Nederlandse Softbal Teams

biografie

Wie is Wie?

Nederlands A-team: home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links
Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | archief | historie | media | links
Jong Oranje Wit (Cadetten): home | roster & staf 2013 | programma 2013 | archief | historie | media | links
Sanne Oude Egberink - Fysiotherapeut

FunctieFysiotherapeut
Nederlands A-teamjanuari 2009 - huidig
Interlands A-team16
Jong Oranje Roodoktober 2009 - huidig
Jong Oranje Witoktober 2009 - huidig


Clubs / Teams als Speelster
GHHC (Groningen, hockey)
Schaerweijde (Zeist, hockey, 2005-huidig)

als Fysiotherapeut
Nationale Teams
Nederlands Taekwondo Team (2008)
Nederlands Softbal Team (januari 2009-huidig)
Jong Oranje Softbal Teams (oktober 2009-huidig)

...Toernooien deelgenomen...
met Nederlands Taekwondo Team
2008 - 3-week voorbereiding op Olympische Spelen (Chuncheon, Zuid-Korea)

met Nederlands Softbal Team
2009 - Holland Tour (De Bilt, Nederland)
2010 - Holland Tour (verschillende locaties, Nederland)
Venezuela International Series (Puerto Ordaz/Barinas, Venezuela)
Wereldkampioenschap (Caracas, Venezuela)
2011 - American Tour (Florida, Tennessee, USA)
2012 - Holland Tour (Nieuwegein, Nederland)

met Jong Oranje Softbal Team
2010 - Right To Play Future Stars Tournament (Amsterdam, Ned.)(Rood/Wit)

Loopbaan
In 2009 debuteert Sanne Oude Egberink (die op 22 september jarig is) als Fysiotherapeut bij het Nederlands Softbal Team en deelt de positie met Anouk Fermont. In oktober 2009 wordt Sanne ook betrokken bij de begeleiding van het Jong Oranje Softbal Teams.

Nadat Anouk in 2009 bij het Nederlands Team was tijdens de internationale evenementen, maakte Sanne haar interlanddebuut bij Oranhe in 2010 tijdens de Venezuela International Series, dat werd gevolgd door het Wereldkampioenschap in Venezuela.

Sanne is sinds haar jeugd actief in de hockeysport en speelt één seizoen voor GHHC in Groningen in de op één na hoogste afdeling (Overgangsklasse). In haar hockeyjaren neemt Sanne deel aan verschillende toernooien in eigen land en wordt geselecteerd voor regionale All Star-teams, maar bereikt niet de nationale ploeg. Momenteel speelt Sanne, haar positie is linkervleugel, op een lager niveau (Reserve Overgangsklasse) voor Schaerweijde, de lokale hockeyclub in Zeist. Sanne woont met haar echtgenoot Gert Jan en hun zoon Nils in Zeist. Gert Jan speelt ook sinds zijn jeugd hockey en coachte verschillende teams.

Na succesvol de vier jaar durende opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen te hebben afgerond volgt ze een cursus voor fysiotherapie in Utrecht, waarna ze drie jaar als fysiotherapeut werkt in Breda. Daar werkt Sanne met verschillende sporters, maar neemt dan de beslissing te gaan werken bij Tamminga Fysiotherapie, haar huidige werkgever. Ze gaat zich daar specialiseren in sport-orthopaedie en sloot in 2009 een driejarige opleiding voor manuele therapie af.

Tijdens haar opleiding op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen komt Sanne in aanraking met vrijwel alle sporten, waaronder softbal. Ze vindt vooral het slaan bij softbal leuk en dat komt omdat ze als hockeyspeelster het nodige balgevoel heeft. Gedurende haar studie traint en coacht ze ook jeugdhockeyteams voor meisjes.

In 2008 begeleidt Sanne drie weken lang het Nederlands Taekwondo Team tijdens het verblijf in Chuncheon (Zuid-Korea) ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Peking (China).

Bij Tamminga Fysiotherapie is Sanne één van de 44 fysiotherapeuten die werkzaam zijn voor Rob Tamminga, de directeur van het bedrijf, die zelf één van de twee fysiotherapeuten is van het Nederlands Honkbal Team, samen met Martijn van Berkel. Als Rob Tamminga wordt gevraagd om een vrouwelijke fysiotherapeut voor het Nederlands Softbal Team wordt Sanne's naam genoemd, omdat zij betrokkenheid heeft bij de softbalsport en zo wordt ze lid van de staf van Hoofd Coach Craig Montvidas.

Zoals gezegd begon Sanne de positie in 2009 te delen met Anouk Fermont en dat had een reden, omdat Sanne en Gert Jan hun eerste kind verwachtten. ,,Ik zal daardoor een paar mooie trips moeten missen, maar aan de andere kant komt er iets heel moois voor in de plaats'', stelde Sanne toen. En 'iets heel moois' gebeurde op 23 juni 2009 toen zoon Nils werd geboren. Op 1 juni 2011 werd dochter Puk geboren.

Naast haar betrokkenheid in sport als fysiotherapeut en het zelf hockeyen doet Sanne ook veel aan buitensporten en neemt graag deel aan muurklimmen en wild water kayaken! Sanne: ,,Ik hou van ongebruikelijke sporten, iets dat mijn adrenaline oppompt.'' In zowel het muurklimmen als het wild water kayaken is Sanne een assistent instructrice.

Wat blessures in de sport betreft en dan met name in het softbal, stelt Sanne dat, omdat softbal een 'overhandse sport' is, verschillende speelsters overbelast kunnen worden, omdat vrouwen hun lichaam nou eenmaal anders gebruiken dan mannen. Maar Sanne en Anouk zullen goed toezicht houden op de speelsters van het Nederlands Softbal Team om hen in de juiste vorm te houden.

2011 --- Op 1 juni verwelkomden Sanne en echtgenoot Gert Jan dochter Puk.
2010 --- Sanne maakt haar interlanddebuut als het Nederlands Team in Venezuela is voor een internationale oefenreeks en het Wereldkampioenschap.
2009 --- In januari wordt Sanne toegevoegd aan de staf van het Nederlands Softbal Team als één van de twee Fysiotherapeuten, als opvolgers van Rob Oskam, die sinds begin 2007 bij de ploeg actief was --- Op 29 april verlaat Sanne de nationale ploeg tijdelijk, want ze gaat op zwangerschapsverlof, maar bekijkt wel een aantal wedstrijden van Oranje tijdens de Holland Tour --- Op 23 juni worden Sanne en haar echtgenoot Gert Jan de trotse ouders van zoon Nils.
2008 --- Sanne reist naar Zuid-Korea met het Nederlands Taekwondo Team voor een drie weken durende voorbereiding op de Olympische Spelen.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 5 november 2013
Copyright Photos © 2008-2013 Bart van Leersum (head shots) / Paul Boonstra (bovenste actiefoto) / Marco Stoovelaar (onderste actiefoto).
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Nederlandse Softbal Teams. All Rights Reserved.