Jong Oranje Rood Softbal Team


2014

Hoofdklasse-competitie

Jong Oranje Rood home | roster & staf 2014 | programma 2014 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2014 | programma 2014
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Jong Oranje Rood wint opnieuw tweemaal - Vleuten - zondag 20 april

Jong Oranje deelt koppositie na vier wedstrijden

Na een week geleden de twee openingswedstrijden te hebben gewonnen won Jong Oranje op zondag 20 april opnieuw tweemaal om geslagen te blijven in de hoofdklasse-competitie. Dit keer won de ploeg met 5-2 en 8-4 van UVV.

Dit is het vijfde seizoen waarin Jong Oranje deelneemt aan de hoofdklasse-competitie. De ploeg begon nooit met winst, maar heeft er nu vier op rij, zodat het zich voegt bij Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels, Oolders Omaco Sparks Haarlem en FysioExpert Olympia Haarlem, die eveneens de eerste vier wedstrijden van het seizoen hebben gewonnen.

Met 38 heeft Jong Oranje momenteel het tweede hoogste aantal gescoorde punten achter Sparks Haarlem, dat 54 punten heeft gescoord.

Voor Jong Oranje vormt het seizoen een deel van de voorbereidingen op het Europees Junioren Kampioenschap, dat van 21-28 juli wordt gehouden in Rosmalen op het complex van Gryphons. Dit was twee jaar geleden ook de locatie van hetzelfde evenement.


...Manoa Weijgertse...
...2 Runs, 3 Hits, 4 RBI's...
...double, triple...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de opener brak Jong Oranje een 1-1 stand in de derde inning en nam meer afstand vanaf de vierde slagbeurt. De team werd met 9-8 'outhit', maar speelde verdedigend solide en draaide driemaal een dubbelspel.

De junioren namen een 1-0 voorsprong in de eerste slagbeurt. Lead-off hitter Wies Ligtvoet bereikte het honk na een fout en scoorde op een one-out single van Manoa Weijgertse.

UVV kwam langszij in de eigen eerste beurt op starter Quincey Catsburg. Met één uit kreeg UVV de honken vol, waarna de gelijkmaker werd gescoord na een doorgeschoten bal, maar UVV liet hierna twee loopsters achter.

Jong Oranje scoorde vervolgens tweemaal in de derde inning om voorgoed de leiding te nemen. Met één uit sloeg Brenda Beers een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Manoa Weijgertse, die het derde honk stal en scoorde op een opofferingsslag van Rachel van Veen om de stand op 3-1 te brengen.

UVV pakte een punt terug in de derde slagbeurt. Dat gebeurde via een fout en een honkslag, nadat Jong Oranje een dubbelspel had gedraaid. UVV kreeg de honken nog vol, maar de drie loopsters bleven achter.

Jong Oranje nam meer afstand met het scoren van punten in de vierde en vijfde inning. In de vierde bereikte Lizzie Clarijs het honk na een fout, stal het tweede honk en scoorde op een wilde worp. In de vijfde opende Brenda Beers met vier wijd en scoorde na een tweehonkslag van Rachel van Veen.


...Rachel van Veen...
...3 Hits, 3 RBI's, double...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
UVV liet weer twee loopsters achter in de vierde inning en kreeg geen scoringskansen meer in de resterende drie innings op Kelsey Huijzers, die werd gesteund met nog eens twee dubbelspelen in de vijfde en zevende inning.

In Game 2 nam UVV een 1-0 voorsprong in de eerste inning op starter Shannon Hetem na een driehonkslag. Maar hierna sloot Shannon sterk af en gooide drie slag op de volgende twee slagvrouwen.

In de tweede inning sloot Shannon opnieuw af met een strikeout met een loopster op het tweede honk, waarna Jong Oranje tot een rally van vier runs kwam in de derde slagbeurt. Fleur Bos opende met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Shaneequa Kock en scoorde de gelijkmaker na een honkslag van Damishah Charles. Jong Oranje nam hierna een 2-1 voorsprong toen Brenda Beers volgde met een honkslag en twee runs werden toegevoegd toen Lizzie Clarijs en Isa Los beiden na een fout op de honken kwamen.

In de vijfde verkleinde UVV de achterstand naar 4-2 na een wilde worp van Lisa Hop, die de pitching in de voorgaande inning had overgenomen.

Jong Oranje kwam in de eerste helft van de zevende inning tot een nieuwe rally van vier punten. Alle punten waren onverdiend, want de UVV-verdediging droeg bij met twee fouten. Met één uit kwam Brenda Beers na een fout op het honk, waarna ze scoorde op een 2-out single van Rachel van Veen. Hierna bereikte ook Isa Los het honk via een fout en daarna leverde pinch-hitter Manoa Weijgertse een 2-run triple af. Na een vrije loop voor Annemiek Jansen scoorde Manoa op een honkslag van Fleur Bos (die 3-uit-3 sloeg) om de stand op te voeren naar 8-2. Manoa deelt nu de koppositie in de hoofdlasse met acht binnengeslagen punten.

In de 2e7 scoorde UVV nog tweemaal, maar kon het duel niet meer in eigen voordeel omdraaien. Maar Lisa Hop schakelde hierna de volgende twee slagvrouwen uit en eindigde de wedstrijd met een strikeout.

(bovenstaand verslag gedeeltelijk overgenomen van Grand Slam * Stats & News)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 22 april 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.