Nederlands Softbal Team


2012

Trainingskamp

home | roster & staf 2012 | programma 2012 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Trainingskamp - Dag 4 - Vrijdag 6 juli 2012
home

roster & staf 2012

programma 2012

coverage 2011

coverage 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Nederlands Team wint eerste double-header

English text

SEATTLE, Washington (USA) - Het Nederlands Softbal Team speelde op vrijdag 6 juli de eerste van twee double-headers tijdens het Trainingskamp in Seattle, waar de laatste voorbereidingen worden getroffen op weg naar het toernooi om het Wereldkampioenschap in Whitehorse (Canada). In het Softbal Stadion van de University of Washington ontmoette Oranje het team van Washington Lake Breeze Gold en won tweemaal, 9-0 en 10-2. In Game 2 homerden Lindsey Meadows en Virginie Anneveld beiden voor Nederland. Op zaterdag speelt het Nederlands Team de tweede en laatste double-header, die eveneens om 2 uur 's nachts Nederlandse tijd (17:00 uur lokaal) van start gaat.

Onze tegenstander vandaag
Het team van Washington Lake Breeze Gold, de tegenstander van vandaag, is samengesteld uit speelsters die in hun Junior of Senior-jaar zitten en spelen voor lokale High Schools. De ploeg staat onder leiding van Coach Margo Leiter, die het Washington Breeze-programma in 1997 opzette toen ze zelf coach was op een High School. Ze creëerde het programma om softbalsters in de omgeving te helpen en beter te worden, zodat ze zichzelf kunnen ontwikkelen als speelster. Later werd een oudere groep ('Gold') toegevoegd, zodat speelsters ook mogelijkheden kregen om voor universiteiten te gaan spelen en dus softbal op een hoger niveau. In 14 jaar tijd leverde het Washington Lake Breeze-programma drie profspeelsters op, 50 college-speelsters (waarvan er momenteel negen coachen) en drie speelsters die in Europa speelden. Een aantal van de huidige speelsters op het Breeze-roster hebben individuele en teamprijzen gewonnen tijdens hun High School-loopbaan. Omdat sommige speelsters nu klaar zijn met High School hebben zij onlangs de keuze gemaakt op welke universiteit (en softbal-programma) zij in het komende schooljaar gaan studeren.Game 1
In beide wedstrijd startte Veronica 'Ronnie' Ladines voor Lake Breeze. De rechtshander is een Junior voor Arlington High School en zal gaan spelen voor Kent State University. In december 2010-januari 2011 was ze één van drie speelsters van Breeze die deel uitmaakten van de uit 38 personen bestaande Washington Cultural Exchange Softball Delegation, die een reis maakte naar China. Daar nam de ploeg deel aan een International Youth Softball Tournament in Guangzhou en werd ook een bezoek gebracht aan Peking. Naast Ronnie Ladines maakten ook Haley Fritz en Shawna Hochstetler (die vandaag eveneens tegen Oranje speelden) de trip naar China.

In de openingswedstrijd werd Nederland op rij uitgeschakeld in de eerste slagbeurt, maar scoorde daarna driemaal in de tweede inning. Saskia Kosterink opende met vier wijd en stal het tweede honk, waarna ze scoorde op een one-out single van Areke Spel. Hierna kreeg Karin Tuk vier wijd. Areke en Karin schoven hierna op via een double-steal en scoorden beiden toen Nathalie Timmermans volgde met een honkslag.

Het volgende punt kwam in de derde inning. Britt Vonk begon met vier wijd en ging scoren na een nieuwe honkslag van Areke Spel. Twee runs werden toegevoegd in de vierde slagbeurt op nieuwe werpster Alyssa Reuble, een Junior voor Meadowdale High School, die in het nieuwe sejzoen zal gooien voor het team van Seattle University. Nathalie Timmermans begon met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Nathalie Gosewehr. De laatste schoof daarna op via een velderskeus en een gestolen honk, waarna ze scoorde op een opofferingsstootslag van Meike Witteveen.

Na puntloos te blijven in de vijfde en zesde inning werden drie runs gescoord in de zevende om de stand op te voeren naar 9-0. Met één uit scoorde Saskia Kosterink (die via velderskeus het honk had bereikt) op een honkslag van Virginie Anneveld, die vervolgens zelf scoorde toen Areke Spel volgde met een driehonkslag. Overigens herstelde Areke weer helemaal van haar enkelblessure die ze op liep in de laatste wedstrijd tijdens de World Cup of Softball tegen Canada. Even later scoorde Areke het negende Nederlandse punt op een grounder van Karin Tuk.

Lindsey Meadows en Rebecca Soumeru gooiden voor Oranje en gooiden samen 14 keer drie slag. Lindsey had er 11 in de vijf innings die ze gooide, waarin ze twee stootslag-honkslagen moest toestaan. De twee werden geslagen door twee zusjes, Chloe en Lauren Kesterton, die beiden daarna het tweede honk stalen, maar beiden ook op het tweede honk achterbleven.

Rebecca nam de pitching in de zesde inning over en gooide driemaal drie slag. Ook zij kreeg twee honkslagen tegen. Een one-out single van Erin Bueser in de zesde inning en een one-out single van Lexie Levin in de zevende inning.

Box Score Game 1 vs. Washington Lake Breeze Gold
Compleet Programma Trainingskamp in Seattle


De voorbereidingen zijn in volle gang


Hoofd Coach Craig Montvidas slaat grounders


Coaches Margo Leiter en Craig Montvidas wisselen line-ups uit en ontmoeten de umpires


Veronica 'Ronnie' Ladines startte in beide wedstrijden voor de Breeze


Nathalie Gosewehr opent voor Oranje...


...en wordt in het slagperk opgevolgd door Meike Witteveen


Britt Vonk is de derde slagvrouw in de openingsbeurt, maar slaat een grounder


Sara Anderson 'grounds out' in de 3e inning; Nathalie Timmermans is de catcher


In de 2e inning begint Saskia Kosterink met vier wijd...


...en steelt het tweede honk; Korte stop Lauren Kesterton krijgt de bal te laat


Areke Spel brengt Saskia hierna binnen met een honkslag


Areke bereikte zelf het tweede honk


Hoofd Coach Craig Montvidas volgt alle actie vanaf het derde honk


Areke Spel glijdt langs 3B Shawna Hochstetler voor een gestolen honk in de 2e inning


Chantal Versluis slaat de bal terug naar pitcher Ronnie Ladines en gaat uit


In de 3e inning gooit 3B Virginie Anneveld de bal naar het eerste honk,
maar slagvrouw Chloe Kesterson bereikt het honk met een stootslag-honkslag


Even later steelt Chloe Kesterson het 2e honk, hoewel Chantal Versluis op tijd lijkt te tikken


Fysiotherapeut Ingrid Holstege bekijkt 2B Meike Witteveen na een blessure
Virginie Anneveld, Britt Vonk en Areke Spel kijken toe


Britt Vonk speelde in de opener op het eerste honk


Lindsey Meadows kwam tot 11 strikeouts in vijf innings


Het geconcentreerde gezicht van 3B Virginie Anneveld


Korte stop Chantal Versluis


Een ander shot van 3B Virginie Anneveld


Erin Bueser bereikt het tweede honk in de zesde inning
Korte stop Chantal Versluis tikt; rechts staat Petra van Heijst


Rebecca Soumeru nam de pitching over in de 6e inning


Areke Spel slaat een RBI-triple in de zevende inning


Een overzicht van het veld


Korte stop Chantal Versluis is klaar voor actieGame 2
Het tweede duel tegen de Breeze kende kort een 1-1 gelijke stand na drie innings, maar hierna nam Oranje meer afstand in de middelste innings.

In de eerste inning sloeg Anne Blaauwgeers een honkslag met één uit voor Nederland, maar strandde op het derde honk. De score werd hierna geopend in de volgende slagbeurt. Virginie Anneveld begon en bereikte het honk na een fout, schoof op na een OSS van Yonina Sint Jago, stal het derde honk en scoorde op een opofferingsslag van Lindsey Meadows. Hierna kreeg Petra van Heijst nog vier wijd en stal het tweede honk, maar bleef achter.

In de tweede helft van de tweede inning moest Oranje-werpster Femke van Dusschoten de gelijkmaker toestaan. Ronnie Ladines begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder Haley Fritz en scoorde op een stootslag van Erin Bueser.

Het Nederlands Team liet twee loopsters achter in de derde inning. Met één uit bereikten Anne Blaauwgeers en Britt Vonk beiden het honk via een infield-hit, maar hierna schakelde Ronnie Ladines de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit.

In de vierde inning hernam Oranje de leiding toen Lindsey Meadows homerde met één uit. Met twee sloeg Merel Oosterveld een honkslag, maar strandde op het derde honk.

Nederland verhoogde de voorsprong met het scoren van vier punten in de vijfde slagbeurt op nieuwe werpster Alyssa Reuble toen de Breeze-verdediging driemaal in de fout ging. Anne Blaauwgeers kwam op het honk na een fout en stal het tweede honk, waarna ze scoorde op een foute aangooi. Britt Vonk, die Anne naar het derde honk bracht met een honkslag, kwam zelf op het derde honk toen er een foute aangooi werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Karin Tuk en ging scoren op een tweehonkslag van Virginie Anneveld. Een opofferingsslag van Yonina Sint Jago en OSS van Lindsey Meadows zorgden hierna voor de volgende twee runs en verhoogden de stand naar 6-1. De Breeze pakten een punt terug in de 2e5 toen Corrie Wilson een pinch-hit infield-hit sloeg en scoorde op een pinch-hit single van Sara Anderson.

Oranje kwam hierna tot een nieuwe 4-run rally in de zesde slagbeurt. Merel Oosterveld begon met een tweehonkslag en scoorde later na een doorgeschoten bal. Anne Blaauwgeers sloeg even later haar derde infield-hit en scoorde daarna op een 2-out double van Karin Tuk. Hierna volgde Virginie Anneveld met een 2-run homerun om de stand op te voeren naar 10-2.

Merel Oosterveld sloeg nog een 2-out double in de zevende inning, maar bleef toen achter.

Femke van Dusschoten kwam tot vijf strikeouts in vijf innings en stond vier honkslagen toe. Net als in het eerste duel nam Rebecca Soumeru de pitching over en gooide de laatste twee innings. Na vier wijd op de openingsslagvrouw in de zesde sloot Rebecca de slagbeurt af met een dubbelspel, waarna ze driemaal drie slag gooide in de zevende inning.

Box Score Game 2 vs. Washington Lake Breeze Gold
Compleet Programma Trainingskamp in Seattle


De twee ploegen samen op de foto


Het Nederlands Team poseert voor een nieuwe foto


Femke van Dusschoten gooide de eerste vijf innings en had 5 strikeouts


Korte stop Britt Vonk tikt Shawna Hochstetler uit bij een steelpoging in de 1e inning


Petra van Heijst steelt het tweede honk in de tweede inning


Petra van Heijst als loopster op het tweede honk


Karin Tuk was de catcher in Game 2


Merel Oosterveld, hier op het 3e honk, sloeg 3-uit-4


2B Petra van Heijst verwerkt een geslagen bal


Lindsey Meadows en Virginie Anneveld homerden beiden in Game 2


Oranje-werpsters Dagmar Bloeming, Femke van Dusschoten, Lindsey Meadows en Rebecca Soumeru
met Lake Breeze-pitchers Alyssa Reuble (links) en Veronica 'Ronnie' Ladines (rechts)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 7 juli 2012
Copyright Foto's © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.