Jong Oranje Rood Softbal Team


2011

Selectie teruggebracht

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | JO Wit: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Selectie Jong Oranje Rood teruggebracht - Zondag 23 januari 2011

Coaches kiezen 26 speelsters

VEENENDAAL - De coachingstaf van het Jong Oranje Rood Team heeft de selectie teruggebracht naar 26 speelsters. Het toernooi om de Indoor Cup van een week eerder vormde, zoals bekend, een selectiemoment voor de speelsters op het roster van Jong Oranje Rood.

Eind oktober vorig jaar werden 49 speelsters uitgenodigd deel te nemen aan de eerste reeks trainingen. Twee daarvan trokken zich kort daarna vanwege een blessure en studie terug, terwijl een derde speelster afviel. Van de 46 overige speelsters werd Nomie Brandjes voorlopig toegevoegd aan de selectie van het Nederlands Softbal Team, maar bleef ondertussen ook op het roster staan van Jong Oranje Rood.

42 van de 46 speelsters namen in Schiedam deel aan de Indoor Cup, waar de wedstrijden werden gadegeslagen door Hoofd Coach Mireille Gill'ard, Assistent Coach Nathalie Franssen en Pitching Coach Maaike Zijlstra. Maar ook Craig Montvidas en Karen Marr, respectievelijk de Hoofd Coach en Pitching Coach van het Nederlands Team waren als scout actief in Schiedam.

In de daaropvolgende dagen was er regelmatig overleg binnen de coachingstaf, waarna 26 speelsters werden opgenomen in de selectie van Jong Oranje Rood. Van drie speelsters zal de status later worden bepaald. Deze groep speelsters zal vanaf april gaan deelnemen aan de Hoofdklasse-competitie. De 26 zijn tevens kandidaat om uiteindelijk te worden opgenomen in de definitieve selectie van 17 speelsters.

En en ander heeft tot gevolg dat 17 speelsters vanaf vandaag niet meer op het roster staan van Jong Oranje Rood. Dit betekent niet dat deze speelsters uit beeld zijn, want de coaches zullen deze groep speelsters tijdens het komende seizoen gewoon blijven volgen voor toekomstige selectiemomenten. Deze 17 speelsters nemen de ervaringen die zij de afgelopen weken tijdens de trainingen en tijdens de wedstrijden om de Indoor Cup opdeden mee terug naar hun vereniging en zullen daar zeker profijt van hebben.

Selectie Jong Oranje Rood per 23 januari

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 23 januari 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.