Nederlands Softbal Team


2011

USA Tour

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
USA Tour - Dag 3 - Woensdag 2 maart 2011
home

roster & staf 2011

programma 2011

coverage 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Sterke start Oranje in Florida met winst vs. Michigan

English text

CLEARWATER, Florida (USA) - Vanavond speelde het Nederlands Softbal Team de eerste van in elk geval 14 wedstrijden tijdens het verblijf van twee weken in de Verenigde Staten. Op veld 9 van het Eddie C. Moore Softball Complex in Clearwater (Florida) ontmoette Oranje de Wolverines, het team van de University of Michigan. Het Nederlands Team, voor wie dit de eerste buitenwedstrijd van het seizoen was, speelde een sterk duel en won met 6-1 vs. de Wolverines, waardoor zij een einde maakte aan de 17-game winning streak van de ploeg die als achtste geplaatst is in de landelijke stand.

Na ontbijt in het hotel begon de dag met wat relaxte momenten, want de speelsters en stafleden hadden vier uur vrij en die werden doorgebracht in de International Mall in Clearwater. Het begon allemaal met een bezoek aan Sports Authority en dat was natuurlijk weer een paradijs voor iedereen. Vervolgens was het op weg naar Wall Mart. Na veel geshopt te hebben werd een geplande derde shoppingmoment geschrapt vanwege het drukke verkeer. In plaats daarvan verbleef de ploeg zo'n 20 minuten op Clearwater Beach waar Peter Schulder zijn huis heeft staan. En dat was een heerlijke onderbreking, lekker op het strand met een temperatuurtje van zo'n 25 graden. Vervolgens had de ploeg lunch bij Capogna's Dugout Italian Resaturant and Sports Bar, een populair restaurant in Clearwater dat de thuishaven is voor veel sportliefhebbers. De gelegenheid is eigendom van de familie van Nick Capogna, de voormalige startende center voor de Bulls, het football-team van University of South Florida. Hierna keerde de ploeg in de middag weer terug naar het hotel.

Om vier uur reisde het team naar het veld waar men een half uur later arriveerde, waarna werd begonnen met de voorbereidingen op de wedstrijd vs. Michigan.

Er was vandaag goed nieuws, want tegen het einde van de ochtend arriveerde eindelijk de grote tas met knuppels in het hotel in Clearwater. De tas ontbrak sinds de ploeg van vliegtuig wisselde in Atlanta tijdens de vertraging, die werd veroorzaakt door de weersomstandigheden. En dus konden de speelsters 's avonds gelukkig hun eigen knuppel(s) gebruiken in de eerste wedstrijd van deze trip.

Voor het duel van vanavond stond het softbalteam van de University of Michigan, dat onder leiding staat van Hoofd Coach Carol Hutchins, op 17-0. Michigan opende het seizoen op 11 februari met een 19-4 overwinning vs. Southern Illinois op de Houston Hilton Plaza Invitational in Houston (Texas). De team bleef ongeslagen en was 5-0 op het evenement. Hierna won Michigan alle vijf gespeeld wedstrijden (waaronder drie shutouts) tijdens de FAU Kickoff Classic in Boca Raton (Florida). Tussen 25 en 27 februari won Michigan vijf wedstrijden tijdens de UCF Invitational in Orlando (Florida). Gisteren versloegen de Wolverines Valparaiso met 2-1, waarna met 10-1 werd gewonnen van Central Florida in een double-header in Orlando.

Het was een prima dag voor softbal, want het was zonnig en 22 graden. In hun eerste duel, die precies op tijd om 18:00 uur begon, opende het Nederlands Team de score gelijk in de eerste slagbeurt. Meike Witteveen begon met een honkslag in het linksveld en kon opschuiven naar het tweede honk toen daar een fout volgde. Met één uit bereikte Meike het derde honk na een wilde worp van startende werpster Hilary Payne. Vervolgens scoorde ze het eerste Nederlandse punt toen Saskia Kosterink uitging na een grounder. Hilary Payne maakte pas haar derde optreden en tweede start van het seizoen. Afgelopen zondag gooide ze een complete game 9-0 shutout-zege vs. de University of Maine.

De Wolverines antwoordden met een punt in de eigen eerste slagbeurt. Lead-off hitter Bree Evans kwam op het honk na een infield-hit, schoof op na een wilde worp van Oranje-starter Lindsey Meadows en scoorde even later op een one-out double van Amanda Chidester.


Virginie Anneveld, Solange Starrenburg,
Meike Witteveen: twee honkslagen
Nederland hernam de leiding in de tweede inning. Karin Tuk opende met een honkslag en werd op het eerste honk vervangen door pinch-runner Marisèla de Wind, die hiermee haar debuut maakte in het Nederlands Team. De honken kwamen vol toen volgende slagvrouwen Solange Starrenburg en Virginie Anneveld ook een honkslag sloegen. Hierna volgden een binnenhoog en groundout, maar daarna scoorde Marisèla de 'go-ahead run' toen Meike Witteveen via een fout op het honk kwam. Omdat hierna een pop-fly volgde bleven er daarna drie loopster achter.

Nadat het Nederlands Team op rij was uitgegaan in de derde inning brak het de wedstrijd open met een 3-run rally in de vierde slagbeurt. Solange Starrenburg begon de inning met een tweehonkslag en Virginie Anneveld volgde met een honkslag, die het einde betekende voor startende linkshandige werpster Hilary Payne, want die werd vervangen door Stephanie Speierman. Nadine Marinus, de eerste slagvrouw tegenover de nieuwe werpster, ging uit via een grounder, maar die stelde wel Solange in de gelegenheid te scoren. Nadat ook Chantal Versluis was uitgeschakeld na een grounder bereikte Meike Witteveen het honk via een infield-hit, waardoor Virginie opschoof naar het derde honk. Hierna voerden de twee loopsters succesvol een double-steal uit en dat betekende dat Virginie het vierde Nederlandse punt scoorde. Even later scoorde Meike na een honkslag van Merel Oosterveld en verhoogde de voorsprong naar 5-1.

Oranje-starter Lindsey Meadows kreeg in de tweede inning een one-out infield-hit tegen van Caitlin Blanchard, maar schakelde de volgende twee slagvrouwen uit met drie slag. In de derde inning bereikte Bree Evans, de lead-off hitter van de Wolverines, het honk na een infield-hit en stal het tweede honk, maar bleef daar achter, want de volgende drie slagvrouwen gingen op rij uit, waarvan twee weer met een strikeout.


Lindsey Meadows, Femke van Dusschoten,
Rebecca Soumeru; negen strikeouts
In de vierde inning nam Femke van Dusschoten de pitching over en zorgde voor drie nullen, waaronder twee strikeouts.

Met een 5-1 voorsprong voegde Oranje een nieuw punt toe in de vijfde inning. Areke Spel begon met een honkslag en schoof op naar het derde honk toen Solange Starrenburg het honk bereikte na een veldfout met één uit. In een nieuwe double steal-poging kwam Solange veilig op het tweede honk, maar ging Areke uit bij stelen op de plaat. Even later scoorde Solange toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Virginie Anneveld en bracht de stand op 6-1.

In de 2e5 kreeg Femke van Dusschoten een one-out infield-hit tegen van Lyndsay Doyle, maar de inning kwam daarna ten einde toen derde honkvrouw Virginie Anneveld een dubbelspel maakte, nadat ze een vangbal had gemaakt.

In de eerste helft van de zesde inning kreeg Oranje de kans de voorsprong nog meer uit te breiden toen het de honken vol kreeg met slechts één uit. Chantal Versluis begon met vier wijd en stal het tweede honk. Ze werd hierna uitgeschakeld in een rundown na een grounder van Meike Witteveen, die zelf in staat was het tweede honk te bereiken in deze situatie. Volgende slagvrouw Merel Oosterveld werd toen geraakt door een worp en Saskia Kosterink kreeg vier wijd, maar hierna schakelde Michigan-werpster Stephanie Speierman de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit om uit deze situatie te komen.

In de zesde Michigan-beurt werd Rebecca Soumeru de derde Nederlandse werpster. Ze kreeg een lead-off single tegen van Nicole Sappingfield (die hiermee haar hitting streak verlengde naar 13 wedstrijden), maar hierna gingen de volgende drie slagvrouwen uit via een vangbal.

In de zevende inning werd Nadine Marinus geraakt door een worp met twee uit, stal het tweede honk en schoof op na een wilde worp, maar bleef op het derde honk achter.

In de laatste Michigan-slagbeurt zorgde Rebecca voor drie nullen, waaronder twee strikeouts, om de eerste winst van de trip veilig te stellen.

En zo diende het Nederlands Team de Wolverines de eerste nederlaag van het seizoen toe, nadat het de eerste 17 wedstrijden op rij had gewonnen! Oranje speelde een zeer sterk duel en oogste onmiddellijk bewondering van de aanwezige bezoekers.

Drie Nederlandse speelsters hadden een 'multi-hit game', want Meike Witteveen, Solange Starrenburg en Virginie Anneveld sloegen elk twee honkslagen. Meike en Solange scoorden beiden tweemaal, terwijl Meike viermaal het honk bereikte.

Het Nederlands Team 'outhit' Michigan met 9-6, terwijl de drie werpsters negenmaal drie slag gooiden en geen vrije lopen weggaven en de verdediging foutloos bleef. De twee Michigan-werpsters schakelden vier Oranje-speelsters met drie slag uit en gooiden tweemaal vier wijd.

Dit was de eerste demonstratiewedstrijd van Michigan sinds het met 5-1 verloor van Team USA in 2008.

Box Score wedstrijd Nederland vs. University of Michigan

Compleet Programma USA Tour


In het begin van de middag ging de ploeg even kort naar Clearwater Beach


Op het strand genoot iedereen van deze onderbreking, de zon en natuurlijk het water


En natuurlijk werden de nodige foto's gemaakt


En de eerste teamfoto van de USA Tour werd gemaakt


Coach Nathalie Franssen en Fysiotherapeut Sanne Oude Egberink genoten ook van het strand


Een overzicht van Veld 9 van het Eddie C. Moore Softball Complex


Een een kijkje van achter de backstop


Startende werpster Lindsey Meadows levert een worp af


3B Virginie Anneveld en korte stop Chantal Versluis komen in beweging


2B Ashley Lane aan slag voor de Wolverines met Karin Tuk achter de plaat


Femke van Dusschoten nam het werpen in de 4e inning over
In het linksveld staat Solange Starrenburg, die twee hits sloeg en tweemaal scoorde


Virginie Anneveld was één van de drie Oranje-speelsters met twee honkslagen


Chantal Versluis slaat raak; rechts staat Hoofd Coach Craig Montvidas


Merel Oosterveld reageert op een worp


Slagbeurten voor Saskia Kosterink, Areke Spel en Solange Starrenburg


En voor Meike Witteveen, Virginie Anneveld en Chantal Versluis


Overleg met Hoofd Coach Craig Montvidas


Einde wedstrijd; de eerste winst is binnen!

(met dank aan Joanne Schuler voor het maken van de foto's van vandaag)
(overige foto's gemaakt door Nathalie Franssen en Sanne Oude Egberink)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 2 maart 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Joanne Schuler / Nathalie Franssen / Sanne Oude Egberink.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.