Jong Oranje Rood Softbal Team


2014

Hoofdklasse-competitie

Jong Oranje Rood home | roster & staf 2014 | programma 2014 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2014 | programma 2014
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Jong Oranje Rood opent met winst - De Bilt - zondag 13 april

Jong Oranje slaat dertig honkslagen

Het Jong Oranje Rood Team is het vijfde seizoen in de hoofdklasse op zondag 13 april begonnen met een dubbele overwinning bij Centrals. De nationale juniorenploeg, onder leiding van Hoofd Coach Marjan Smit, won met 13-1 en 12-8 en deelt nu na het openingsweekeinde de eerste plaats.

Jong Oranje kwam vandaag tot 30 honkslagen, waaronder vier van Annemiek Jansen, Isa Los en Lizzie Clarijs.

In Game 2, braken de Junioren een 6-6 stand met een 5-run rally in de vijfde inning.

Het is de eerste keer dat Oranje een seizoen opent met een overwinning.

In de opener had Jong Oranje aan vier innings genoeg om met 13-1 te winnen op 13 honkslagen. Dominique Sprengers gooide voor de ploeg, kwam tot vier strikeouts en stond slechts drie hits toe.


...Isa Los...
...4 Runs, 4 Hits...
...2 Binnengeslagen Punten...
...Inside-the-park-HR...
(© F: Marco Stoovelaar)
In de eerste inning scoorde Jong Oranje tweemaal met twee uit. Annemiek Jansen en Dominique Sprengers sloegen toen een honkslag en beiden scoorden op een honkslag van Manoa Weijgertse.

Centrals antwoordde met een punt in de tweede helft van de eerste inning, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg.

Jong Oranje scoorde opnieuw tweemaal in de tweede inning. Isa Los opende met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Gabi Obia. Hierna sloeg Wies Ligtvoet een honkslag en scoorde op een daarna volgende honkslag van Brenda Beers.

Een 4-run rally volgde in de derde inning op slechts twee hits, want Centrals maakte vier fouten. Twee fouten zorgden voor het eerste punt. Met twee uit en Denice van Dijk en Isa Los op het honk sloeg Gabi Obia een punt binnen met een honkslag en werd vervangen door Temporary Runner Rachel van Veen. Wies Ligtvoet volgde met een RBI-single en Rachel scoorde even later het vierde punt in een 'double steal'-situatie waardoor het 8-1 werd.

Jong Oranje kwam vervolgens tot een 5-run rally in de vierde inning, dankzij een 2-run triple van Manoa Weijgertse (die vier binnengeslagen punten had), een RBI-single van Rachel van Veen, RBI-triple van Isa Los en RBI-grounder van Gabi Obia.

In de tweede wedstrijd stond Jong Oranje tweemaal achter, maar kwam langszij in de vierde inning, waarna een rally van vijf runs in de vijfde inning voor de winst in dit duel zorgde.


...Lizzie Clarijs...
...4 Runs, 4 Hits...
...3 Runs Batted In...
...double in Game 2...
(© F: Marco Stoovelaar)
Jong Oranje kwam tot 17 honkslagen en dat is een teamrecord in de vijf Hoofdklasse-seizoenen. Lizzie Clarijs sloeg 4-uit-4, scoorde driemaal en had ook drie binnengeslagen punten.

In de eerste inning scoorde Centrals tweemaal op starter Lisa Hop. Jong Oranje bracht de stand in balans met twee uit in de tweede inning. Isa Los sloeg toen eerst een inside-the-park-homerun. Hierna kreeg Annemiek Jansen vier wijd en sloeg Laura Iannelli een honkslag, waarna een honkslag van Lizzie Clarijs de stand op 2-2 bracht.

Centrals hernam de leiding in de tweede inning door driemaal te scoren, maar in de eerste helft van de derde inning verkleinde Jong Oranje de achterstand tot 5-3 toen Damishah Charles scoorde op een fout. Oranje kwam hierna opnieuw langszij door driemaal te scoren in de vierde slagbeurt. Met twee uit sloeg Lizzie Clarijs een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Wies Ligtvoet. Een tweehonkslag van Damishah Charles en honkslag van Brenda Beers zorgden vervolgens voor een 6-6 stand.

In de vijfde inning brak Jong Oranje de gelijke stand dankzij een 5-run rally. Met Rachel van Veen (honkslag) en Annemiek Jansen (tweehonkslag) op de honken werd de 6-6 stand gebroken toen Gabi Obia een honkslag afleverde. Een volgende honkslag van Lizzie Clarijs bracht hierna de volgende twee punten binnen en zordge voor een 9-6 stand. Nadat Lizzie had gescoord op een fout verhoogde een tweehonkslag van Brenda Beers de stand naar 11-6.

In de zesde scoorde Centrals weer een punt via een honkslag, maar Jong Oranje pakte het punt terug in de zevende toen Lizzie de thuisplaat stal. Centrals wist hierna nog eenmaal te scoren in de tweede helft van de zevende inning.

(bovenstaand verslag gedeeltelijk overgenomen van Grand Slam * Stats & News)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 15 april 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.