Jong Oranje Wit Softbal Team


2013

EK Cadetten

Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Terugblik voorbereidingen Jong Oranje Wit

EK Cadetten komt in zicht

Jong Oranje Wit is er bijna klaar voor. Op dinsdag 30 en woensdag 31 juli werden tijdens een mini-trainingskamp op de velden van Houten Dragons de laatste puntjes op de i gezet. Speelsters van het Nederlands Team assisteerden de coaches tijdens de trainingen. Dinsdag kwamen umpires Carolien Stadhouders en Bert Loggen langs voor het beantwoorden van vragen over allerlei zaken, zoals spelregels, maar ook gaven zij toelichtingen hoe het er aan toe gaat tijdens internationale toernooien. Carolien, Bert, bedankt voor jullie medewerking.

Donderdag is het tijd om in te pakken en vrijdag volgt vanaf Eindhoven International Airport de vlucht naar Katowice in Polen, gevolgd door de busrit naar Ostrava in TsjechiŽ. Daar begint op maandag 5 augustus het het EK Cadetten.

De ploeg speelt in de eerste ronde in Groep C en opent het toernooi op maandag tegen RoemeniŽ en Groot-BrittanniŽ. Een dag later gaat al de tweede ronde van start.

Uiteraard zijn alle verrichtingen van Jong Oranje Wit via deze site te volgen (maar ook via hun eigen facebook-pagina).

Jong Oranje Wit heeft er een lange voorbereiding opzitten op weg naar TsjechiŽ. Hieronder een terugblik.trainingen
Net als de overige nationale ploegen werkte ook Jong Oranje Wit in de wintermaanden een reeks indoortrainingen af. Maar half april was het eindelijk zo ver. Hoewel het nog behoorlijk koud was stond de eerste buitentraining stond op het programma.

Ook dit jaar is de trainingslocatie weer in Houten gevestigd. De ploeg trainde elke woensdagavond en was weer van harte welkom bij Houten Dragons. ,,We zijn hen erg dankbaar voor deze mogelijkheid. Op deze manier kunnen we als team werken aan onze techniek, tactiek, conditie, enzovoort'', aldus Hoofd Coach Marjan Smit.acties
Zoals bekend zijn de financiŽle middelen voor het softbalprogramma minimaal. Om de speelsters van Jong Oranje Wit toch de mogelijkheid te bieden de Europese titel te verdedigen werden al in de wintermaanden verschillende acties opgestart. Het doel daarvan was (en is) uiteraard om een donatie te maken en het team te ondersteunen op weg naar TsjechiŽ.De eerste wedstrijden
Op zondag 28 april speelde Jong Oranje Wit de eerste wedstrijden van het seizoen. Tegenstander was het Topsport Juniorenteam van Tex Town Tigers. Beide ploegen werkten hard in de double-header in Enschede en deelden de punten. Dus, ťťn gewonnen, ťťn verloren.

De eerste wedstrijd werd met 11-7 gewonnen. Dat kwam ondermeer dankzij een productieve vierde inning, waarin zevenmaal werd gescoord.

Na drie innings staat Tex Town Tigers met 4-1 voor, maar dan slaat Jong Oranje Wit toe in de vierde slagbeurt. Met ťťn uit bereikt Amy Udink het honk na een fout en volgen Lisa Bouwman en Damishah Charles met honkslagen. Hierna zorgt Vera Roozenburg met een honkslag voor een punt en brengt Shaneequa Kock de stand op 4-3 met de volgende honkslag. De honken worden vervolgens schoongeveegd door Laura Wissink, die met haar tweehonkslag drie punten binnenbrengt en voor een 6-4 voorsprong zorgt. Een fout op een klap van Rhowan Stuart en een honkslag van Isa Los voeren de stand daarna op naar 8-4.

In de 2e4 weet Tex Town Tigers terug te komen naar 8-7, maar Jong Oranje Wit neemt in de vijfde slagbeurt meer afstand, scoort driemaal en wint uiteindelijk met 11-7.

De tweede wedstrijd door door Jong Oranje Wit nipt met 6-5 verloren. Aanvallend ontlopen de twee ploegen elkaar niet veel. TTT komt tot 13 honkslagen, Jong Oranje Wit slaat er elf, waaronder drie van Damishah Charles. Isa Los slaat tweemaal een driehonkslag.Acties gaan door
Ondertussen gaan de acties en fondsenwervingen door. De speelsters van Jong Oranje Wit en hun ouders proberen op allerlei manieren geld in te zamelen voor de trip naar TsjechiŽ. Zo wisten zij ondermeer een bal te bemachtigen, die was gesigneerd door het Nederlands Honkbal Team. Maar ook hadden ze een heus wedstrijdshirt, gedragen door Bert Blyleven, die 22 jaar in de Major League heeft gegooid. Blylven was tijdens de World Baseball Classic de Pitching Coach van het Nederlands Honkbal Team en is kortgeleden gekozen in de beroemde Hall of Fame.

Het was mogelijk om op beide items te bieden. Op woensdag 8 mei werd, voorafgaand aan de training door de speelsters de gesigneerde WBC-bal uitgereikt aan de hoogste bieder en dat was Martijn Bosschaart, umpire in de honkbal-hoofdklasse. Die werd niet alleen de eigenaar van dit stoere WBC-souvenir, maar hij hielp Jong Oranje Wit ook weer een eindje op weg naar het EK!Wedstrijd tegen HCAW
Op 19 mei speelde Jong Oranje Wit een wedstrijd tegen het Topsport Juniorenteam van HCAW in Bussum. ,,Een spannende wedstrijd, waarin beide ploegen behoorlijke slagkracht lieten zien'', zo werd bericht. Helaas ging HCAW Jong Oranje Wit in de laatste slagbeurt voorbij en won met 10-9.

,,Natuurlijk hebben we wel weer veel geleerd'', aldus Hoofd Coach Marjan Smit. ,,Goed voor de voorbereiding op het EK.''

Voor en na de wedstrijd verkochten de speelsters koekjes, cupcakes, armbandjes en oranje zweetbandjes voor de EK-pot. En dat was een succes, want er wer ruim 250 Euro verdiend!

Na de wedstrijd was er tijd voor een gezellige maaltijd. Alle speelsters hadden zelf eten gemaakt en meegebracht.

Jong Oranje Wit opent de score tegen HCAW in de eerste inning via een tweehonkslag van Laura Iannelli. In de derde slagbeurt wordt een punt toegevoegd als Keedy Florentina scoort op een honkslag van Lisa Bouwman.

In de 2e3 krijgt Jong Oranje Wit een rally van zes punten tegen met als hoogtepunt een grand slam homerun.

Jong Oranje Wit pakt een puntje terug in de vierde inning. Uchenna Jong Loy slaat dan een driehonkslag met twee uit en scoort op een honkslag van Vera Roozenburg.

En dan is het tijd voor Jong Oranje Wit om aanvallend toe te slaan en dat doet de ploeg via zes runs in de vijfde inning. Damishah Charles, Shaneequa Kock en Isa Los beginnen met honkslagen. Vervolgens brengt ook Laura Wissink de bal het veld in. De hits en de klap van Laura, in combinatie met wat heen-en-weer gegooi, plus twee fouten zorgen voor drie punten en een gelijke stand (6-6). Met twee uit slaan Uchenna Jong Loy en Vera Roozenburg ook een honkslag. De klap van Uchenna zet Jong Oranje op 7-6, waarna een wilde worp en een fout de voorsprong opvoeren naa 9-6.

HCAW weet in de 2e5 een puntje in te lopen en houdt Jong Oranje Wit in de zesde en zevende inning van scoren af. En dan gaat het in de 2e7 alsnog mis. Na een foutje volgen een tweehonkslag, honkslag, opofferingsstootslag en nog een honkslag. En dat resulteert in een 10-9 winst voor HCAW.Dubbel tegen Storks
Op zondag 26 mei speelde Jong Oranje Wit een dubbele wedstrijd tegen en bij het dames-1 team van Storks in Den Haag. En dat was een mooie uitdaging voor Jong Oranje Wit. Zeker in de tweede wedstrijd, waarin Storks ťťn van haar sterkste werpsters gebruikte. Maar helaas bleek Storks net een maatje te groot.

De eerste wedstrijd wordt met slechts 3-2 verloren. Storks neemt al snel een 2-0 voorsprong, maar Jong Oranje Wit komt in de vierde inning langszij. Laura Wissink opent met een honkslag en Fleur Bos bereikt het honk via een fout met ťťn uit. Met twee uit scoren Laura en pinch-runner Britt Remmers beiden als er een fout wordt gemaakt op een klap van Mandy van Alebeek.

Storks scoort uiteindelijk het winnende punt na een wilde worp in de vijfde inning.

De tweede ontmoeting eindigt in een 9-2 nederlaag. Jong Oranje Wit weet alleen in de vijfde (en laatste) inning te scoren. Shaneequa Kock (doorgeschoten bal) en Britt Remmers (velderskeus) passeren dan de thuisplaat.Intersquad-wedstrijd en selectie
Op woensdag 5 juni speelde Jong Oranje Wit nog een onderlinge wedstrijd op het terrein van Houten Dragons. Na afloop werd de selectie voor het Europees Kampioenschap in Ostrava bekend gemaakt.

berichtgeving over bekendmaking selectie

Klik op het Facebook-logo voor de pagina van Jong Oranje Wit:

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 31 juli 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.