Jong Oranje Wit Softbal Team


2011

EK Cadetten

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | JO Rood: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Bekenmaking Selectie EK Cadetten - Maandag 11 juli 2011

17 speelsters geselecteerd voor EK in BelgiŽ

NIEUWGEIN - De selectie van het Nederlands Cadetten Softbal Team (oftewel Jong Oranje Wit) voor het zesde Europees Kampioenschap Cadetten is bekend. Hoofdcoach Marjan Smit en haar assistenten Mary-Ann Hatt en Judith van Kampen (pitching coach) selecteerden 17 speelsters voor het EK, dat van 8 tot en met 13 augustus in het Belgische Deurne wordt georganiseerd.

Het Nederlands team opent het Europees Kampioenschap op 8 augustus tegen Duitsland. Hierna volgen in de voorronde nog groepswedstrijden tegen Slowakije (9 augustus) en ServiŽ (10 augustus).

Naast Nederland wordt aan het EK deelgenomen door nog tien andere landen: BelgiŽ, Duitsland, Frankrijk, Groot-BrittanniŽ, ItaliŽ, Rusland, ServiŽ, Slowakije, Spanje en TsjechiŽ.

Twee jaar geleden werd het EK Cadetten in Alkmaar gehouden en bereikte Oranje de finale. De jeugdploeg won toen het zilver na 1-3 verlies in acht innings tegen Rusland.

Het eerste Europees Kampioenschap voor Cadetten werd in 2002 in Collecchio (ItaliŽ) georganiseerd. Nederland nam daaraan niet deel en TsjechiŽ werd de eerste kampioen.

Het tweede EK volgde een jaar later in Praag (TsjechiŽ). Ook nu was Nederland niet van de partij en dit keer ging de titel naar ItaliŽ.

In 2005 nam het Nederlands team voor het eerst deel aan een Cadetten-EK, dat toen werd gehouden in de regio Moskou, de hoofdstad van Rusland. Nederland won toen het zilver achter kampioen TsjechiŽ.

In 2007, tijdens het vierde EK, pakte Oranje voor het eerst de Europese titel. Dat gebeurde in Plzen (TsjchiŽ) waar de finale werd gewonnen van het organiserende land, dat toen onsuccesvol de titel verdedigde.

Twee jaar geleden overkwam Nederland hetzelfde. In eigen land verloor de titelverdediger het kampioenschap en was het Rusland dat Europees kampioen werd.

Het EK wordt dit jaar voor het eerst in BelgiŽ georganiseerd.

De 17 geselecteerde speelsters zijn:

Pitchers

Ilona Andringa

Quincey Catsburg

Lizzie Clarijs

Ruby Jane Krikke

Shanna te Vrede
Catchers

Aafje van Baal

Katja Distel

Denice van Dijk

Gabi Obia
Positiespeelsters

Naomi Andringa

Noa Brand

Maxime van Dalen

Cher ten Hoope
Positiespeelsters

Tamara Immers

Marley Martis

Jessica Waasdorp

Manoa Weijgertse

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 11 juli 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.