Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

Olympic Moves

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Oranje neemt deel aan Olympic Moves - Haarlem - Vrijdag 13 juni 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Speelsters geven instructies aan jeugd

English text

De speelsters en coaches van het Nederlands Softbal Team hebben vandaag deelgenomen aan Olympic Moves, het grootste scholentoernooi in Nederland in verschillende sporten. Het evenement vond plaats op het Nol Houtkamp Sportcomplex in Haarlem, de locatie van het Wereldkampioenschap, dat van 15-24 augustus wordt gehouden.

Vandaag werden verschillende wedstrijden gespeeld door schoolteams vanuit het hele land. Er waren teams uit Drachten, Apeldoorn, Heeswijk-Dinter, Made, IJmuiden en Zoetermeer om er een paar te noemen.

De speelsters van het Nederlands Team zorgden voor clinics en instructies, maar waren ook actief als coaches van de verschillende teams.

Vandaag was het de finaledag van de school-softbaltoernooien van Olympic Moves, georganiseerd door de KVLO, de belangenvereniging voor leerkrachten in de lichamelijke opvoeding. Een andere activiteit vond vandaag plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam, maar de softbalfinales werden gespeeld in Haarlem. Zo'n 6000 finalisten namen deel aan het slotevenement van Olympic Moves.

Twaalf teams namen deel aan het softbal-evenement, allen meisjesteams uit het voortgezet onderwijs.

Cobus Oosting coördineerde het softbal-toernooi, dat plaatsvond op het complex waar voor het eerst in de historie het Wereldkampioenschap wordt gehouden in Europa.

De activiteiten van vandaag vielen samen met de viering van World Softball Day, die jaarlijks wordt gehouden op 13 juni. De creatie van World Softball Day is geďnspireerd door Olympic Day, die jaarlijke wordt gevierd op 23 juni en de bekendmaking op 13 juni door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in 1991 dat vrouwensoftbal wordt het eerst in de geschiedenis was opgenomen op het Olympisch programma met een debuut tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta (USA). De World Baseball Softball Confederation, de overkoepelende wereldhonkbal en - softbal bond, moedigt jaarlijks alle nationale bonden en individuele sporters aan van alle leeftijden, mogelijkheden en achtergronden om wereldwijd deel te nemen aan softbalactiviteiten ter ondersteuning van het mondiale initiatief om softbal te promoten op het gebied van gezondheid, fysieke activiteiten, sociale integratie en internationale spirit, maar ook om toekomstige generaties te inspireren uit te blinken via sport door middel van softbal.

,,World Softball Day is een dag om te vieren en het idee te promoten dat iedereen in de wereld actief kan zijn in sport'', stelt WBSC Secretaris-Generaal Mw. Beng Choo Low. ,,En dat softbal kan dienen als een aantrekkelijke optie voor sport, omdat iedereen hier vrijwel overal van kan genieten, van kinderen vanaf twee jaar tot iemand die de tachtig al heeft gepasseerd.''

WBSC officials stellen dat World Softball Day 2014 is opgezet om mensen ervan bewust te laten zijn - vooral tijdens de Olympic Agenda 2020 review voor de samenstelling van het Olympisch Programma - dat softbal, samen met honkbal, dient als een verbinding tussen miljoenen mensen van verschillende etnische en culturele achtergronden in meer dan 140 landen wereldwijd - en vooral jonge mensen en vrouwen - om deel te nemen aan sport en sport een belangrijke rol te laten spelen.

,,Met World Softball Day 2014 bouwt de WBSC verder aan de positie van honkbal/softbal als één van de leidende sporten ter wereld'', voegt WBSC Executive Vice-President Dale McMann toe.

(foto's gemaakt door Paul Boonstra)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 14 juni 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.