Jong Oranje Rood Softbal Team


2012

Selectie EK

home | roster & staf 2012 | programma 2012 | archief | historie | media | links | JO Wit: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Bekendmaking Selectie EK Junioren - woensdag 20 juni 2012

17 speelsters gekozen voor EK

Hoofd Coach Mireille Gill'ard en haar coachingstaf hebben op woensdag 20 juni de selectie bekend gemaakt voor het Jong Oranje (Rood) Team, zoals dat zal deelnemen aan het Europees Kampioenschap voor Junioren in juli.

Het EK zal van 23 tot en met 28 juli worden gehouden op Sportpark 'De Groote Wielen', de thuishaven van de vereniging Gryphons in Rosmalen. Aanvankelijk was het Belgische Hoboken gekozen als speelstad, maar de Belgische Bond gaf de organisatie in februari terug, waarna de European Softball Federation (ESF) in gesprek ging met Gryphons, dat zich op 13 maart bereid verklaarde de organisatie over te nemen.

Nederland komt op het EK in de voorronde uit in Poule A en ontmoet daarin BelgiŽ, Litouwen en Rusland. Aan het evenement wordt deelgenomen door 15 landen, die zijn verdeeld in vier poules. De overige poule-indelingen zien er als volgt uit:
Poule B - Denemarken, Frankrijk, ItaliŽ, KroatiŽ
Poule C - Groot-BrittanniŽ, IsraŽl, TsjechiŽ
Poule D - Duitsland, OekraÔne, Oostenrijk, Spanje

Jong Oranje opent het 12e Junioren EK op maandag 23 juli om 13:30 uur tegen Litouwen, waarna 's avonds om 20:00 uur tegen BelgiŽ wordt gespeeld. Een dag later wordt om 20:00 uur de voorronde afgesloten tegen Rusland. Vanaf woensdag 25 juli volgden de wedstrijden in de tweede ronde.

Twee jaar geleden eindigde Jong Oranje op een teleurstellende vijfde plaats tijdens het EK in Wenen (Oostenrijk), maar door de jaren heen veroverde Nederland vijfmaal de titel. Nadat Jong Oranje in 1991 niet deelnam aan het eerste EK in Praag (TsjechiŽ) volgden een tweede plaats in zowel 1993 (Livorno, ItaliŽ) en 1994 (Leksand, Zweden). In 1996 werd in Nuoro (ItaliŽ) voor het eerst de Europese titel in de wacht gesleept. Prolongatie volgde in 1998 (Praag, TsjechiŽ) en 2000 (Enschede), waarna de ploeg genoegen moest nemen met de vierde plek in 2002 (Chocen, TsjechiŽ). Maar in 2004 werd Nederland opnieuw Europees kampioen in het Franse Le Thillay. Nadat in 2006 (Collecchio, ItaliŽ) het zilver werd gewonnen volgde twee jaar later in 2008 in het Duitse Deggendorf weer een Europese titel.

Pitchers

Ilona Andringa
RHP-IF

Quincey Catsburg
RHP

Dominique Sprengers
RHP-OF

Marit van Vulpen
RHP-IF
Positie-speelsters

Noa Brand
IF

NoŽmie Brandjes
IF-C

Sophie Bugter
C-IF

Maxime van Dalen
1B-OF

Lynn Dollekamp
IF-OF

Floor van Dijk
C-IF-OF

Cheryl Hiele
C-IF

Kimberly Jones
IF-OF

Eva van Knegsel
C-IF-OF

Gabi Obia
C-IF-OF

Lisa Waasdorp
1B-OF

Manoa Weijgertse
IF

Cindy van der Zanden
IF-OF

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 8 mei 2012
Copyright Foto's © 2008-2012 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.