Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Geen activiteiten vandaag - Clearwater - Donderdag 6 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Bezoek aan MLB-wedstrijd geschrapt

English text

Vanwege de weersomstandigheden had het Nederlands Softbal Team vandaag geen activiteiten met uitzondering van een gezamenlijk diner in de avond bij Rumba.

De ploeg had geen wedstrijden op het schema staan, maar het was de bedoeling om 's middags de Major League Spring Training-wedstrijd bij te wonen tussen de Philadelphia Phillies en New York Yankees in Bright House Field in Clearwater. Echter, door een hevige regenstorm (er werd zelfs op een gegeven moment een 'tornado-warning' gegeven) was de aanvangstijd van de wedstrijd (die gepland stond om 13:05 uur lokale tijd, 19:05 uur Ned. tijd) uitgesteld. Een nieuwe aanvangstijd was niet bekend en er bestond ook nog de mogelijkheid dat het duel zou worden afgelast. Besloten werd niet naar het stadion te gaan, omdat een eventuele nieuwe aanvangstijd te laat werd voor de ploeg, vanwege een restaurant-afspraak om 17:00 uur. En dus besloot een aantal Oranje-leden wat te gaan shoppen of gewoon wat te gaan wandelen in de middag.

De wedstrijd tussen de Phillies en Yankees begon uiteindelijk één uur en 26 minuten later, zodat de eerste bal dus om 14:31 uur lokale tijd (20:31 uur Ned. tijd) werd gegooid. De onlangs gecontracteerde Japanner Masahiro Tanaka was de startende werper voor de Yankees en hij gooide drie innings. Er werden vier homeruns geslagen in het duel. De Yankees namen een 1-0 voorsprong in de eerste helft van de 3e inning toen Ramon Flores homerde, waarna de Phillies langszij kwamen via een homerun van Freddy Galvis. In de vijfde inning namen de Phils een 3-1 voorsprong toen Carlos Ruiz en John Mayberry beiden homerden.

In de zevende inning verkleinden de Yankees de achterstand naar 3-2 op een RBI-single van Adonis Garcia. De Yanks draaiden het duel hierna in eigen voordeel om in de achtste slagbeurt door tweemaal te scoren op een tweehonkslag van Jose Pirela en ee opofferingsslag van Ramon Flores om met 4-3 te winnen.

Derek Jeter startte de wedstrijd als korte stop voor de Yankees, sloeg zijn eerste honkslag van de Spring Training en was 2-uit-3. De captain van de Yankees miste vrijwel het hele vorige seizoen vanwege blessures. Onlangs kondigde hij zijn afscheid aan en meldde dat dit zijn laatste jaar in de Major League zal zijn. Het duel zag ook de terugkeer van Yankee 1e honkman Mark Texeira, die de tweede helft van het vorig seizoen miste vanwege een blessure en een daaropvolgende operatie. Texeira speelde vandaag vier innings.

Vijf Major League-wedstrijden in de omgeving werden vandaag afgelast vanwege de regen of de condities van het veld.

Na het diner, terug in het hotel, bekeken de speelsters videobeelden van zichzelf die zijn gemaakt tijdens de indoor-trainingen en de drie gespeelde wedstrijden hier in Clearwater. De beelden zijn gemaakt door Elmy van Tok, die bij het team aanwezig is in Florida. Video-analyses voor het team zijn mogelijk gemaakt door de ondersteuning van het NOC*NSF.

En zo werd het dus een ontspannen dag voor Oranje, dat vrijdag weer terugkeert naar het speelveld en dan een double-header speelt tegen Hillsborough Community College in Tampa. Deze wedstrijden zijn een paar dagen geleden toegevoegd aan het speelschema, dat nu bestaat uit 25 wedstrijden in 20 dagen. De eerste wedstrijd begint om 11 uur 's morgens (17:00 uur Ned.tijd).


De ploeg op weg naar Rumba voor het diner


Vandaag was het Jessie van Aalst, die 'jarig' was


Het diner in volle gang


De speelsters en coaches bekijken de video-beelden van Elmy van Tok (rechts)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 6 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.