Jong Oranje Wit Softbal Team


2013

EK Cadetten

Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Europees Kampioenschap Cadetten - Ostrava (TsjechiŽ) - Dag 6 - Woensdag 7 augustus 2013

Jong Oranje Wit wint ook van Polen en BelgiŽ

Op de derde speeldag van het Europees Cadetten Kampioenschap in TsjechiŽ heeft Jong Oranje Wit op woensdag 7 augustus in de Tweede Ronde ook gewonnen van Polen en BelgiŽ. Eerst was er een 11-0 zege tegen Polen, waarin Oranje zeven runs scoorde in de eerste inning en aanvallend tot vijf honkslagen kwam. Werpster Shannon Hetem stond slechts ťťn Poolse hit toe. Door deze winst verzekerde Oranje zich ook gelijk van een plek in de Derde Ronde, die donderdag begint.

's Avonds sloot Oranje de Tweede Ronde af met een 9-0 overwinning tegen BelgiŽ op elf honkslagen. Dit keer stond Lisa Hop als werpster slechts ťťn honkslag toe.

Door de dubbele winst bleef Oranje ongeslagen en werd winnaar van Poule F. Donderdag speelt de ploeg tweemaal in de Derde Ronde (Poule H), waaruit de top-4 voor de Play-Offs komt. Oranje speelt eerst tegen Groot-BrittanniŽ (14:00 uur) en 's avonds tegen TsjechiŽ (18:30 uur). Vrijdag volgt het duel tegen Rusland (11:15 uur), waarna later op de dag de Play-Offs begint.Wedstrijd vs. Polen
De eerste wedstrijd van vandaag werd al gelijk in de eerste slagbeurt beslist toen Oranje zevenmaal tot scoren kwam. Dat deed de ploeg zonder een honkslag te slaan! De enige hit in deze beurt werd pas geslagen toen de punten reeds waren gescoord.

De Poolse startende werpster Gabriela Michalak had in de openingsslagbeurt duidelijk problemen met haar controle. Ze gooide viermaal vier wijd, raakte drie slagvrouwen met een worp, had ook nog eens drie wilde worpen, terwijl drie van haar pitches eindigden in een doorgeschoten bal. Het zat de 14-jarige Gabriela dus duidelijk niet mee.


Shannon Hetem
8 StrikeOuts
one-hitter
Maar toch begon ze met een nul, omdat ze zelf openingsslagvrouw Damishah Charles na een stootslag uitschakelde op het eerste honk. Maar hierna kwam de puntenproductie van Oranje op gang. Shaneequa Kock kreeg vier wijd en bereikte zowel het tweede als het derde honk na een wilde worp. Vervolgens werd Isa Los geraakt door een worp en stal het tweede honk. Op een klap van Laura Wissink werd hierna geen nul gemaakt, maar werd wel gescoord door Shaneequa. Even later stal Laura het tweede honk en de daaropvolgende foute aangooi stelde Isa in de gelegenheid het volgende punt te scoren. Hierna werd ook Laura Iannelli geraakt door een worp, waarna de twee loopsters opschoven via een 'double-steal'. De honken kwamen vol te staan toen Uchenna Jong Loy vier wijd kreeg. Het volgende punt werd hierna gescoord toen Amy Udink de derde slagvrouw werd in deze inning die werd geraakt door een worp. Met loopsters op alle honken sloeg Mandy van Alebeek de bal hoog het infield in en ging uit via binnenhoog, maar daarna werd weer een punt gescoord na een wilde worp. Met Uchenna op het derde en Amy op het tweede honk kreeg Britt Remmers, de negende slagvrouw in deze inning, vier wijd. De vierde wijdbal eindigde in een doorgeschoten bal, waardoor Uchenna kon scoren. Amy bereikte hierdoor het derde honk en kon ook scoren toen er een aangooi volgde, terwijl Britt inmiddels was doorgerend naar het tweede honk. En zij tekende even later het zevende punt na twee opeenvolgende doorgeschoten ballen. Ondertussen had Damishah Charles vier wijd gekregen. Hierna sloeg Shaneequa Kock de eerste Nederlandse honkslag, maar die had geen runs tot gevolg.


Uchenna Jong Loy
1 run, 2 RBI's
Vier runs werden toegevoegd in de tweede inning. Laura Wissink opende met een tweehonkslag, waarna ze het derde honk bereikte op een foute aangooi na een grounder van Laura Iannelli, die zelf het tweede honk bereikte. Uchenna Jong Loy, die in haar eerste wedstrijd van het toernooi speelde, volgde met een honkslag, waardoor beide loopsters konden scoren. Maar even later ging Uchenna gedwongen uit op het tweede honk na een kort klapje in het outfield van Amy Udink. Een honkslag van Mandy van Alebeek bracht Amy naar het derde honk en zij kon kort erna scoren toen ook Britt Remmers een honkslag sloeg. Het scoren was nog niet afgelopen, want Mandy passeerde als elfde de thuisplaat via een opofferingsslag van Damishah Charles.

In de derde inning bereikte Oranje nog eenmaal het honk, maar scoorde niet meer. Rhowan Stuart werd als pinch-hitter ingezet en zij bereikte in haar eerste slagbeurt van het toernooi het honk na een fout, maar bleef uiteindelijk achter op het tweede honk.

Werpster Shannon Hetem gooide het hele duel en schakelde acht Poolse slagvrouwen met drie slag uit. Ze stond maar ťťn honkslag toe en die werd geslagen door Gabriela Michalak als openingsslagvrouw in de derde inning. Maar even later werd ze onschadelijk gemaakt in een dubbelspel. In de vierde inning, met twee uit, werd Zuzana Maldrzykowska de tweede Poolse speelster die het honk bereikte. Dat deed ze via vier wijd, maar ze werd ook de laatste nul in de wedstrijd na een pick-off op het eerste honk van catcher Laura Wissink.

En dat was overwinning nummer 4.

Box Score Nederland vs. Polen


Rhowan Stuart is er klaar voor


Team Manager Letticia Lokken-Horstman vult de line-up in op het scoreblok


Fysiotherapeut Lisette Hagen zorgt op weer een warme dag voor frisse watermeloen


Isa Los komt even proeven


Hoofd Coach Marjan Smit ontmoet haar Poolse collega's en de umpires


Tijd voor de Volksliederen


De Poolse speelsters komen ook het veld op


Nog even de give-aways uitwisselen en dan 'play ball'


Shannon Hetem gooit het hele duel en staat ťťn honkslag toe


Shaneequa Kock scoort het 1e punt in de 1e inning op een klap van Laura Wissink
Catcher Zuzana Maldrzykowska kan dat niet voorkomen en umpire Johan Veraghtert ziet dat ook


Dat pak kan de was in, Laura Wissink heeft zojuist het 2e honk gestolen


Uchenna Jong Loy ontwijkt een bal


Mandy van Alebeek maakt contact in de 1e inning, maar wordt uitgevangen
Op de achtergrond staat Britt Remmers 'on deck'


Uchenna Jong Loy scoort na een doorgeschoten bal het 5e punt in de 1e inning
Werpster Gabriela Michalak en Damishah Charles zien Uchenna scoren


Even later slaat Shaneequa Kock de eerste Nederlandse honkslag


Isa Los wordt op het 1e honk uitgeschakeld door Iwona Tyman
na een aangooi van korte stop Aleksandra Dzialkowska (achtergrond)
De lange eerste slagbeurt, waarin 7x wordt gescoord, komt hierdoor ten einde


Amy Udink is de Nederlandse eerste honkvrouw


Shannon Hetem gooit achtmaal drie slag


Laura Iannelli slaat de bal in de 2e inning richting korte stop, die een fout maakt


Uchenna Jong Loy slaat even later met een honkslag 2 punten binnen
Amy Udink staat in te slaan


Mandy van Alebeek bereikt het 3e honk in de 2e2 na een doorgeschoten bal
3e honkvrouw is Patrycja Kaczor en de umpire is de Italiaan Diego Vitale


Damishah Charles zorgt met een opofferingsslag in de 2e2 voor het 11e Oranje-punt
Volgende slagvrouw Shaneequa Kock kijkt toe


Catcher Laura Wissink en pitcher Shannon Hetem delen high-fives uit in de 1e3


Rhowan Stuart opent de 2e3 als pinch-hitter...


...maakt contact en bereikt het honk na een Poolse veldfout


Kort erna staat Rhowan op het tweede honk na een doorgeschoten bal...


...maar daar blijft ze achter


Einde wedstrijd

(foto's gemaakt door Rien Bouwman)Wedstrijd vs. BelgiŽ
Tijdens en na de eerste wedstrijd vandaag van Jong Oranje Wit viel een aantal beslissingen voor de Derde Ronde (poule H), die donderdag begint. Verzekerde Oranje zich van een plek bij 'de laatste zes' door winst op Polen, BelgiŽ deed tegelijkertijd hetzelfde door met 11-8 te winnen van Duitsland. De derde ploeg vanuit Poule F moest komen uit het duel tussen Duitsland en Polen. Het Duitse team won met 12-6 en dus waren de drie vertegenwoordigers uit Poule F bekend, voordat Nederland en BelgiŽ het tegen elkaar moesten opnemen.


Lisa Hop
6 StrikeOuts
one-hitter
Nadat Nederland en BelgiŽ zich hadden geplaatst vielen ook de beslissingen in Poule E. Rusland en TsjechiŽ (die eveneens tegelijkertijd speelden) kwalificeerden voor Poule H door beide te winnen. Rusland won met 12-0 van Slowakije, de Tsjechische ploeg bleef Groot-BrittanniŽ met 3-0 de baas. De Britse ploeg boekte dinsdag een belangrijke zege door met 13-2 te winnen van Slowakije, want die was nu bepalend. Groot-BrittanniŽ verloor vandaag tweemaal, maar bereikte de volgende ronde op basis van het onderlinge resultaat tegen Slowakije, dat nu vrijdag om de 7e en 8e plaats gaat spelen tegen Polen.

Voor aanvang van de avondwedstrijd was BelgiŽ, net als Nederland, nog ongeslagen, maar Oranje sloeg al snel toe. De score werd in de eerste inning geopend, waarna de stand vanaf de tweede beurt werd opgevoerd.

In de eerste inning begon Damishah Charles met een tweehonkslag en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een klap van volgende slagvrouw Shaneequa Kock. Ook Laura Wissink kwam na een fout op het honk, maar even later werd Shaneequa op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een doorgeschoten bal.

Drie runs werden gescoord in de tweede inning en dat gebeurde met twee uit. Eerst kwamen de honken vol te staan via Amy Udink (honkslag), Britt Remmers (fout) en Lisa Bouwman (honkslag). Vervolgens werd Damishah Charles uitgevangen door rechtsveldster Kim Streux en probeerde Amy te scoren, maar er volgde een fraaie aangooi en dus werd Amy op de plaat uitgetikt door catcher Noa Armirotto. Britt en Lisa wisten op de aangooi een honk op te schuiven, waarna de honken weer vol kwamen te staan toen Shaneequa Kock een vrije loop kreeg. Laura Wissink haalde hierna stevig uit en zorgde met een tweehonkslag voor drie punten, maar ze werd wel zelf op het derde uitgeschakeld bij een poging er een driehonkslag van te maken.

Fleur Bos, Lisa Bouwman en Britt Remmers bereikten
allen 3x het honk en scoorden samen 5 punten
In de derde inning werd opnieuw driemaal gescoord. Met ťťn uit sloeg Fleur Bos een honkslag en kreeg Laura Iannelli vier wijd. Amy Udink sloeg even later ook een honkslag, waardoor Fleur het volgende punt kon scoren. Een honkslag van Britt Remmers zorgde hierna weer voor volle honken. Laura werd vervolgens gedwongen op de plaat uitgeschakeld na een klap richting korte stop van Lisa Bouwman, maar een hierna volgende honkslag van Damishah Charles bracht Amy en Britt binnen en verhoogde de stand naar 7-0.

In de vierde en vijfde inning werd beide keren nog eenmaal gescoord. In de vierde slagbeurt sloeg Isa Los met ťťn uit een honkslag en schoof op na een fout in het outfield. Nadat Isa het derde honk had bereikt na een wilde worp kreeg Fleur Bos een vrije loop. Een honkslag van Laura Iannelli bracht Isa over de plaat en Fleur's pinch-runner Jacqueline de Hoog naar het tweede honk. De Belgische verdediging wist hierna opnieuw een dubbelspel te maken op een line drive van Amy Udink.

In de vijfde inning opende Britt Remmers met een honkslag, waarna Lisa Bouwman vier wijd kreeg. Een doorgeschoten bal bracht beide loopsters een honk verder. Met ťťn uit scoorde Britt haar derde punt in dit duel terwijl Shaneequa Kock op het eerste honk werd uitgeschakeld. Met Lisa op het derde honk eindigde het scoren, want een line drive van pinch-hitter Rhowan Stuart werd onschadelijk gemaakt door korte stop Celine Janssens, zodat de inning werd afgesloten.

BelgiŽ bereikte slechts eenmaal het derde honk en dat gebeurde gelijk in de eerste inning. Een slagbeurt later moest werpster Lisa Hop een honkslag toestaan aan openingsslagvrouw Julia Bakker, maar dat bleek ook gelijk de enige Belgische hit te zijn. In de derde inning gaf Lisa een vrije loop weg, maar schakelde de loopster even later zelf uit in een dubbelspel na het vangen van een line drive. Van de laatste zeven slagvrouwen schakelde Lisa er zes uit, waarvan vier met drie slag.

En zo bleef Oranje ongeslagen en boekte de vijfde zege op rij.

Box Score Nederland vs. BelgiŽ


Geconcenteerd voorziet Mandy van Alebeek Damishah Charles van de nodige 'make-up'


Luisteren naar het 'Wilhelmus'


En de Belgische speelsters luisteren naar de 'BrabanÁonne'


De line-up voor de wedstrijd


Isa Los slaat een vangbal met Shaneequa Kock op het 3e honk in de 1e inning
Catcher is Noa Armirotto en de umpire is Beate Utzig


Even later wordt Shaneequa uitgetikt door werpster Lisa Van Raemdonck bij een poging
te scoren na een doorgeschoten bal
Op de achtergrond staan korte stop Celine Janssens en 3e honkvrouw Lynn Boermans
Rechts zien we loopster Laura Wissink en 1e honkvrouw Lauren Roef


3e honkvrouw Fleur Bos is klaar voor actie


Amy Udink opent de 1e2 met een honkslag
Verder zien we HP Umpire Beate Utzig, catcher Noa Armirotto, Coach Marjan Smit,
3B Umpire TomŠš Židek en 3e honkvrouw Lynn Boermans


Amy Udink lijkt in de 1e2 te gaan scoren op een vangbal...


...maar wordt uitgetikt door catcher Noa Armirotto na een aangooi uit het rechtsveld
De Oostenrijkse umpire Beate Utzig maakt haar call
Op de achtergrond bereikt Britt Remmers het 3e honk


Fleur Bos slaat in de 1e3 met ťťn uit een honkslag


Met het 1e en 2e honk bezet slaat ook Britt Remmers een honkslag


Laura Iannelli bereikt op Britt's hit het 3e honk


Lisa Bouwman's klap wordt hierna verwerkt door de korte stop


Damishah Charles slaat met een honkslag 2 punten binnen in de 1e3


Korte stop Damishah Charles houdt haar handschoen omhoog tegen de ondergaande zon


Werpster Lisa Hop gooit het hele duel en staat maar ťťn honkslag toe


Mandy van Alebeek en Shannon Hetem met rally-caps


Laura Iannelli slaat een punt binnen met een honkslag in de 1e4
Amy Udink is de volgende slagvrouw


Britt Remmers duikt terug naar het 1e honk in de 1e5


Pinch-hitter Rhowan Stuart slaat een line drive in de 1e5, maar die wordt gevangen
Lisa Bouwman is de loopster op het 3e honk


De vijfde overwinning is binnen!

(foto's gemaakt door Rien Bouwman)

Uitslagen van vandaag (Tweede Ronde)
Poule EPoule F
Rusland vs. Groot-BrittanniŽ7-0 (4½)Duitsland vs. BelgiŽ8-11 (5)
Rusland vs. Slowakije12-0 (3½)Nederland vs. Polen11-0 (3½)
Groot-BrittanniŽ vs. TsjechiŽ0-3Polen vs. Duitsland6-12 (5)
TsjechiŽ vs. Slowakije8-1 (5)BelgiŽ vs. Nederland0-9 (5)
Poule G
OekraÔne vs. Litouwen19-1 (2½)
ServiŽ vs. RoemeniŽ5-2

Eindstanden Tweede Ronde (1e t/m 8e plaats)
Poule EPoule F
#TeamGWL#TeamGWL
1TsjechiŽ3301Nederland330
2Rusland3212BelgiŽ321
3Groot-BrittanniŽ3123Duitsland312
4Slowakije3034Polen303
Nrs. 1, 2 & 3 van beide Poules vormen Poule H en gaan spelen om de 1e-6e plaats in de Derde Ronde
Nrs. 4 van beide Poules spelen op vrijdag om de 7e en 8e plaatsKlik op het Facebook-logo voor de pagina van Jong Oranje Wit:

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 8 augustus 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.