Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team wint tweemaal - Clearwater - Woensdag 5 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje komt terug van achterstand in opener

English text

Het Nederlands Softbal Team speelde twee wedstrijden op woensdag 5 maart en won beide.

In de opener kwam Oranje tot een prima herstel en boekte een 'come-from-behind' overwinning. De ploeg stond met 5-0 achter na twee innings tegen het team van Saint John's University, maar kwam terug vanaf de derde inning om uiteindelijk met 9-6 te winnen. Karin Tuk sloeg een 3-run homerun in de derde inning om Oranhe weer terug op het spoor te zetten, waarna de stand in balans werd gebracht in de vierde slagbeurt. Nederland draaide het duel vervolgens in eigen voordeel om door tweemaal te scoren in zowel de zesde als de zevende inning op weg naar de overwinning.

De wedstrijd was de eerste die voor vandaag op het programma stond. Hierna speelde het team van Hoofd Coach Craig Montvidas een avondwedstrijd tegen de University of Toledo en won met 4-1. Deze wedstrijd werd vrijwel geheel in de regen gespeeld, die al tegen het einde van de eerste ontmoeting begon te vallen.

Het Nederlands Team heeft donderdag vrij en zal dan de Major League Spring Training-wedstrijd bijwonen tussen de Philadelphia Phillies en New York Yankees in Bright House Field in Clearwater. De onlangs gecontracteerde Japanner Masahiro Tanaka is de startende werper voor de Yankees. Kyle Kendrick staat op de lijst om te starten voor de Phillies. Echter, het is onzeker of het bezoek naar deze wedstrijd of mogelijk de wedstrijd zelf doorgang zal vinden, omdat voor donderdag meer regen wordt verwacht.

Oranje keert vrijdag weer terug naar het veld en speelt dan een double-header tegen Hillsborough Community College in Tampa. Deze wedstrijden zijn een paar dagen geleden toegevoegd aan het speelschema, dat nu bestaat uit 25 wedstrijden in 20 dagen.Wedstrijd vs. Saint John's University

Drie jaar geleden, op 8 maart 2011, stonden Nederland en Red Storm voor het eerst tegenover elkaar. 'For the record', het duel van toen werd op dezelfde locatie als vandaag gespeeld, Veld #8 van het Eddie C. Moore Complex in Clearwater. In 2011 won Oranje met 12-5 en kwam tot 17 honkslagen, waaronder drie van Nathalie Gosewehr, Karin Tuk en Chantal Versluis. Eén van de drie hits geslagen door Nathalie en Karin waren toen homeruns.

Vier van de Red Storm-speelsters in het duel van vandaag waren er drie jaar geleden ook bij, namelijk 1e honkvrouw 1B Jackie Reed, midveldster Kelsey Moyer en pitchers Ashley Beza en Aleshia Link.

Voor het duel van vandaag stond Saint John's op 5-9. De ploeg uit New York City had er voor vandaag al wat reizen opzitten. Op 7-8-9 februari nam de ploeg deel aan de FAU 'Kick-Off' Classic in Boca Raton (Florida). Van de vijf gespeelde wedstrijden won het team er twee en versloeg Ohio State (6-3) en Florida Atlantic (3-2). Een paar dagen later nam het team deel aan de Arkansas Invitational in Fayetteville (Arkansas) en won daar twee van de vier gespeelde wedstrijden. De Red Storm won met 11-4 vs. UMKC en 4-3 tegen Jackson State. Vanuit Arkansas was het op reis naar Georgia waar Saint John's deelnam aan de Sixth Annual Bulldog Invitational in Athens. Dat was een zwaar toernooi voor het team, dat slechts één van de vijf gespeelde wedstrijden won, een 13-3 zege tegen Georgia. En vanuit Georgia was het weer terug naar Florida, waar Saint John's vanaf vrijdag deelneemt aan de USF-Under Armour Showcase in Clearwater.

Vooruitkijkend naar de wedstrijd tegen de regerend Europees kampioen zei Red Storm-catcher Erin Burner op de website van de ploeg: ,,Het zal een goede ervaring zijn. 'I'm excited' om tegen ze te spelen en zal de wedstrijd gebruiken om klaar te zijn voor het weekend op de USF-Under Armour Showcase''.

,,Het zal leuk zijn om tegen iemand uit een ander land te spelen'', voegde Tori Free toe, de startende werpster van vandaag. ,,Het wordt interessant om de verschillende speelstijl die zij hebben te zien.'' Vorig jaar werd Tori Free gekozen in het derde team van de Big East Conferenfe.

Hoofd Coach Amy Kvilhaug: ,,Spelen tegen het beste softbalteam van Nederland is voor ons een mooie kans om ons voor te bereiden op de komende wedstrijden in de Big East. Het is heel wat voor ons om te kunnen spelen tegen een team met zo'n hoogstand niveau van internationale ervaring.''

Het Nederlands Team keek na twee innings tegen een 5-0 achterstand aan, maar kwam daarna terug in de wedstrijd. Karin Tuk sloeg een 3-run homerun in de derde inning, waarna twee punten werden toegevoegd in de vierde om de stand in evenwicht te brengen, 5-5. Oranje draaide het duel hierna in eigen voordeel om door nog eens tweemaal te scoren in de zesde inning om een 7-5 voorsprong te nemen!

Het Nederlands Team kende een zwakke start, want de verdediging maakte vier fouten in de eerste slagbeurt en dat leidde tot vier runs op startende werpster Eva Voortman. Slechts één punt was verdiend. Saint John's voegde hierna nog een punt toe in de tweede inning via een tweehonkslag van Jackie Reed en dat bezorgde de thuisploeg een ogenschijnlijk comfortabele 5-0 voorsprong.

Maar dat veranderde allemaal vanaf de derde inning. In de eerste inning kregen Jessie van Aalst en Karin Tuk beiden vier wijd met twee uit, maar bleven toen achter. In de tweede opende Areke Spel met een vrije loop, maar strandde eveneens. Oranje sloeg hierna toe in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Merel Oosterveld een honkslag en bereikte Jessie van Aalst het honk na een fout. Hierna maakte Karin Tuk goed contact en sloeg een 3-run homerun die de achterstand verkleinde naar 5-3.

In de vierde inning kwam Oranje langszij. Nathalie Gosewehr opende met een honkslag en daarna kreeg Anne Blaauwgeers vier wijd. Merel Oosterveld volgde met een RBI-single die de stand op 5-4 bracht. Even later werd Anne op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder van Jessie van Aalst, maar vervolgens stelde een grounder van Karin Tuk Merel in staat de gelijkmaker te scoren, 5-5.

In de zesde inning, waarin het wat harder begon te regenen, scoorde het Nederlands Team tweemaal om een 7-5 voorsprong te nemen. Met één uit sloeg Anne Blaauwgeers een honkslag, schoof op na een grounder van Merel Oosterveld en scoorde het leidende punt op een honkslag van Jessie van Aalst. De laatste stal vervolgens het tweede honk en scoorde op een hierna volgende honkslag van Karin Tuk, die vijf binnengeslagen punten had.

Saint John's pakte een punt terug in de zesde slagbeurt op een RBI-triple van Brittany Garcia op Lindsey Meadows, die de pitching in de derde inning had overgenomen en het duel uitgooide.

Het Nederlands Team voegde even later twee 'insurance runs' toe in de zevende inning. Met één uit sloeg Areke Spel een tweehonkslag en schoof op na een honkslag van Chantal Versluis. Een grounder van Shareday Christina en een fout zorgden hierna voor de punten en verhoogden de stand naar 9-6.

Box Score Saint John's University Red Storm vs. Nederland


Het team dineert voor de eerste wedstrijd


Coach Berend Mannessen neemt nog een extra patatje


Anne Blaauwgeers opent met een grounder...


...en speelt verdedigend op het eerste honk


Karin Tuk is de catcher, Lexi Robles de slagvrouw


Eva Voortman is de startende pitcher voor Oranje


Met een 4-0 achterstand na een zware eerste inning met vier fouten,
praat Hoofd Coach Craig Montvidas met zijn speelsters


Areke Spel begint de 2e inning met 4 wijd


Shareday Christina aan slag in de 2e slagbeurt


Eva Voortman gooiend in de 2e helft van de 2e inning


Korte stop Shareday Christina neemt haar positie in, terwijl loopster Erin Burner
op weg is het 5e punt te scoren op een double van Jackie Reed in de 2e inning


Anne Blaauwgeers draait voor een stootslag in de 3e inning...


...net als Merel Oosterveld even later


Merel bereikt het honk met een honkslag en steelt het 2e honk; rechts staat Coach Berend Mannessen
De eerste honkvrouw is Jackie Reed


Volgende slagvrouw Jessie van Aalst bereikt het honk na een fout


Hierna slaat Karin Tuk een 3-run homerun


Karin wordt begroet door haar teamgenoten


Virginie Anneveld slaat een pop-fly in de 3e inning


Lindsey Meadows gooit de laatste vijf innings


Ashley Beza gooit de 5e inning voor Saint John's


De stand staat op 5-5 in de vijfde inning


Chantal Versluis slaat een honkslag in de 7e inning


Hoofd Coach Craig Montvidas volgt de actie
Natuurlijk wordt de vlag van sponsor Sandd ook getoond tijdens de trip naar Florida


Anne Blaauwgeers speelde op het eerste honk


Shareday Christina verhuisde naar het 2e honk in de laatste 2 innings


Het begon harder te regenen in de zesde inningWedstrijd vs. University of Toledo

Het team van de University of Toledo was 5-10 voor aanvang van het duel tegen Oranje. De ploeg uit Toledo, Ohio, opende het seizoen op 14 februari toen het deelnam aan de UNLV 'Easton Desert Classic' in Las Vegas, Nevada. Daar verloor men de eerste drie wedstrijden, waarna Utah Valley met 3-1 werd verslagen, maar stond vervolgens weer met lege handen in het laatste duel van het evenement. Een paar dagen later was Toledo één van de deelnemers aan de Frost Classic in Chattanooga, Tennessee. Dit keer wonnen de Rockets twee van hun vijf gespeelde wedstrijden en wonnen vs. Austin Peay (7-2) en Middle Tennessee (4-3). Hierna reisde de ploeg naar Florida om deel te nemen aan de Under Armour Invitational in Clearwater, die op 28 februari begon. Opnieuw werden vijf wedstrijden gespeeld en net als in het voorgaande toernooi wonnen de Rockets tweemaal. Nu werd gewonnen vs. Central Connecticut (3-2) en Kennesaw State (10-5). Op 16 maart is Central Connecticut tegenstander van Oranje.

Oranje opende de score gelijk in de eerste inning. Chantal Versluis opende met een tweehonkslag, kreeg het derde honk via een illegal pitch en scoorde vervolgens op een 2-out single van Saskia Kosterink.

In de volgende drie innings bleef Nederland puntloos. Dinet Oosting bereikte het honk na een fout met één uit in de tweede inning, maar ging uit bij een steelpoging. In de derde opende Merel Oosterveld met een tweehonkslag, maar ging later uit op de plaat.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde inning voegde Nederland een punt toe in de vijfde. Met één uit kreeg Shareday Christina vier wijd, waarna Merel Oosterveld het honk bereikte via een infield-hit. Nadat de twee waren opgeschoven op een wilde worp kwamen de honken vol via vier wijd voor Chantal Versluis. Een honkslag van Anne Blaauwgeers maakte er daarna 2-0 van, maar er bleven ook drie loopsters achter.

Twee fouten leidden tot een punt voor Toledo in de vijfde inning, maar Oranje antwoordde met twee runs in de zesde slagbeurt. Nathalie Timmermans begon met een honkslag en Areke Spel kwam na een fout op het honk. De twee schoven op na een grounder van Dinet Oosting en scoorden op een honkslag van Shareday Christina om de stand op 4-1 te brengen.

Het Nederlands Team had in dit duel sterke pitching van Dagmar Bloeming en Ginger de Weert. Dagmar startte en gooide vijf innings, waarin ze achtmaal drie slag gooide en maar drie hits toestond. Ginger nam het werpen over in de zesde inning en schakelde de eerste vijf slagvrouwen op rij uit met drie slag. Na een tweehonkslag, volgde met een nieuwe strikeout en kreeg een save op haar naam. En dat betekent dat totaal 14 Toledo-slagvrouwen drie slag hebben gekregen.

Box Score University of Toledo Rockets vs. Nederland


Game 2 wordt met 4-1 gewonnen

(vanwege de duisternis zijn er verder geen foto's van deze wedstrijd)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 5 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.