Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA-trip naar Florida

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederland opent 25-game series met puntloos gelijkspel - Clearwater - Dinsdag 4 maart 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje speelt eerste wedstrijd in buitenlucht

English text

Het Nederlands Softbal Team is de reeks van 25 wedstrijden in 20 dagen in Florida (USA) op dinsdag 4 maart begonnen met een puntloos gelijkspel. Voor het Nederlands Team was dit de eerste wedstrijd van het jaar in de buitenlucht.

Op het Eddie C. Moore Sports Complex in Clearwater was Lions, het team van Loyola Marymount University uit Los Angeles, de eerste tegenstander. De wedstrijd bleef puntloos en omdat was afgesproken dat er geen tie-break gespeeld zou worden eindigde het duel met een 0-0 stand.

Oranje speelt twee wedstrijden op woensdag. De ploeg ontmoet dan Saint John's University om 17:00 uur lokale tijd (23:00 uur Ned.tijd), gevolgd door het duel tegen University of Toledo, dat begint om 19:00 uur (1 uur Ned.tijd).

De eerste tegenstander was het team van Loyola Marymount University uit Los Angeles, California. Speelde Oranje vandaag de eerste wedstrijd van het jaar in de buitenlucht, de Lions hadden er voor vandaag al 18 wedstrijden opzitten, waarvan er acht werden gewonnen.

De LMU Lions openden hun seizoen op 7 februari toen het deelnam aan de Cal State Fullerton Easton I Invitational in Fullerton, California. De Lions verloren hun eerste vijf wedstrijden, maar wonnen vervolgens de eerste twee wedstrijden van de Amy Harrison Classic in Riverside, California. Daar wonnen de Lions nipt met 1-0 van Seattle University en won met 12-4 in negen innings vs. CSU Bakersfield. Een 10-1 verlies in vijf innings volgde hierna tegen Seattle, maar de Lions herstelden en wonnen de volgende twee wedstrijden vs. UC Riverside (5-3) en CSU Bakersfield (1-0).

Hierna reisden de Lions naar Florida voor deelname aan de USF Under Armour Invitational in Clearwater. Afgelopen vrijdag opende het team met een 1-0 winst in acht innings vs. Kennesaw State, maar liep later op de dag tegen een 5-0 shutout-nederlaag aan tegen Florida Atlantic. Op zaterdag deelden de Lions eveneens hun double-header met een 2-1 winst vs. Temple en daarna een 10-0 nederlaag tegen de University of South Florida, wat op 15 maart de tegenstander is van het Nederlands Team. Hierna wonnen de Lions met 5-1 vs. Central Arkansas en voegden maandag een 7-1 winst toe tegen Maine, dat op 12 maart tegen Oranje in actie komt.

Beide ploegen kregen verschillende loopsters in scoringspositie, maar slaagden er niet in een loopster over de thuisplaat te brengen. En als gevolg daarvan werd er dus niet gescoord. Beide teams lieten vier loopsters in scoringspositie achter.

De twee teams kwamen vroeg in het duel dicht bij een punt. In de eerste slagbeurt opende Nathalie Gosewehr met een honkslag, schoof op na een grounder van Chantal Versluis en bereikte het derde honk via een opofferingsstootslag van Jessie van Aalst. Ze strandde toen volgende slagvrouw Saskia Kosterink werd uitgevangen.

Loyola Marymount werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning door Ginger de Weert, maar bereikte het derde honk in de volgende inning. Met één uit kreeg Nicole Kaiser vier wijd, maar werd gedwongen uitgeschakeld door tweede honkvrouw Nikki Harte op een grounder van Stephanie Maciel. De laatste bereikte even later het derde honk na een honkslag van Anne Monroe, maar hierna schakelde Ginger volgden slagvrouw Courtney Moore met drie slag uit om de inning af te sluiten.

In de derde inning, met twee uit, liet Nathalie Gosewehr haar tweede honkslag noteren, maar werd gedwongen uitgeschakeld. De Lions kregen een loopster op het honk met één uit in hun derde slagbeurt, maar hierna draaide de Nederlandse verdediging een dubbelspel.

In de vierde inning was het Saskia Kosterink die in scoringspositie kwam op nieuwe werpster Sydney Gouveia. Met één uit sloeg ze een honkslag en schoof op na een grounder van Virginie Anneveld, maar bleef toen achter.

Voor de Lions opende Alex Finie de vierde inning met een honkslag, maar haar pinch-runner Breeanna Sandoval bleef hierna achter op het eerste honk. Een strikeout en vangbal volgden, waarna Femke van Dusschoten het werpen overnam en de slagbeurt afsloot met een grounder.

In de vijfde slagbeurt kreeg Oranje weer een loopster in scoringspositie. Met twee uit sloeg Nikki Harte een honkslag en stal het tweede honk, maar bleef eveneens achter. Hetzelfde overkwam de Lions in hun vijfde inning. Met twee uit kreeg Kelly Jacobs vier wijd, schoof op na een infield-hit van Breeanna Sandoval, maar strandde daarna.

De teams waren elkaars gelijke, want ze lieten een loopster op het eerste honk achter in de zesde inning en kwamen weer in scoringspositie in de zevende. Voor Oranje opende Areke Spel met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Dinet Oosting, maar strandde vervolgens. Voor de Lions begon Sterling Shuster met vier wijd, schoof op na een stootslag van Courtney Moore en bleef daarna ook achter.

Helaas was er geen genoeg tijd om nog een extra tie-break inning te spelen, want de Lions moesten afreizen van Clearwater naar Orlando om op tijd hun vliegtuig te halen voor de vlucht terug naar Los Angeles.

Later op de dag dineerde de ploeg in Palm Pavillion in Clearwater Beach.

Het Nederlands Team ontmoette Loyola Marymount voor het eerst bijna precies drie jaar geleden. Op 3 maart 2011 verloor Oranje met 3-0. Geen van de speelsters die vandaag tegenover Nederland stonden speelden voor de Lions in 2011. Voor Oranje speelden vijf speelsters, die vandaag aan het duel deelnamen ook drie jaar geleden tegen de Lions. Ook toen was Ginger de Weert de startende pitcher. In beide wedstrijden sloeg Oranje meer hits dan de Lions. In 2011 'outhit' Nederland de tegenstander 7-5, vandaag was het 6-3.

Box Score Loyola Marymount University Lions vs. Nederland


Hoofd Coach Craig Montvidas praat met de speelsters voor het duel
Links naar rechts Areke Spel, Karin Tuk, Nathalie Gosewehr, Nathalie Timmermans,
Merel Oosterveld en Coach Berend Mannessen


Voorbereiding op de wedstrijd op Veld #4 van het Eddie C. Moore Sports Complex in Clearwater


Nathalie Gosewehr opent de wedstrijd met een honkslag


Nathalie bereikt het 3e honk via een opofferingsstootslag van Jessie van Aalst...


...maar blijft daar achter, want de inning eindigt met een vangbal op een klap van Saskia Kosterink


Ginger de Weert start voor Oranje en gooit op Nathalie Timmermans
Breeanna Sandoval is de lead-off hitter voor de Lions


Een overzicht van het veld


Areke Spel slaat een honkslag met één uit in de 2e inning


Ginger de Weert levert weer een worp af
Op het 1e honk staat Jessie van Aalst, op het 3e honk Virginie Anneveld


Nicole Kaiser gaat gedwongen uit op het 2e honk in de 2e inning na een aangooi van
2e honkvrouw Nikki Harte naar korte stop Chantal Versluis


Ginger de Weert gooit 3 2/3 innings


Nikki Harte maakt contact
Achter de back-stop zitten Dagmar Bloeming en Rebecca Soumeru


Elmy van Tok legt de wedstrijd vast voor de video-analyse


Nikki Harte slaat een honkslag in de vijfde inning...


...en steelt even later het tweede honk


Femke van Dusschoten gooit de laatste 3 1/3 innings voor Oranje
Achter haar staat Shareday Christina


Shareday Christina is in de laatste twee innings de 2e honkvrouw


Jessie van Aalst speelt dit duel op het 1e honk


Shareday Christina aan slag in de 7e inning


Na de wedstrijd weer terug richting stad


Team Manager Paul Boonstra en Coach Berend Mannessen
nemen het er na de wedstrijd even van op het strand


Video Analyst Elmy van Tok, Hoofd Coach Craig Montvidas en Pitching Coach Karen Marr
...


...en de speelsters hebben diner in Palm Pavillion

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 4 maart 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.