkslag van Virginie Anneveld. Een fout op een klap van Areke Spel leidde tot het volgende punt, waarna de honken vol kwamen toen Karin Tuk werd geraakt door een worp. RBI-singles van Nathalie Timmermans en Dinet Oosting verhoogden de stand naar 5-0, gevolgd door een puntscorende fout in het outfield. Met één uit kwamen de honken weer vol te staan toen Merel Oosterveld vier wijd kreeg. In haar tweede slagbeurt in de inning leverde Britt Vonk een 2-run single om de stand op 9-0 te brengen.

In de vierde inning voegde Oranje het tiende punt toe toen Areke Spel opende met een homerun.

Oranje-starter Femke van Dusschoten stond slechts één slagvrouw tot de honken toe in de eerste drie innings. Na de eerste vijf slagvrouwen te hebben uitgeschakeld gooide ze vier wijd op Aliceson Holliday, waarna weer vier nullen op rij volgden. In de vierde inning kreeg ze een lead-off homerun tegen van Madeline Turner, die voor het enige Hawks' punt zorgde. Eva Voortman gooide hierna de vijfde inning. Ze kreeg een lead-off single tegen van Kaitlyn Ficarrotta, maar de Nederlandse verdediging draaide hierna een dubbelspel, waarna Eva het duel afsloot met een strikeout.

Box Score Hillsborough Community College vs. Nederland (Game One)


Rebecca Soumeru en Ginger de Weert tijdens de voorbereidingen


Hoofd Coaches Ray Seymour en Craig Montvidas ontmoeten de umpires


Rebecca en Ginger gingen over de pitching charts, de scorekaart en de Oranje Winkel


Britt Vonk op het 3e en Saskia Kosterink op het 2e honk
in de 1e inning met Craig Montvidas als coach


Karin Tuk maakt contact, maar slaat een vangbal


Dinet Oosting slaat een honkslag in de 2e inning


Startende pitcher Femke van Dusschoten


Een overzicht van het veld


Femke levert weer een worp af


Britt Vonk opent de 3e inning met een homerun...


...en wordt begroet door haar teamgenoten


Even later slaat Virginie Anneveld een tweehonkslag


Britt Vonk sloeg 3-uit-3 in dit duel


Coach Berend Mannessen en Fysiotherapeut Lisette Hagen doen wat oefeningen


Areke Spel begint de 4e inning met een homerun...


...en sluit haar rondje over de honken af


Merel Oosterveld slaat een vangbal in de 4e inning


Madeline Turner homert in de 4e inning om het enige Hillsborough-punt te scoren


Britt Vonk slaat een honkslag...


...en steelt het 2e honk in de 5e inning


Karin Tuk maakt contact in de 5e slagbeurt


Eva Voortman gooit de 5e inning voor Oranje


Femke van Dusschoten toont een mand mandarijnen, die Oranje tussen de wedstrijden
kreeg van het team van Hillsborough Community College


Na de wedstrijd rent Femke wat met Fysiotherapeut Lisette HagenGame Two vs. Hillsborough Community College

In Game 2 won Nederland ruim met 19-2. Met een 7-0 voorsprong kwam Oranje tot een 12-run rally in de zesde inning op weg naar de ruime wint.

Meeste Gescoorde Puntenm, Wedstrijd, Sinds 2008
RDatumTegenstanderLocatieEvenement
262 maart 2008Chaminade Univ.Waipahu, Hawaii (USA)USA Tour
2431 juli 2011OekraïneStaranzano (Italië)Eur.Kamp.
192 aug. 2011DenemarkenStaranzano (Italië)Eur.Kamp.
1919 juli 2013ZwedenPraag (Tsjechië)Eur.Kamp.
197 maart 2014Hillsborough CCTampa, Florida (USA)USA Tour
1716 feb. 2008St. Mary's CollegeMoraga, Calif. (USA)USA Tour
179 juli 2013SlowakijePraag (Tsjechië)Eur.Kamp.
De 19 gescoorde punten in dit duel zijn de meeste sinds Oranje er 19 scoorde tegen Zweden tijdens het Europees Kampioenschap van vorig jaar in Praag (Tsjechië).

De punten zijn de meest gescoord in een wedstrijd tijdens een American Tour sinds 2 maart 2008 toen Oranje er 26 scoorde in een 5-inning wedstrijd tegen Chaminade University Honolulu Silverswords, gespeeld in Waipahu (Hawaii) tijdens de eerste American Tour van dat jaar ter voorbereiding op de Olympische Spelen later in het jaar in Peking (China).

Dit keer scoorde Oranje vier punten in de openingsslagbeurt. Met één uit sloeg Eva Voortman een honkslag, waarna Merel Oosterveld een 2-run homerun sloeg. Hierna sloeg Britt Vonk een honkslag en kreeg Jessie van Aalst vier wijd. Honkslagen van Dinet Oosting en Shareday Christina brachten de stand vervolgens op 4-0.

Hillsborough pakte twee runs terug in de tweede inning op starter Lindsey Meadows. Met één uit sloeg Ashley Weisman een honkslag en die werd gevolgd door een 2-run homerun van Taylor Maris. En dat is natuurlijk een prima naam voor iemand om een homerun te slaan. Tussen 1960-1966 was Roger Maris een powerhitting outfielder voor de New York Yankees. Maris, die ook speelde voor de Cleveland Indians (1957-1958), Kansas City Athletics (1958-1959) en St. Louis Cardinals (1967-1968), sloeg 275 homeruns in zijn loopbaan, maar zal altijd bekend zijn voor het slaan van 61 homeruns in 1961 waarmee hij het all-time single-season record brak van de legendarische Babe Ruth uit 1927, wat onbreekbaar werd geacht.

Nederland voegde een punt toe in de derde op een honkslag van Nikki Harte, waarna nog eens tweemaal werd gescoord in de vierde inning op een honkslag van Merel Oosterveld en een 'force play-grounder' van Britt Vonk.

Een 12-run rally volgde hierna in de zesde inning, waarin 15 speelsters aan slag kwamen. Alle negen speelsters scoorden in deze beurt, waarvan Anne Blaauwgeers, Merel Oosterveld en Britt Vonk tweemaal scoorden. In de inning werd lead-off hitter Nathalie Gosewehr geraakt door een worp en kreeg Anne Blaauwgeers vier wijd. Honkslagen van Merel Oosterveld en Britt Vonk startten hierna de rally. Na vier wijd voor Jessie van Aalst leverde Dinet Oosting een 2-run double af. Later in de slagbeurt verhoogden een honkslag van Shareday Christina, opofferingsslag van Nathalie Gosewehr en honkslag van Anne Blaauwgeers de stand naar 15-2. Hierna sloeg Eva Voortman een honkslag en kreeg Merel Oosterveld vier wijd 'to set the stage' voor Britt Vonk. Met de honken vol maakte Britt goed contact en sloeg een grand slam homerun om de stand op 19-2 te brengen. Het was Britt's zesde honkslag van de dag die ze afsloot met negen RBI's.

Acht van de negen Oranje-speelsters sloegen minimaal één honkslag, waaronder drie van Eva Voortman, Merel Oosterveld en Britt Vonk. Alle speelsters scoorden minimaal één punt onder aanvoering van Britt, die vier runs scoorde.

Dagmar Bloeming gooide laatste drie innings voor Oranje, kwam tot vier strikeouts en stond slechts één honkslag toe. Ondanks de voorsprong van 7-2 waarmee ze het werpen overnam en de ruime uitslag kreeg Dagmar een save op haar naam. Lindsey was de winnende werpster, omdat zij de eerste drie innings zou gooien. En omdat Dagmar drie innings gooide voldeed ze aan de regels om een save te krijgen.

Box Score Hillsborough Community College vs. Nederland (Game Two)


Eva Voortman slaat een infield-hit in de eerste inning
De eerste honkvrouw is Cierra Carreno


Even later slaat Merel Oosterveld een 2-run homerun


Nikki Harte aan slag in de eerste inning


Lindsey Meadows gooit de eerste drie innings


Merel Oosterveld gaat uit bij stelen in de 2e inning en wordt getikt door SS Destiny Kelley


Fysiotherapeut Lisette Hagen heeft plezier


Coach Berend Mannessen kijkt toe vanuit de dug-out


Shareday Christina begon het duel op het 3e honk


Nikki Harte startte op het 2e honk


Merel Oosterveld sloeg 3-uit-3 en bereikte 5x het honk


Hier slaat Jessie van Aalst een grounder, maar ze kreeg ook 2 vier wijd


Dagmar Bloeming gooit de laatste drie innings


Dinet Oosting na haar 2-run double in de 6e inning


Even later scoort Dinet het volgende Nederlandse punt


Anne Blaauwgeers slaat een RBI-single in de 6e inning


Met de honken vol maakt Britt Vonk goed contact...


...en slaat een grand slam homerun


De Nederlands speelsters delen de team-brochure uit aan de Hillsborough-speelsters


De twee teams samen op de foto


Uiteraard horen de umpires daar ook bij


Na de wedstrijd is het tijd om te eten


Vandaag was het Britt Vonk's 'verjaardag'


Coach Berend Mannessen voor de ingang van Cristino's Restaurant


Terug in het hotel waren deze cakejes een presentje van de Marriott Residence Inn
voor het Nederlands Team

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 7 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.