Nederlands Softbal Team


2012

Trainingskamp / Wereldkampioenschap

home | roster & staf 2012 | programma 2012 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Trainingskamp Dag 6 - Wereldkampioenschap Dag 1 - Maandag 9 juli 2012
home

roster & staf 2012

programma 2012

coverage 2011

coverage 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Oranje reist naar Canada

English text

SEATTLE, Washington (USA) / VANCOUVER, British Columbia (Canada) - Het Nederlands Softbal Team reisde op maandag 9 juli per bus van Seattle naar het Canadese Vancouver. En hiermee eindigt de verslaggeving van het Trainingskamp in Seattle, maar begint de verslaggeving rondom het Wereldkampioenschap.

Op Dag 16 van de trip verliet de ploeg de campus van University of Washington in Seattle rond 10 uur in de ochtend (19:00 uur Ned. tijd), waarna het per bus richting de dichtbij gelegen Canadese grens ging. Bij de grenscontrole moest alles uit de bus om te worden gecontroleerd en gescand, voordat Canada kon worden betreden en dat nam toch zo'n anderhalf uur in beslag. Vanaf de grens was het op weg naar Vancouver waar de ploeg maandagnacht overnacht bij het vliegveld. Op dinsdag vliegt het team naar Whitehorse, de locatie van het komende Wereldkampioenschap.

Maandag werd het Canada Open Fastpitch International Championship (de voormalige Canada Cup) afgesloten. In Surrey, dicht bij Vancouver, werd de finale gespeeld tussen de USA en Japan en dat werd een enerverend duel. Japan nam een 4-0 voorsprong in de vijfde inning, maar hierna kwam Team USA langszij in de volgende slagbeurt. De wedstrijd moest uiteindelijk worden verlengd en Japan kwam toen in de achtste inning tot een rally van vijf punten op drie hits, terwijl de Amerikaanse verdediging tweemaal in de fout gin. De USA kon hierna nog maar tweemaal scoren en dus won Japan met 9-6 de titel in de internationale poule van het toernooi.

Alle zeven deelnemende ploeg in de International Pool van het toernooi in Surrey nemen ook deel aan het komende Wereldkampioenschap, waarvan er drie uitkomen in de group van Nederland, namelijk de USA, Puerto Rico en Venezuela. De Venezolaanse ploeg werd vijfde, Puerto Rico zesde. Japan, AustraliŽ (3e plaats), Canada (4e) en Nieuw-Zeeland (7e) spelen in Groep B, waarin ook ItaliŽ uitkomt. Van die groep namen ook Groot-BrittanniŽ en Mexico deel aan de Canada Open en kwamen uit in de Elite Pool. Groot-BrittanniŽ eindigde na de voorronde op de vijfde plaats, maar wist in de Play-Offs de finale te bereiken na 13-0 winst op Mexico en een 1-0 zege op Liaoning uit China. In de eerste wedstrijd van de fnale verloor de Britse ploeg met 5-0 van California A's, waarna het tweede duel met 3-2 werd verloren. Voor hun komst naar Surrey namen AustraliŽ, Canada, Puerto Rico en de USA deel aan de World Cup of Softball in Oklahoma City.

Compleet Programma Trainingskamp in Seattle
Compleet Programma Wereldkampioenschap in Whitehorse

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 10 juli 2012
Copyright Foto's © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.