Jong Oranje Softbal Team


2010

Competitie

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2010 | programma 2010 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2010 | programma 2010
archief | historie | media | links | Nederlands Softbal Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Competitie - Dag 8 - Donderdag 13 mei 2010
JO Rood

home

roster & staf 2010

programma 2010

JO wit

home

roster & staf 2010

programma 2010

Jong Oranje

archief

historie

media

links

Ned. Team

Landskampioen Tex Town Tigers te sterk voor Jong Oranje

ENSCHEDE - Jong Oranje is vandaag niet tot scoren gekomen tegen regerend landskampioen Tex Town Tigers, dat met 0-7 en 0-8 tweemaal te sterk was. Vanwege het puntenverschil duurden beide wedstrijden slechts vijf innings.

De Jong Oranje-ploeg had, ten opzichte van de vorige wedstrijden, ook een behoorlijk aantal nieuwe gezichten. Voor elke competitiedubbel wijzen de coaches van de nationale jeugdploeg 15 speelsters aan uit de voorlopige selectie, die uit 25 speelsters bestaat. Echter, omdat er voor vandaag een volledig competitieprogramma was vastgesteld in de Overgangsklasse, was een groot deel van de selectie van Jong Oranje Rood vandaag niet beschikbaar. De aanvulling voor vandaag kwam uit de voorselectie van Jong Oranje Wit, de groep met jongere speelsters. De Jong Oranje Wit-groep vormt de aansluiting en een aantal speelsters zal volgend jaar de stap moeten maken naar Jong Oranje Rood. En zo kwam het dat in de twee wedstrijden van vandaag tegen Tex Town Tigers, tien speelsters uit Jong Oranje nu al hun debuut in Jong Oranje Rood maakten. En dat gebeurde dan ook nog eens tegen een tweevoudig landskampioen met vele huidige A-internationals in de gelederen.


De officials in deze double-header
umpires Carolien Stadhouders en Rob Veldkamp; official scorers Olga Lablans en Ben Goorts


Game One: Jong Oranje vs. Tex Town Tigers, 0-7 (5)

In de openingswedstrijd tegen Tex Town Tigers maakten Kim Buizer, Roxy Catsburg, Femke Duffhues, Beau van Gelder en Stephanie Ruiter hun debuut in Jong Oranje. Kim, Roxy en Beau debuteerden met dit duel tevens in de Hoofdklasse.

Beide ploegen lieten één loopster op de honken achter in de eerste inning. Britt Vonk kwam met twee uit op het honk voor TTT na een fout, terwijl Rosanne de Vries vier wijd kreeg voor Jong Oranje.

In de tweede slagbeurt kwam Tex Town Tigers tweemaal tot scoren. Met één uit werd Nadine Marinus geraakt door een worp en volgde Lindsey Meadows met een tweehonkslag. Een fout op een klap van Marije ten Thij leverde TTT vervolgens het eerste punt op, waarna een opofferingsslag van Merel Oosterveld voor het tweede punt zorgde.

In de volgende inning voerde Tex Town Tigers de stand op naar 7-0 op vijf honkslagen. Britt Vonk opende met een honkslag en scoorde toen collega-international Virginie Anneveld met een tweehonkslag volgde. De laatste schoof een honk op na een honkslag van Karin Tuk en scoorde op een wilde worp, waarna Nadine Marinus vier wijd kreeg. Lindsey Meadows leverde hierna opnieuw een tweehonkslag af, dit keer goed voor twee punten. Eva Voortman kwam hierna startende werpster Femke Duffhues aflossen en begon met een strikeout. Echter, een honkslag van Kirsten Holshof zorgde nog voor een extra punt en bracht de stand op 7-0.

Tex Town Tigers wist hierna nog het honk te bereiken in de vierde en vijfde inning, maar liet toen totaal drie loopsters achter en kwam niet meer tot scoren.

Rosanne de Vries, die in de eerste inning vier wijd kreeg en daarna het tweede honk stal, bleef de enige honkloopster voor Jong Oranje. TTT-werpster Lindsey Meadows schakelde hierna namelijk de volgende 14 slagvrouwen op rij uit en gooide een No-Hitter met acht strikeouts.

Box Score Jong Oranje vs. Tex Town Tigers (Game 1)

Jong Oranje-debutanten

Kim Buizer

Roxy Catsburg

Femke Duffhues

Beau van Gelder

Stephanie Ruiter


Game Two: Jong Oranje vs. Tex Town Tigers, Sparks Haarlem, 0-8 (5)

In de tweede wedstrijd debuteerden Jasmin Carlson, Eliza Rikkelman, Britt Rooker, Ardine Schemmekes en Deion van der Voort in Jong Oranje. Britt en Ardine speelden in hun eerste Hoofdklasse-wedstrijd.

Ook in deze wedstrijd had de tegenstander (opnieuw) één productieve slagbeurt, zoals al een paar keer eerder gebeurde dit seizoen. Debuterend werpster Deion van der Voort schakelde in de eerste inning drie slagvrouwen uit, maar kreeg in de tweede slagbeurt te maken met de aanval van Tex Town Tigers, dat toen zesmaal scoorde. Het ging even behoorlijk snel allemaal in deze beurt, waarin elf slagvrouwen in het slagperk kwamen. Virginie Anneveld opende met een honkslag en scoorde toen Karin Tuk hierna een tweehonkslag sloeg. Na een wilde worp scoorde de laatste toen ook Nadine Marinus een honkslag sloeg. Er volgde nog een honkslag, dit keer van Lindsey Meadows, waarna een vangbal en een vrije loop volgden. Merel Oosterveld sloeg daarna eveneens een honkslag en dat bracht nog eens twee punten op het scorebord. Met twee uit sloeg ook Britt Vonk een honkslag en kwam de stand op 6-0.

In de derde inning werd Rosanne de Vries de nieuwe werpster bij Jong Oranje. In de derde en vierde slagbeurt schakelde de linkshandige werpster zes slagvrouwen op rij uit, waarvan drie met drie slag. In de vijfde inning opende TTT met een honkslag van Britt Vonk en een tweehonkslag van Virginie Anneveld, waardoor weer gescoord werd. Een opofferingsslag van Lindsey Meadows bracht de stand op 8-0.

TTT-werpster Martina Lackner schakelde de eerste tien slagvrouwen op rij uit, waarvan zes met drie slag. Maar met één uit in de vierde inning moest de Oostenrijkse international een honkslag incasseren van Eva Voortman, die opschoof na een opofferingsstootslag van Femke Duffhues, maar vervolgens op het tweede honk achterbleef. In de vijfde inning, met één uit, sloeg Ardine Schemmekes haar eerste Hoofdklasse-honkslag, maar maakte een dubbelspel een einde aan de inning en de wedstrijd.

Box Score Jong Oranje vs. Tex Town Tigers (Game 2)

Jong Oranje-debutanten

Jasmin Carlson

Eliza Rikkelman

Britt Rooker

Ardine Schemmekes

Deion van der Voort

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 14 mei 2010
Copyright Foto's © 2008-2010 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2010 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.