Jong Oranje Wit Softbal Team


2012

Mentale Training

home | roster & staf 2012 | programma 2012 | archief | historie | media | links | JO Rood: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Mentale Training Jong Oranje Wit - april 2012

Jong Oranje Wit krijgt mentale training

In de maand april is Jong Oranje Wit gestart met een serie van mentale trainingen.

Softbal is een sport waarin techniek, conditie, kracht en tactiek een belangrijke rol spelen. Ook mentaal moet je sterk in je schoenen staan. Wetende dat je heel succesvol bent als je drie van de tien keer een honkslag slaat... betekent dat je met regelmaat het gevoel kunt krijgen dat je ‘faalt’ (zeven van de tien keer). Hoe ga je daar mee om? Hoe zorg je dat je blijft geloven in je eigen kunnen en hoe kun je elkaar daarbij helpen?

Deze en andere vragen stonden de afgelopen weken centraal in de mentale trainingen die gehouden werden in het Huis van de Sport. Simone van den Berg (me-to-be) en Bibianne Boumans (Twikkelon) hebben ieder een eigen bedrijf in het trainen en begeleiden van mensen bij hun ontwikkeling. Voor Jong Oranje Wit hebben zij samen een training gemaakt. Ze hebben niet alleen eerder genoemde aandachtspunten besproken, maar ook vragen als ‘Wat wil jij bereiken in het leven en in je sport? Hoe beleef je je sport nu? Wat betekent topsport? Hoe ga je in een team met elkaar om? En hoe zorg je dat je je individuele rol zo goed mogelijk vervult?’.

Vragen waar speelsters in een nationaal team regelmatig mee te maken krijgen. Om ze hierin inzicht te geven en handreikingen te bieden om mentaal sterk te worden, hebben de twee trainers ons drie avonden begeleid. De mentale trainingen hebben alle speelsters hopelijk een stapje dichterbij hun droom gebracht: uitkomen voor het Nederlands A-team.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 8 mei 2012
Copyright Foto's © 2008-2012 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.