Nederlandse Softbal Teams


2011

Speelsters naar USA

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Jong Oranje wordt gesponsord door
Zeven speelsters richting Amerika - Vrijdag 7 januari 2011
home

roster & staf 2011

programma 2011

coverage 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Drie Nederlands Team-, twee Jong Oranje-speelsters, twee voormalige Alternates naar USA

English text

AMSTERDAM/SCHIPHOL - Nederlands Team-speelster Anne Blaauwgeers vloog op vrijdag 7 januari naar de USA, samen met haar zus en voormalig Oranje-Alternate Maaike. Ook begonnen Jessie van Aalst en MariŽlle Vleugels, twee speelsters die deel uitmaken van Jong Oranje Rood, aan een Amerikaans avontuur, net als Malou van Dusschoten, eveneens een voormalig Alternate. Naast dit vijftal keerde Nederlands Team-speelster Nathalie Timmermans terug naar Amerika en zal een derde speelster van de nationale ploeg, Britt Vonk binnenkort terugkeren naar Amerika om buiten onze grenzen te softballen.

o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o

Catcher Anne Blaauwgeers (links) maakt sinds januari 2009 deel uit van het Nederlands Softbal Team en nam met de ploeg deel aan de Canada Cup (Canada), World Cup of Softball (USA) en Europees Kampioenschap (Spanje) van 2009 en in 2010 aan het Wereldkampioenschap (Venezuela).

Anne's tweelingzus Maaike (rechts) stond tussen oktober 2009-augustus 2010 op het roster van het Nederlands Team en was ťťn van de 'Alternate'-speelsters. Met het Nederlands Team nam Maaike, een outfielder, deel aan de Indoor Cup 2010 in Schiedam.

Anne en Maaike gaan spelen voor de Vaqueras, het softbalteam van Central Arizona College in Coolidge (Arizona), dat onder leiding staat van Hoofd Coach Sandra Wente. Op 28-29 januari beleven Anne en Maaike een prima opening van hun seizoen, want dan reizen ze af naar Las Vegas (Nevada) om daar met hun ploeg deel te nemen aan de Las Vegas Classic. De laatste competitiewedstrijd staat op het programma voor 30 april en wordt gevolgd door de Regional Play-Offs (6-7 mei), die plaatsvinden op een nog nader bekend te maken locatie. Wanneer de ploeg een ronde verder komt volgen daarna uiteraard nog meer wedstrijden.

In 2006 speelden Anne en Maaike een seizoen voor de Roadrunners, een travelball-team uit Ohio.

Vorig jaar speelde ook Ginger de Weert (ťťn van de werpsters op het huidige roster van het Nederlands Team) voor Central Arizona College van februari tot en met mei.

Anne en Maaike's weblog van hun Amerikaanse avontuur

o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o

Linkshandige werpster/eerste honkvrouw Jessie van Aalst (links) en rechtshandige werpster en voormalig Oranje-Alternate Malou van Dusschoten vlogen op woensdag 5 januari naar de States. De twee vlogen via Atlanta, waar ze terechtkwamen in een lange, anderhalf uur durende, wachtrij bij de douane, maar daarna vervolgden ze hun reis naar Jacksonville in Florida, waar ze werden verwelkomd door hun nieuwe kamergenootjes, die ook teamgenoot zijn.

Jessie maakt sinds 2008 deel uit van Jong Oranje. Met de nationale jeugdploeg won ze de Europese titel in 2008 in Deggendorf (Duitsland). In 2009 nam ze met de ploeg deel aan de Koninkrijksspelen op Aruba, waarna ze het zilver won met de onder-de-17-ploeg in de Easton/ISF Youth World Cup in Praag (TsjechiŽ). Vorig jaar maakte Jessie deel uit van het Jong Oranje-team dat deelnam aan het Europees Kampioenschap Junioren in Wenen (Oostenrijk). Tijdens dat evenement werd de ploeg onttroond als kampioen en wist zich niet te plaatsen voor het WK van dit jaar.

Net als Maaike stond Malou (rechts) van oktober 2009-augustus 2010 op het roster van het Nederlands Softbal Team als ťťn van de Alternates. Met het Nederlands Team nam ook Malou deel aan de Indoor Cup van 2010 in Schiedam. In 2008 was Malou Jessie's teamgenoot tijdens het succesvolle EK Junioren in Duitsland. Malou's zus Femke is ťťn van de werpsters in de huidige voorlopige selectie van het Nederlands Softbal Team.

Jessie en Malou gaan spelen voor de Stars, het softbalteam van Florida State College at Jacksonville met Jami Lind als Hoofd Coach. Net als Anne en Maaike openen ze hun seizoen in het weekeinde van 28-29 januari en nemen dan deel in de Clearwater Season Opener in Clearwater (Florida), de locatie van het trainingskamp dat Oranje daar komende februari/maart zal houden. Jessie en Malou sluiten hun seizoen af op 21 april en dat wordt gevolgd door mogelijke deelnamen aan het State Tournament (29-31 april) in Pensacola (Florida) en eventueel het NJCAA Tournament (19-21 mei) in St. George (Utah).

In de eerste maanden van vorig jaar speelde ook outfielder Eva de Bruin (die uitkomt voor Hoofdklasser Iber Lengua Terrasvogels) voor Florida State College. In 2007, als speelster van Jong Oranje, was Eva Beste Slagvrouw van het ISF Wereldkampioenschap Junioren, dat toen plaatsvond in Enschede.

Net als Anne en Maaike spelen Jessie en Malou voor het Alkmaarse Alcmaria Victrix, dat in 2010 promoveerde naar de hoogste afdeling. Vanwege hun verblijf in Amerika zullen de vier de eerste weken van de Hoofdklasse-competitie missen en dat betekent dus dat Alcmaria het moet doen zonder vier van hun voornaamste speelsters als het een rentree maakt op het hoogste niveau.

Jessie's weblog van haar Amerikaanse avontuur
Malou's weblog van haar Amerikaanse avontuur

o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o

Rechtshandige werpster/infielder MariŽlle Vleugels vertrok vorige week eveneens richting Florida.

Vanaf eind deze maand speelt MariŽlle voor de Lady Indians, het softbalteam van Chipola College in Marianna (Florida), dat wordt gecoached door Belinda Hendrix. Net als Anne en Maaike opent ook MariŽlle haar seizoen op 28-29 januari in Las Vegas, want ook Chipola neemt deel aan de Las Vegas Classic, zodat de drie elkaar daar zullen ontmoeten. Na terugkeer uit Las Vegas reizen MariŽlle en haar team naar Albany (Georgia), Dothan (Alabama) en Aiken (South Carolina) in de daaropvolgende weken voor deelname aan nog eens drie toernooien, voordat op 25 februari de eerste wedstrijd in Florida wordt gespeeld. De Lady Indians sluiten hun seizoen af op 16 april, gevolgd door eventuele deelname aan het State Tournament (eind april) en het NJCAA National Tournament (mei).

Net als Jessie komt MariŽlle sinds 2008 uit voor Jong Oranje. Ze was Jessie's teamgenoot toen de ploeg in 2008 de Europese titel veroverde in Duitsland, waarna de twee ook deel uitmaakten van de ploeg die deelnam aan de Koninkrijksspelen 2009 op Aruba en het succesvolle team dat het zilver won op de Easton/ISF Youth World Cup in Praag (TsjechiŽ). In 2010 maakte ook MariŽlle deel uit van Jong Oranje tijdens het Europees Kampioenschap Junioren in Wenen, waar het de titel verloor.

Door haar verblijf in de USA zal MariŽlle de start van het Hoofdklasse-seizoen van Iber Lengua Terrasvogels missen.

In 2007 speelden huidige Nederlands Team-speelsters Areke Spel en Karin Tuk eveneens voor Chipola College. In dat seizoen veroverden Areke en Karin met de Lady Indians de Panhandle Conference-titel, de Florida State-titel en het NJCAA National Championship.

o - o - o - o - o - o - o - o - o - o - o

Twee andere speelsters van het Nederlands Softbal Team maken deze dagen ook de reis naar Amerika, namelijk Britt Vonk en Nathalie Timmermans, die terugkeren naar respectievelijk Berkeley en Oklahoma City. In augustus vorig jaar vlogen Britt en Nathalie al naar de USA om met hun studie te beginnen. Kort voor Kerst keerden beiden terug naar huis voor de feestdagen.

Infielder Britt Vonk (rechts) vertrekt op maandag 17 januari om haar studie te hervatten en te spelen voor de Golden Bears, het softbalteam van de University of California at Berkeley, dat wordt gecoached door Diane Ninemire. Britt's seizoen begint op 11 februari als de eerste wedstrijd wordt gespeeld van het drie dagen durende Arizona State Tournament in Tempe (Arizona). Hierna volgen nog zes toernooien, waaronder een vierdaags evenement in Honolulu (Hawaii), voordat de competitie begint. De laatste wedstrijd staat op het schema voor 14 mei en wordt gevolgd door de NCAA Regionals (20-22 mei). Bij kwalificatie kunnen de Golden Bears hierna nog deelnemen aan de NCAA Super Regionals (27-28 mei) en Women's College World Series (2-8 juni). De speellocaties voor de Regionals moeten nog bekend worden gemaakt, de World Series worden gespeeld in het Hall of Fame Stadium in Oklahoma City (Oklahoma). In dit stadion speelde het Nederlands Team in 2009 tijdens de World Cup of Softball. In het geval dat Britt met de Golden Bears deelneemt aan de World Series zal ze de trip van het Nederlands Team naar Bollate (ItaliŽ) missen waar Oranje deelneemt aan een toernooi (1-6 juni).

Catcher Nathalie Timmermans (links) keerde op 8 januari terug en zal uitkomen in haar tweede seizoen voor de Stars, het softbalteam van Oklahoma City University met Phil McSpadden als Hoofd Coach. Op 18-19 februari openen de Stars hun seizoen tijdens het St. Gregory's Tournament in Farmers Branch (Texas). De laatste wedstrijd van OKC staat op de agenda voor 3 mei en bij plaatsing vervolgt het team met deelnames aan het Sooner Athletic Conference Tournament op 6-7 mei in Hall of Fame Stadium in Oklahoma City (Oklahoma) en de NAIA Championships, die worden gehouden van 19-25 mei in Gulf Shores (Alabama).

Zowel Britt als Nathalie maakten hun interlanddebuut tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking (China). In 2009 won het duo de Europese titel tijdens het Europees Kampioenschap in Spanje en in 2010 namen ze deel aan het Wereldkampioenschap in Venezuela.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 12 januari 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.