Nederlands Softbal Team


2012

USA Tour Tennessee/Florida

home | roster & staf 2012 | programma 2012 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
USA Tour Tennessee/Florida - Dag 17 - Vrijdag 16 maart 2012
home

roster & staf 2012

programma 2012

coverage 2011

coverage 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Oranje zorgt voor record met 15e overwinning

English text

CLEARWATER / TAMPA, Florida (USA) - Vrijdagavond 16 maart won het Nederlands Team met 6-1 vs. Florida State University en registreerde daarmee de 15e overwinning van de trip. Hiermee boekte de ploeg de meeste overwinningen door een Nederlands Team tijdens een American Tour.

In 1977 maakte het Nederlands Softbal Team een American Tour naar Arizona en Califiornia. De ploeg, toen onder leiding van Nol Houtkamp, speelde tijdens die trop 23 wedstrijden en won er daarvan 14. Met de winst van vandaag is het totaal van 14 nu verbeterd door de ploeg van 2012. Tijdens de eerste American Tour van 2008 naar California en Hawaii won Oranje 12 van de 15 gespeeld wedstrijden.

De winst kwam ook op de dag dat de KNBSB het 100-jarig bestaan viert na de oprichting op 16 maart 1912. Het jubileumjaar begint officiëel morgen op 17 maart.

In het duel van vanavond was Dagmar Bloeming voor de vijfde keer winnende werpster, terwijl Rebecca Soumeru haar vijfde save van de Tour op haar naam kreeg. Dagmar gooide acht keer drie slag in vier innings, waarna Rebecca er zes aan toevoegde voor een totaal van 14 strikeouts in deze 3-hitter. Saskia Kosterink sloeg een 2-run homerun in de tweede beurt en Anne Blaauwgeers sloeg 3-uit-3. Het enige FSU-punt was een homerun in de vijfde inning.

Vanmorgen vroeg verliet Nathalie Timmermans de ploeg om terug te vliegen naar Oklahoma City om zich weer te melden bij haar team met wie ze later vandaag een double-header op het programma heeft staan. Hoofd Coach Craig Montvidas vertrok vanmiddag eveneens, want hij moet op zaterdag in Rotterdam zijn voor het bijwonen van de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de KNBSB.

De ploeg staat zaterdag weer op het veld voor de 20ste wedstrijd van deze trip en ontmoet dan de ploeg van Towson University vanaf 23:15 uur Ned. tijd (18:15 uur lokaal).

Compleet Programma USA TourWedstrijd vs. Florida State University

Het Nederlands Team nam vanavond gelijk in de eerste inning de controle over de wedstrijd door tweemaal te scoren met twee uit. Met één uit sloegen Meike Witteveen en Saskia Kosterink beiden een honkslag en scoorden beiden toen Karin Tuk een honkslag sloeg met twee uit. Lindsey Meadows sloeg hierna nog een tweehonkslag, maar een groundout sloot de beurt af.

In de volgende inning werden drie runs toegevoegd. Met één uit bereikte Anne Blaauwgeers het honk via een infield-hit en bereikte daarna het derde honk toen er een '2-base error' werd gemaakt op een grounder van Nathalie Gosewehr. Anne scoorde vervolgens op een honkslag van Meike Witteveen, die even later uitging in een rundown. Maar hierna volgde Saskia Kosterink met een 2-run homerun om de stand op 5-0 te brengen.

Het zesde punt volgde in de derde slagbeurt. Karin Tuk opende met vier wijd, waarna haar pinch-runner Fabienne van Uden het tweede honk stal, opschoof na een doorgeschoten bal en scoorde op een wilde worp.

In de volgende vier inning bleef Oranje de honken bereiken, maar kon niet meer tot scoren komen. In de vierde opende Anne Blaauwgeers met een infield-hit, maar ging gedwongen uit op een grounder van Nathalie Gosewehr, die later op het derde honk strandde.

In de vijfde sloeg Lindsey Meadows haar tweede double, maar bleef achter op het tweede honk. In de zesde bereikte Anne Blaauwgeers het honk via haar derde infield-hit, maar ging opnieuw gedwongen uit en dat betekende dit keer het einde van de inning, waarin twee loopsters achterbleven. In de zevende kreeg Karin Tuk vier wijd, maar nu ging haar pinch-runner Fabienne van Uden eveneens gedwongen uit. Hierna bereikte Dinet Oosting nog het honk na een fout, maar bleven er uiteindelijk twee loopsters achter.

Oranje kreeg zeer sterke pitching van Dagmar Bloeming en Rebecca Soumeru, die een 'combined 14-strikeout, 3-hit' optreden hadden. Dagmar schakelde de eerste acht slagvrouwen op rij uit, waarvan zes met drie slag, voordat ze een 2-out infield-hit tegen kreeg in de derde. Maar ze volgde met een nieuwe strikeout. In de vierde kreeg Dagmar een lead-off single tegen, volgde met een strikeout, en werd toen gesteund met een dubbelspel. Rebecca nam het over in de vijfde en kreeg een one-out homerun tegen in deze beurt. Dit was goed voor het enige FSU-punt, maar ook voor de enige slagvrouw die op Rebecca het honk bereikte. In totaal stonde Dagmar en Rebecca slechts drie Seminoles tot de honken toe.

De Seminoles zijn één van de sterkste ploegen in het land. De ploeg begon het duel tegen Oranje met een 21-3 record en dat betekent dat het verlies vandaag dus pas hun vierde was in 25 wedstrijden! FSU begon het seizoen met vijfmaal winst op de Seminole Classic #1 op eigen veld in Tallahassee (Florida) op 10-12 februari. De volgende wedstrijd in Baton Rouge (Louisiana) (de geboortestad van Lindsey Meadows) op 15 februari werd afgelast, maar hierna was FSU opnieuw 5-0 op de Seminole Classic #2 op eigen veld op 17-22 februari. De Seminoles waren daarna opnieuw 5-0 op de Citrus Classic in Orlando (Florida) op 24-26 februari. Vervolgens ging de ploeg naar Honolulu (Hawaii) voor de Hawaii Classic op 2-6 maart en was daar 2-3. De ploeg begon met winst waardoor de winning streak op 16 wedstrijden kwam, maar verloor de volgende dag. Van Hawaii was het weer terug naar Florida waar vier wedstrijden werden gewonnen op 10-13 maart, voordat vandaag tegen Oranje werd gespeeld.

De ploeg staat onder leiding van Lonni Alameda, die bezig is aan haar vierde seizoen bij FSU. Vorig seizoen won de ploeg voor het eerst in zeven jaar weer de ACC-titel en bereikte de NCAA Regionals. De ploeg speelde elk jaar in de ACC-finale sinds Alameda het overnam. Internationaal was Lonni Alameda Assistent Coach in de staf van de Canadese nationale ploeg van 2004 tot en met de Olympische Spelen van 2008.

Box Score Nederland vs. Florida State University Seminoles


De ploeg bereidt zich voor op de wedstrijd


Fysiotherapeut Ingrid Holstege aan het werk


De ruime dug-out in het USF Softball Stadium in Tampa


Coach Tracy Bunge praat met de ploeg


Klaar voor een nieuwe wedstrijd


Nathalie Gosewehr opent in de eerste inning


Areke Spel laat een bal voorbij gaan in de eerste slagbeurt


Meike Witteveen lopend op het 3e honk in de 1e inning...


...en Saskia Kosterink als loopster op het eerste honk...
...waarna Karin Tuk beiden binnenslaat met een honkslag


Karin krijgt een high-five van Coach Maaike Zijlstra


Karin bereikt een later het derde honk...


...na een tweehonkslag van Lindsey Meadows


FSU-coach Lonni Alameda praat met haar speelsters bij een 2-0 achterstand


Dagmar Bloeming had acht strikeouts in vier innings


En er is weer een nul gemaakt


Anne Blaauwgeers was vanavond de catcher


Een geconcentreerde 2e honkvrouw Meike Witteveen


Swing-and-a-miss!


Petra van Heijst aan slag in de tweede inning


Anne Blaauwgeers, die 3-uit-3 sloeg, op het derde honk


Een lachende Nathalie Gosewehr na het 2e honk te hebben bereikt via een fout in de 2e inning


Meike Witteveen volgt met een RBI-single...


...maar wordt even later uitgetikt
(foto gemaakt door Henk Seppen)


Een ovezicht van het stadion


Saskia Kosterink slaat haar 2-run homerun
(foto gemaakt door Henk Seppen)


Saskia Kosterink heeft net contact gemaakt in de 2e inning...


...en brengt de stand op 5-0 met haar 2-run homerun


Saskia speelde op het eerste honk


Petra van Heijst slaat een vangbal in de 3e inning
(foto gemaakt door Henk Seppen)


Saskia Kosterink ontvangt de bal voor weer een nul
(foto gemaakt door Henk Seppen)


Petra van Heijst krijgt een behandeling van Fysiotherapeut Ingrid Holstege
(foto gemaakt door Henk Seppen)


Een aantal spelers van het Nederlands Honkbal Team bekeken het duel vanavond
(foto gemaakt door Henk Seppen)


Dagmar Bloeming en Rebecca Soumeru hadden samen 14 strikeouts en stonden 3 hits toe
(foto's gemaakt door Henk Seppen)


Anne Blaauwgeers maakt de laatste nul in de zevende inning
(foto gemaakt door Henk Seppen)


Eindstand 6-1 voor Oranje


Einde wedstrijd; Oranje zorgt voor een record met de 15e overwinning
(foto gemaakt door Henk Seppen)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 17 maart 2012
Copyright Foto's © 2008-2012 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.