Jong Oranje Wit Softbal Team


2013

EK Cadetten

Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Europees Kampioenschap Cadetten - Ostrava (TsjechiŽ) - Dag 8 - Vrijdag 9 augustus 2013

Jong Oranje Wit ongeslagen naar halve finale, maar na verlies naar herkansing

Jong Oranje Wit heeft vrijdagmiddag 9 augustus ongeslagen de halve finale van het Europees Cadetten Kampioenschap in TsjechiŽ bereikt. Oranje won nipt met 2-1 van Rusland in een spannend duel, dat de afsluiting vormde van de Derde Ronde. Oranje opende de score in de vierde inning, waarna Rusland langszij kwam. In de vijfde slagbeurt zorgde een honkslag van Rhowan Stuart voor het beslissende punt. Lisa Hop stond als winnende werpster slechts drie hits toe.

's Avonds stond de ploeg in de halve finale helaas met lege handen tegen gastland TsjechiŽ. Oranje kwam tot slechts drie honkslagen en verloor met 4-1, waardoor TsjechiŽ zich rechtstreeks plaatste voor de finale van zaterdagmiddag.

Nederland staat door dit resultaat zaterdagochtend in de herkansingswedstrijd, waarin de ploeg het moet opnemen tegen Rusland. Bij winst plaatst Oranje zich alsnog voor de finale. Rusland won met 7-2 van BelgiŽ, dat daardoor op de vierde plaats eindigde.Wedstrijd vs. Rusland
Het laatste duel in de derde ronde, oftewel Poule H, tussen Nederland en Rusland was van begin tot eind spannend. De wedstrijd bleef drie innings lang puntloos, waarna Oranje de leiding nam, maar Rusland kort erna langszij kwam. Uiteindelijk won Oranje via een punt in de vijfde slagbeurt.

Rusland kwam in de eerste drie innings het dichtst bij een punt toen de Nederlandse verdediging een aantal fouten maakte. Maar de verdediging herstelde zich prima en voorkwam dat Rusland tot scoren kwam. In de eerste inning kreeg de openingsslagvrouw vier wijd, maar die bleef achter op het tweede honk.


Lisa Hop
winnende werpster
In de tweede slagbeurt sloeg Anastasia Nacharova een honkslag, waarna twee fouten volgden op een klap van Anna Zuykova. Hierdoor kreeg Rusland loopsters op het tweede en derde honk. Maar de voorste loopster werd daarna uitgeschakeld op een klap richting werpster Lisa Hop, waarna ze de inning afsloot met een strikeout.

In de derde inning had Rusland loopsters op het eerste en tweede honk met ťťn uit, waarna een opofferingsstootslag de loopsters in scoringspositie bracht. Maar ook hierna maakte Lisa Hop zelf weer een einde aan de inning na het fielden van een 'comeback-grounder'.

In de vierde slagbeurt ging het voor de Russische ploeg ook mis op de honkpaden. De openingsslagvrouw begon met een honkslag, waarna met ťťn uit een vrije loop volgde. Maar daarna werd de voorste loopster uitgeschakeld bij een steelpoging, waarna een strikeout de inning beŽindigde.

Aan Nederlandse zijde kwamen in de tweede inning loopsters in scoringspositie. Nadat Isa Los uitging na een line drive, kreeg Rhowan Stuart vier wijd. Vervolgens werd een klap van Laura Iannelli onschadelijk gemaakt in het linksveld, waarna Amy Udink een honkslag sloeg. Een wilde worp bracht Rhowan en Amy een honk verder, maar helaas bleven ze achter op het tweede en derde honk.


Amy Udink
2 Hits, 1 RBI
In de derde inning sloeg Damishah Charles een honkslag, maar die werd even later uitgegeven tussen het tweede en derde honk wegens hinderen.

In de tweede helft van de vierde inning opende Oranje vervolgens de score. Isa Los begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Rhowan Stuart. Even later kon ze het derde honk bereiken toen Laura Iannelli werd uitgevangen in het rechtsveld, waarna ze het eerste punt scoorde toen er een fout werd genmaakt op een klap van Britt Remmers. De honken kwamen vervolgens vol te staan na een honkslag van Lisa Bouwman, maar helaas bleven de drie loopsters daarna achter.

Rusland bracht de stand in balans in de 1e5. De ploeg kreeg na vier wijd, een honkslag en opnieuw vier wijd alle honken in bezit, maar scoorde slechts eenmaal. Een strikeout en binnenhoog leverden twee nullen op, maar daarna werd gescoord via een wilde worp. Een vrije loop zorgde even later opnieuw voor volle honken, maar vervolgens tekende linksveldster Lisa Bouwman met een fraaie vangbal voor de derde nul.

Oranje hernam onmiddellijk de leiding in de tweede helft van de vijfde inning. Met ťťn uit kreeg Laura Wissink vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Isa Los en scoorde na een honkslag van Rhowan Stuart. En dat bleek het winnende punt te zijn.

De spanning bleef echter aanwezig in de 1e6, maar opnieuw werden Russische honkloopsters uitgeschakeld. Met loopsters op het eerste en tweede honk volgde eerst een gedwongen nul op het derde honk. Even later had Rusland loopsters op het tweede en derde honk, waarna de voorste loper op de plaat werd uitgeschakeld bij een poging te scoren op een klap richting korte stop Damishah Charles. Met een loopster op het derde honk volgde de derde nul en ging Oranje ongeslagen naar de halve finale.

Box Score Nederland vs. Rusland


De Russische speelsters, met fraaie hoofdbanden, voor de wedstrijd


De line-up voor de Volksliederen


2e honkvrouw Shaneequa Kock maakt de 2e nul in de eerste inning
Op de achtergrond staat de Zweedse umpire Raymond Pettersson


Even later maakt Shaneequa contact in de 2e1, maar slaat een grounder richting 2e honk
Anastasia Nacharova is de catcher


Laura Wissink volgt in het slagperk, slaat ook raak...


...maar wordt ook op het 1e honk uitgeschakeld, want Anna Zuykova ontvangt de bal op tijd


3e honkvrouw Rhowan Stuart geeft aan dat er 1 uit is in de 1e2


Actie bij het derde honk in de eerste helft van de 2e inning
Korte stop Damishah Charles heeft zojuist Anastasia Nacharova uitgetikt in een rundown
Catcher Laura Wissink heeft de aangooi gemaakt, 3e honkvrouw Rhowan Stuart staat links


Rally-caps in de Nederlandse dug-out; rechts moedigt Nina Hendriks aan


Isa Los slaat een line drive in de 2e2, maar wordt uitgevangen


Fleur Bos schreeuwt aanmoedigingen


1e honkvrouw Amy Udink ontvangt de bal voor een nul in de 1e3


Damishah Charles na haar honkslag in de 2e3 met Coach Mary-Ann Hatt
Raymond Pettersson is de umpire


Lisa Hop gooit de hele wedstrijd en staat drie honkslagen toe


Anastasia Nacharova glijdt langs 3e honkvrouw Rhowan Stuart in de 1e4 na een grounder


Even later tikt Rhowan Stuart Anastasia Nacharova uit, terwijl Karine Martirosian (achtergrond)
het tweede honk steelt


In de 2e4 brengt Rhowan Stuart loopster Isa Los
in scoringspositie met een opofferingsstootslag


Isa Los vraagt om een time-out na het 3e honk te hebben bereikt, nadat Laura Iannelli
is uitgevangen; Isa's pak kan duidelijk de was in


Kort erna scoort Isa het eerste Nederlandse punt na een honkslag van Amy Udink
Catcher Anastasia Nacharova kan alleen maar toekijken


Amy Udink na haar RBI-single op het 1e honk met Coach Mary-Ann Hatt


Amy moedigt de volgende slagvrouw aan


En dat wordt ook gedaan vanuit de dug-out


Lisa Bouwman zorgt met een honkslag voor volle honken


Maar hierna wordt een klap van Damishah Charles onschadelijk gemaakt


Lisa Hop moet in de 1e5 de gelijkmaker toestaan en krijgt de honken vol...


...maar linksveldster Lisa Bouwman maakt met een fraaie vangbal een einde aan de inning


Lisa Bouwman (rechts) na haar vangbal met Damishah Charles en Isa Los


High-fives en overleg na de fraaie afsluiting van de 1e5


Met Laura Wissink op het 2e honk in de 2e5 slaat Rhowan Stuart een honkslag...


...waardoor Laura Oranje scoort en Oranje op een 2-1 voorsprong zet
Hier wordt Laura begroet door Laura Iannelli


Rhowan Stuart en Coach Mary-Ann Hatt na de beslissende honkslag


Laura Iannelli maakt contact, maar gaat uit na haar grounder richting werpster


Korte stop Damishah Charles tikt Tatiana Zhuravleva uit in de spannende 1e6


Even later een nul op de thuisplaat
hier heeft Laura Wissink Irina Karpacheva uitgeschakeld; Umpire Zdeněk Židek maakt de call


Even overleg en een rustmoment tussen Damishah Charles en Lisa Hop


De derde nul is gemaakt, de winst is binnen!
Catcher Laura Wissink en pitcher Lisa Hop vieren de winst


Ze krijgen gezelschap van Pitching Coach Karen Marr en hun teamgenoten


Shannon Hetem en Laura Wissink delen high-fives uit


De wedstrijd zit erop...


...en het publiek wordt bedankt

(foto's gemaakt door Rien Bouwman)Wedstrijd vs. TsjechiŽ (halve finale)
In de halve finale kon Oranje geen vuist maken tegen TsjechiŽ en trok met 4-1 aan het kortste eind. Oranje sloeg slechts drie honkslagen, waaronder twee van Isa Los.


Isa Los
2 Hits
TsjechiŽ besliste het duel eigenlijk al gelijk in de eerste inning. Met ťťn uit sloeg de ploeg vier honkslagen op rij, gevolgd door een vangbal in het outfield en dat leverde het gastland twee punten op.

TsjechiŽ voegde een punt toe in de tweede slagbeurt. De eerste slagvrouw bereikte het honk na een fout en die scoorde even later het derde Tsjechische punt na een honkslag.

Shannon Hetem nam de pitching na het derde punt in de tweede inning over. Ze hield TsjechiŽ in het restant van het duel in bedwang en stond nog maar ťťn honkslag toe, plus nog een extra punt in de zesde inning.

Aan Oranje-zijde opende Isa Los de tweede inning met een honkslag, maar werd de tweede nul in een dubbelspel, nadat een line drive van Laura Iannelli werd gevangen.

In de derde slagbeurt kreeg Britt Remmers vier wijd, waarna tijdens en na de slagbeurt van Lisa Bouwman twee korte regen-onderbrekingen volgden. Britt wist het tweede honk te bereiken na een wilde worp en het derde honk na een klap van Lisa, maar bleef toen achter.

In de vierde inning kwam Shaneequa Kock na een fout op het honk, maar ging gedwongen uit. Isa Los volgde met een honkslag, maar twee loopsters bleven daarna achter.

Met een 4-0 achterstand wist Oranje eenmaal tot scoren te komen in de tweede helft van de zesde inning. Damishah Charles begon met een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en een wilde worp, waarna ze scoorde toen Shaneequa Kock werd uitgeschakeld. Maar helaas bleef het daar dit keer bij.

Box Score Nederland vs. TsjechiŽ (halve finale)


Nina Hendriks start in de halve finale voor Oranje
Hier staat ze tegenover Apolena VybornŠ; de umpire is Johan Veraghtert


Nina levert de volgende worp af...


...maar Apolena VybornŠ zorgt met een honkslag voor loopsters op het 1e en 2e honk


Infielders Rhowan Stuart en Damishah Charles
kunnen de geslagen bal niet onschadelijk maken


Met een 2-0 achterstand in de 2e2 slaat Laura Wissink een vangbal
De catcher is Nikol TabackovŠ, de umpire is Diego Vitale


Linksveldster Lisa Bouwman verwerkt een honkslag in de 1e2, waardoor het 3-0 wordt


Shaneequa Kock heeft de bal op tijd na een OSS van Veronika Klimplova


Loopster Nikol TabackovŠ duikt na de OSS op tijd terug naar het 2e honk
Damishah Charles heeft de bal; umpire Johan Veraghtert kijkt in de actie


Linksveldster Lisa Bouwman vangt een line drive die de 1e2 afsluit


Korte stop Damishah Charles maakt de eerste nul in de 1e3
Op de achtergrond staat 2e honkvrouw Shaneequa Kock


Concentratie bij midveldster Isa Los


Amy Udink opent de 2e3, maar gaat uit


Britt Remmers volgt in het slagperk, slaat een foutbal, maar krijgt 4 wijd


Een klap van Lisa Bouwman wordt ook onschadelijk gemaakt


Shaneequa Kock bereikt als eerste slagvrouw in de 2e4 het honk na een fout


Damishah Charles gaat de laatste nul in de 1e5 maken


Het publiek kijkt toe


Pitching Coach Karen Marr met catcher Laura Wissink


Isa Los en Damishah Charles in de 1e6


Damishah Charles zorgt voor goed zicht


Isa Los maakt haar oranje versiering weer in orde


Damishah Charles opent de 2e6 met een honkslag...


...bereikt het 2e honk en gaat even later het enige Nederlandse punt scoren


Einde wedstrijd, Oranje moet zich opmaken voor de herkansing


Het publiek wordt uiteraard weer bedankt

(foto's gemaakt door Rien Bouwman)

Uitslagen van vandaag
Poule H (3e ronde, 1e-6e plaats)
Groot-BrittanniŽ vs. Duitsland4-6
BelgiŽ vs. TsjechiŽ1-10 (5)
Nederland vs. Rusland2-1

Eindstand Derde Ronde (1e t/m 6e plaats)
Poule H
#TeamGWL
1Nederland550
2TsjechiŽ541
3Rusland532
4BelgiŽ523
5Duitsland514
6Groot-BrittanniŽ505
Nederland, TsjechiŽ, Rusland en BelgiŽ geplaatst voor Play-Offs
Duitsland eindigt op de 5e plaats
Groot-BrittanniŽ eindigt op de 6e plaats

Uitslagen van vandaag
7e-8e plaats
Slowakije vs. Polen4-7
Play-Offs
Rusland (nr. 3 poule H) vs. BelgiŽ (nr. 4 poule H)7-2
(Rusland naar herkansing; BelgiŽ eindigt op 4e plaats)
Nederland (nr. 1 poule H) vs. TsjechiŽ (nr. 2 poule H)1-4
(TsjechiŽ naar finale; Nederland naar herkansing)Klik op het Facebook-logo voor de pagina van Jong Oranje Wit:

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 11 augustus 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.