Nederlands Softbal Team


2011

Mannessen Flex Coach & Co÷rdinator

home | roster & staf 2012 | programma 2012 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Berend Mannessen Flex Coach & Co÷rdinator - Oktober 2011
home

roster & staf 2012

programma 2012

coverage 2011

coverage 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Ervaren coach gaat Montvidas assisteren bij jeugdprogramma

English text

NIEUWEGEIN - De ervaren softbal-coach Berend Mannessen is in september toegevoegd aan de begeleiding van de Nederlandse Softbal Teams als Flex Coach, waarna zijn aanstelling in oktober werd bekrachtigd. Mannessen, die dit seizoen het team van UVV naar promotie naar de Hoofdklasse loodste, zal de bestaande coachingstafs van het Nederlands Softbal Team en de Jong Oranje Teams gaan assisteren als een assistent coach of instructeur bij wedstrijden en tijdens trainingen.
Behalve Flex Coach gaat Mannessen ook National Team Program-Supervisor Craig Montvidas assisteren bij de co÷rdinatie van de programma's rondom de nationale jeugdploegen, zoals de organisatie van try-outs.

In 2011 assisteerde Berend al enige malen als coach. Zo was hij in februari 2011 coach van Team Wit (ÚÚn van de Jong Oranje Wit-teams), dat toen deelnam aan het tweede Right To Play Future Stars Tournament in Amsterdam. Op 15 mei was Berend de Hoofd Coach van de Holland All Stars, een team dat was samengesteld uit speelsters uit de Hoofd- en Overgangsklasse dat uitkwam tegen het Nederlands Softbal Team in de openings double-header van de Holland Tour. In juli assisteerde Berend bij de laatste trainingen van het Nederlands Softbal Team ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap in ItaliŰ. Op 28 september (foto rechts) co÷rdineerde Mannessen de try-out voor de voorlopige selectie van het Jong Oranje Wit-team van 2012.

Als coach was Berend Mannessen een aantal jaar actief bij Hoofddorp Pioniers voordat hij debuteerde in de Hoofdklasse als de Assistent Coach van DSC '74 (het huidige Olympia Haarlem). Mannessen zou DSC '74 drie seizoenen als Hoofd Coach leiden in de Hoofdklasse, waarna hij een seizoen Alphians onder zijn hoede had.

In 1995 keerde Berend Mannessen weer terug naar Hoofddorp Pioniers en daar zou hij dertien seizoenen lang het softbalteam onder zijn hoede hebben. Na een jaar niet actief zijn geweest keerde hij in 2009 weer terug in het coachvak. Dat was bij het Haarlemse DSS, die hij in zijn eerste seizoen gelijk naar het kampioenschap in de Overgangsklasse en dus promotie naar de Hoofklasse leidde. Het daaropvolgende seizoen keerde DSS na 24 jaar terug op het hoogste seizoen, maar degradeerde weer. Mannessen nam afscheid als coach bij DSS en kreeg in 2011 de leiding over het softbalteam van UVV. Ook daar was hij succesvol, want met UVV wist hij via de Promotie/Degradatie Play-Offs promotie af te dwingen naar de Hoofdklasse. Na drie overwinningen op rij tegen Centrals was promotie een feit, maar nam Mannessen ook afscheid als coach.

Ga voor meer informatie naar Berend's eigen pagina op deze site.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 20 oktober 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Univ. of California at Berkeley.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.