Jong Oranje Softbal Teams


2011

Nieuwe pagina's

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2012 | programma 2012 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2012 | programma 2012
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Pagina's 22 nieuwe speelsters toegevoegd - Zaterdag 19 november 2011

Uiteenlopende keuzes op persoonlijke pagina's

AMSTERDAM - De website van de Nederlandse Softbal Teams is vanaf heden uitgebreid met de persoonlijke pagina's van de 22 nieuwe speelsters die onlangs zijn opgenomen in de voorlopige selecties van Jong Oranje Rood en Jong Oranje Wit. 21 speelsters daarvan staan op het roster van Jong Oranje Wit. De 22ste nieuwe speelster komt uit voor Jong Oranje Rood. Team Rood heeft meerdere nieuwe speelsters ten opzichte van het seizoen 2011, maar dat zijn speelsters die promoveerden van Team Wit en die hebben dus al hun eigen pagina.

Met de toevoeging van deze 22 speelsters hebben we er elf fans bij van Beyoncť en acht van Rihanna, want deze twee worden het meest genoemd bij 'favoriete zangeres'. Wat de zangers betreft doen Chris Brown en Jason DerŁlo het goed, want zij hebben elk vijf fans.

En zo komen op de 'favoriete muzieksoort'. Voor de meesten is dat R&B (8) en hiphop (7), maar er is ook iemand die kiest voor jazz en een ander voor reggae.

We hebben er ook weer een fan bij van Sandra Bullock, die veruit de 'meest favoriete actrice' is van alle personen die op deze site staan, maar er wordt ook gekozen voor Angelina Jolie, Amanda Bynes, Carice van Houten en Lieke van Lexmond. Bij de acteurs doen Channing Tatum, Taylor Lautner en Johnny Depp het goed.

Zestien verschillende TV-zenders werden als favoriet genoemd, maar MTV heeft met 15 toch wel de meeste fans, terwijl RTL 4 met 13 ook op een grote aanhang mag rekenen. Andere top-favorieten zijn ESPN America, RTL 5, SBS 6 en Net 5. Op radiogebied is Radio 538 met 19 van de 22 speelsters duidelijk koploper, gevolgd door Slam FM (8).

De 22 speelsters hebben samen in elk geval 34 huisdieren (hond, kat, parkiet, konijn, vissen, hamster, cavia, schildpad) en drie kiezen voor een aap, tijger of olifant als het exotisch dat ze zouden willen hebben als dat mogelijk zou zijn. Honden en katten zijn de 'meest favoriete dieren' onder de speelsters, maar ook werd ondermeer gekozen voor een koe, konijn, dolfijn en een hamster.

Zingen (8) en dansen (3) staan hoog op de lijst van het talent dat men graag zou willen hebben, vier willen graag hun softbaltalent verbeteren en eentje zou graag haar been in haar nek kunnen leggen....

Wat internet betreft is Facebook favoriet voor 15 van de 22 speelsters, gevolgd door Twitter (12), Hyves (9) en YouTube (7), maar voor ťťn speelster is de site van de KNBSB ook een favoriet.

Opvallend is ook de keuze voor het 'favoriete eten', want 14 speelsters noemen een vorm van pasta op deze vraag, variŽrend van pizza, macaroni, spaghetti tot lasagne.

Negen landen worden genoemd als 'favoriete vakantieplek', aangevoerd door ItaliŽ (7, foto links Pisa), Frankrijk (7) en Amerika (5) en als 'favoriete hobby' staat softbal (14) hoog op de lijst, gevolgd door shoppen (9), maar er ook iemand die kiest voor airbrushing, een ander voor mode en weer een ander voor canoyingen.

Voor drie speelsters is professioneel softbalster worden hun 'droombaan', maar zo zou een speelster ook graag een eigen tijdschrift willen hebben en een ander zou graag sportevenementen willen organiseren.

Tien speelsters hadden waarschijnlijk voor voetbal gekozen als ze niet hadden gesoftbald, terwijl er drie mogelijk hadden gekozen voor dansen, tennis, turnen, hockey of basketbal.

De meesten hebben een hekel aan liegen, maar er zijn er ook drie die een hekel hebben aan opruimen (of netjes) en er is een speelster die een hekel aan drop heeft en een ander aan het uitruimen van de vaatwasser.

Jennie Finch (foto rechts) is voor zes speelsters hun 'favoriete softbalster'. Overigens worden er 23 speelsters genoemd op deze vraag. Wat Nederlandse speelsters betreft worden Solange Starrenburg, Petra van Heijst en Lindsey Meadows een paar keer genoemd, maar ook is er een speelster die maar liefst 12 faviete softbalsters heeft.

Onder de 22 speelsters is er iemand die in Fort Lauderdale (USA) is geboren en een ander in Sint Maarten. Er heeft iemand tijdens een wedstrijd met een vlieg gevochten. Er is iemand die het meest heeft geleerd van Rich Hooff (de Business Manager van het A-team). We hebben een liefhebber van horrorfilms en iemand die een Perfect Game heeft gegooid. Maar ook een speelster die samen met de voorgaande honkloopster tegelijk een sliding maakte op de thuisplaat en een speelster die pitchingtraining heeft gehad in Nieuw-Zeeland en een ander die dit jaar al haar debuut in de Hoofdklasse heeft gemaakt.

Maar ook een speelster die Europees kampioen is geworden (en beste werpster) met het Nederlands Pupillen Team, een ander die beste werpster op een Italiaans toernooi was, een speelster die dit jaar heeft deelgenomen aan de Little League World Series in Amerika en speelsters die internationale ervaringen opdeden op toernooien in ItaliŽ en Duitsland. Een ander heeft deelgenomen aan het Nederlands kampioen synchroon skieŽn.

En we hebben de dochter van een coach die dit jaar in de Hoofdklasse actie was en een dochter van een voormalig softbal-international en een voormalig Jong Oranje-coach. Maar ook een speelster waarvan de overgrootoom een gerenommeerd en gerespecteerd internationaal honkbalscheidsrechter is geweest.

Kortom, een uiteenlopende groep nieuwe speelsters!

Ga naar de pagina's met de rosters van Jong Oranje Rood en Jong Oranje Wit en kies een pagina om deze speelsters beter te leren kennen.

Met de toevoeging van deze 22 speelsters staan er nu totaal 203 persoonlijke pagina's op deze site van speelsters, coaches, begeleiding en anderen. En deze lijst zal in de toekomst alleen maar groter worden.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 19 november 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.