Jong Oranje Rood Softbal Team

biografie

Wie is Wie?

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | JO Wit: home | Ned. A-Team: home
Nathalie Franssen - Coach

FunctieCoach
Nederlands A-team1997 - 1999 (als speelster); maart 2011 (als Coach)
Interlands A-team29 (als speelster); 0 (als Coach)
Jong Oranje Roodoktober 2009 - huidig (als Coach)
Interlands Jong Oranje Rood8 (als Coach)
Jong Oranje Witoktober 2009 - oktober 2010 (als Coach)


Clubs / Teams als Speelster
THB (Haarlem)
DSC '74 (Haarlem, 1991-2002)
(Hoofdklasse: 1991-2002)

als Coach
Nationale Teams
FC / C Jong Oranje Rood (oktober 2009-huidig)
FC Jong Oranje Wit (okt. 2009-okt. 2010)
AC Nederlands Softbal Team (maart 2011)
(FC = Flex Coach / C = Coach / AC = Assistent Coach)

...Toernooien deelgenomen...
als Speelster

met Nederlands Softbal Team
1997 - Haarlemse Softbal Week (Haarlem, Nederland)
Europees Kampioenschap (Praag, Tsjechië)
1998 - USA-trip (San Diego, Cal./Greenville, SC, USA)
1999 - Qantas Four Nations Tournament (Canberra, Australië)
Challenge Series vs. Australië (verschillende locaties, Nederland)
Haarlemse Softbal Week (Haarlem, Nederland)
Olympisch Kwalificatie Toernooi (Parma, Italië)
Europees Kampioenschap (Antwerpen, België)


als Coach

met Jong Oranje Softbal Team Rood
2010 - HC/FC Future Stars Tourn. (Team White) (Amsterdam, Ned.)(Rood/Wit)
2011 - HC International Indoor Cup (Team Orange) (Schiedam, Nederland) (Rood)
2012 - HC International Indoor Cup (Team Wit) (Schiedam, Nederland)
HC Future Stars Tournament (Team Green) (Amsterdam, Ned.)(Rood/Wit)
AC Europees Kampioenschap Junioren (Rosmalen, Nederland)
2013 - HC International Indoor Cup (Team Orange) (Schiedam, Ned.)
HC Future Stars Tournament (Team Pink) (Amsterdam, Ned.) (Rood/Wit)

met Jong Oranje Softbal Team Wit
2011 - HC Right To Play Future Stars Tournament (Team Red) (Amsterdam, Nederland)

met Nederlands Softbal Team
2011 - AC American Tour (Florida, Tennessee, USA)

(HC = Head Coach / AC = Assistent Coach / FC = Flex Coach)

...Prijzen...
1995 - Meeste Gestolen Honken, Hoofdklasse
1996 - Meeste Homeruns, Hoofdklasse
Loopbaan
In oktober 2009 is voormalig infieldster/outfieldster Nathalie Franssen (die op 29 mei jarig is) één van de vijf oud-internationals die worden benoemd tot zogenaamde Flex Coach, samen met Marloes Fellinger, Sandra Gouverneur, Marjan Smit en Maaike Zijlstra. Helaas moest Marloes zich kort daarna terugtrekken, omdat ze het coachen niet kon combineren met haar werk. De Flex Coaches, waarbij 'flex' staat voor 'flexibel', namen verschillende coach-activiteiten voor hun rekening bij de nationale jeugdploegen, maar assisteerden ook Hoofd Coach Craig Montvidas bij het Nederlands Softbal Team. De Flex Coaches worden geïntroduceerd tijdens een bijeenkomst van de 27 speelsters in de voorlopige selectie van Jong Oranje op 8 november.

Begin 2010 maakt Nathalie haar debuut als coach bij Jong Oranje tijdens het Right To Play Future Stars Tournament in Amsterdam, waarna ze één van de coaches van de ploeg is tijdens de Hoofdklasse-competitie. In oktober 2010 wordt ze aangesteld als Assistent Coach van het Jong Oranje Rood Team. In maart 2011 maakt Nathalie als Assistent Coach deel uit van de coachingstaf van het Nederlands Softbal Team tijdens de American Tour naar Florida en Tennessee. Wanneer het Jong Oranje Rood-team in 2011 weer deelneemt aan de Hoofdklasse-competitie mist Nathalie een aantal maanden van het seizoen vanwege een gescheurde Achillespees, maar haar plek wordt waargenomen door Mary-Ann Hatt.

Op 12-jarige leeftijd begon Nathalie op straat te softballen met een tennisbal en een plank hout, voordat ze met een vriendin meeging naar een softbaltraining. Als speelster van DSC '74 in Haarlem maakt Nathalie in 1991 haar debuut in de Hoofdklasse. Zes jaar later, in 1997, wordt ze voor het eerst opgenomen in een selectie van het Nederlands Softbal Team, dat dan voor het eerst onder leiding staat van Craig Montvidas tijdens zijn eerste periode als Hoofd Coach van de nationale ploeg. Op 14 juni 1997 debuteert Nathalie in het Nederlands Team als rechtsveldster tegen Nieuw-Zeeland in de openingswedstrijd van de internationale Haarlemse Softbal Week. Later dat jaar neemt ze ook deel aan het Europees Kampioenschap in de Tsjechische hoofdstad Praag. In haar drie jaar in Oranje neemt Nathalie deel aan zeven verschillende internationale evenementen en komt uit in 29 officiële interlandwedstrijden.

In januari 1999 reist Nathalie af naar de USA voor een trainingsstage bij de Missouri Tigers. Na afloop van het seizoen 2002 zet Nathalie een punt achter haar actieve speelstersloopbaan, maar is in 2009 weer bij haar ploeg, die nu Olympia Haarlem heet (na de fusie tussen DSC '74 en TYBB) en in de Eerste Klasse uitkomt. Olympia eindigt op de tweede plaats, maar verslaat daarna Gryphons in een best-of-five promotie/degradatie play-off, waardoor de ploeg in 2010 op het hoogste niveau terugkeert.

Het is niet de eerste keer dat Nathalie actief is als coach, want ze coachte eerder bij DSC '74, Onze Gezellen en het Haarlems Adspiranten Team.

Wat haar favorieten betreft noemt Nathalie The Rock als haar favoriete film, Tom Hanks als haar favoriete acteur en Sandra Bullock als haar favoriete actrice. In de categorie muziek houdt ze van pop, rock en R&B en is John Legend haar favoriete zanger en Christina Aguilera haar favoriete zangeres. Italiaans, Indisch en stamppot zijn haar favoriete soorten eten en ze zou graag eens aan de captain's table van Herman den Blijker een vorkje willen prikken met Dan Jansen (oud-Olympische schaatser), Harlan Coben (schrijver van thrillers) en Prinses Maxima. Diana Remmers en Petra Beek zijn haar grote voorbeelden van softbalspeelsters en op het gebied van coaching zijn dat Craig Montvidas, Renée van den Berg en Frans de Bruyn.

2012 --- In het weekeinde van 13-15 januari is Nathalie Hoofd Coach van Team Wit, één van de twee ploegen van Jong Oranje Rood, die deelneemt aan de International Indoor Cup in Schiedam. Tijdens het toernooi wordt ze geassisteerd door Berend Mannessen --- In het weekeinde van 11-12 februari is Nathalie Hoofd Coach van Team Green, één van de vijf combinatieploegen van Jong Oranje Rood/Wit die deelnemen aan het 3e Donnay/Right To Play Future Stars Tournament in Amsterdam.
2011 --- In het weekeinde van 14-16 januari is Nathalie Hoofd Coach van Team Orange, één van de vier ploegen van Jong Oranje Rood, die deelneemt aan de International Indoor Cup in Schiedam. Tijdens het toernooi wordt ze geassisteerd door Jeroen van de Wiel --- In het weekeinde van 12-13 februari is Nathalie Hoofd Coach van Team Red, één van de vier ploegen van het Jong Oranje Wit Softbal Team die deelnemen aan het Right To Play Future Stars Tournament in Amsterdam. In maart is Nathalie Assistent Coach van het Nederlands Softbal Team tijdens de American Tour in Florida en Tennessee.
2010 --- In februari leidt Nathalie Team Orange (Jong Oranje) naar de tweede plaats in het Right To Play Future Stars Tournament in Amsterdam.
2009 --- Nathalie maakt deel uit van Olympia Haarlem, dat dit seizoen in de Eerste Klasse uitkomt, maar promoveert naar de Hoofdklasse na winst van de promotie play-off reeks --- In oktober is Nathalie één van de vijf oud-internationals die wordt benoemd tot zogenaamde Flex Coach bij de Nederlandse Softbal Teams; de vijf worden geïntroduceerd op 8 november.
2002 --- Nathalie speelt dit seizoen in zeven wedstrijden voor DSC '74, haar laatste als actieve speelster, komt tot 8 honkslagen en sluit af met een .320 gemiddelde.
1999 --- Met het Nederlands Softbal Team neemt Nathalie dit jaar wederom deel aan de Haarlemse Softbal Week, maar ook het Olympische Kwalificatie Toernooi en het Europees Kampioenschap in respectievelijk Italië en België --- In het seizoen komt Nathalie tot .313 (het hoogste in haar loopbaan) en heeft 15 binnengeslagen punten, terwijl ze 12 punten scoort.
1997 --- Dit jaar debuteert Nathalie in het Nederlands Softbal Team tijdens de Haarlemse Softbal week en neemt later ook deel aan het Europees Kampioenschap in Praag (Tsjechië) --- In het reguliere seizoen voert Nathalie haar slaggemiddelde op naar .242, scoort 13 punten en steelt 16 honken.
1996 --- Nathalie, nu in haar zesde seizoen in de Hoofdklasse, ontwikkelt zich tot een constante slagvrouw, maar wordt een dreiging op de honken --- Ze sluit af met een slaggemiddelde van .235, scoort 18 punten en steelt opnieuw 11 honken --- Nathalie voert de Hoofdklasse aan met drie homeruns.
1995 --- Nathalie leidt de Hoofdklasse met elf gestolen honken.
1993 --- Nathalie wordt een basisspeelster bij DSC '74, scoort zes punten en slaat .214.
1992 --- In haar tweede seizoen op het hoogste niveau slaat Nathalie .267 en speelt 14 wedstrijden.
1991 --- Nathalie debuteert in de Hoofdklasse als ze speelt in elf wedstrijden voor DSC '74, maar slaat 0-uit-9.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 5 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Bart van Leersum (bovenste 2 head shots) / Marco Stoovelaar (3e head shot/actiefoto's).
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.